Gå til innhold

Tokvam eller Dalen?


Gjest

Anbefalte innlegg

Lurer på om det er noen som har erfaringer fra både Tokvam 240 THS Big, og Dalen 2012. Lurer på\; hvordan de takler forskjellige typer snø (tung snø, fokk snø, gammel snø, sørpe osv), hvor mye snø det kan være før fresene ikke klare å ta unna (kommer ut på sidene), hvordan kaste evnen er og ikke minst slitestyrken på fresene. Kanskje det er merkbar forskjell på disse to snøfresene?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurer på om det er noen som har erfaringer fra både Tokvam 240 THS Big, og Dalen 2012. Lurer på; hvordan de takler forskjellige typer snø (tung snø, fokk snø, gammel snø, sørpe osv), hvor mye snø det kan være før fresene ikke klare å ta unna (kommer ut på sidene), hvordan kaste evnen er og ikke minst slitestyrken på fresene. Kanskje det er merkbar forskjell på disse to snøfresene?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

kjøp dalen vi har en 2010 kjempe god fres tar alle typer snø uten problemer, kjenner noen som har en 2012 det skal hvist være en kjempe god fres. Dalen uten tvil =)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan si at Dalen 2010 er suvuren! Tar store snømengder og kaster den utrolig bra. Utrolig god å kjøre front montert. Også god å kjøre med bak. Siden det er en 2 trins fres er den jo litt tung å dra. Har 2 stk. En V-fres og en 2 trins. Bruker 2 trinsen framme når jeg har behov for det. V fresen står på den andre traktoren hele vintern. Dalen 2010 er utrolig god på gangfelt og til plass rydding : )
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vegard_1
Bedre Gardsdrift hadde en snøfresertest for noen år siden, og der kom Tokvam veldig bra ut. Også Westbjørn S-2450 gjorde det veldig bra. Kontakter du bladet får du nok greie på når den stod på trykk.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt om at Westbjørn er noe spinkle, kjenner en som har en Westbjørn S-2450 som blir dratt av en John Deere 6820. De klaget på at westbjørnen var spinkel, hadde blant annet bøyet ut ene sideveggen. Kapasiteten var vell heller ikke av den aller beste. Muligens noe svak konstruksjon, så på en slik en gang og det var vesentlig tynnere stål i den kontra Tokvamen. Fjærutløserne som hindrer at en f.eks. blir hengende fast ved huking av kommelokk og fortauskanter, ble vissnok etter kort tid veldig slakke, resultatet av dette var at når fresen ble kjørt på plan veg med 20-30 cm snø var det som om at en på et vaskebrett.

Har selv kjørt John Deere 7920 med Tokvam monster, med en slik traktor og fres bør det være bra med snø før en bruker fresen, ellers kan det jo kanskje betegnes som noe u-økonomisk?. Men selve fresen var fantastisk i bruk, både kasteevne og ikke minst en enorm kapasitet pluss at det er jo en drøm å kjøre en slik fres på 7920en. Har prøvd å kjøre den tett med å dra på med høy fart i mye snø, dette var vist seg å være særdeles vanskelig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke fornøyd med nordtec,da lager på vifteaksel, og svingmotor på tut er for dårlig.En svingmotor på en duunfres koster 1200kr,mens nordtec tar 2500.Forholdet på pris/kvalitet er helt feil på nordtec.Dalen er en trofast sliter.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest jijohans_1

Skal den som stillte spørsmålet ha en to-trins eller v-fres..?

Hører dere sier at Nokka er dårlige greier. Lurer da på hvorfor Forsvaret har handlet inn en Nokka 3291 for å rydde med i et skytefelt i indre troms der det kan falle over 1m snø i døgnet..? Har dem blitt lurt av FK?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nokka har tradisjon med v-fres som har 2 utløp,og dette skal vere vanlig i finland.2-trinns og fres med svingbar tut generelt,kom vell etter at samarbeidet med FK startet.De vil sikkert utvikle seg, og bli enda bedre med tida.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

VALTRA T191 ADVANCE.Er det en traktor for entrepenører som kjører 1500t++ iåret på samme måte som CASE IH CVX,JD 7530 autopower,FENDT 820,CASE IH PUMA 210,MF 7495?Eller er den gått ut på dato?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest valtra_1
AS, kan anbefale T Advanse. Har gammeldags girkasse, ellers mener jeg at den er på høyde med de andre. Kommer med nye girkasser til neste år.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest jijohans_1
Sindre: Nei, tenkte på Setermoen Skytefelt. Hadde førstegangs tjenesten min på Blåtind 97-98, samt jeg har vært med å bygget det nye automatiske skytefeltet der.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...