Gå til innhold

Sleping av fastkjørte biler


koeps_1

Anbefalte innlegg

Når eg er rundt å brøyter blir eg av og til bedt om å hjelpe biler som ikkje kjem seg fra eller har kjørt i grøfta. Noko eg som oftes hjelper til med om eg greier det.

Hørte no om eit tilfelle der ein traktor sjåfør hadde vert uheldig då han skulle vere snill å hjelpe ein som ba om hjelp. Det blei skade på bilen og traktosjåføren fekk krav om erstatning ( veit ikkje om erstatningskrave kom fra bileigar el. forsikringsselskapet).

Entrepnøren hadde no utstyrt sine maskiner med egenerkleringer som bileigaren måtte kvittere på før sleping, der traktorsjåføren fraskreiv seg ansvare for evnt. skader under slepinga.

Er ofte dårlig betalt å hjelpe uheldige bilister, av og til får ein knapt eit takk, då er det ekstra surt å få krav om erstatning i tillegg.

Spent på å høyre andres eraringer, og om det finst nokre klare regler som dekker område.

Litt uhøflig å bare kjøreforbi og be dei ringe Viking og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
La dæm stå til bergings-selskap blir tilkallt. Er da ikkje ein traktoreigar/gardbrukars plikt å dra innpå at billister som har kjøyrt av vegen,og atpå alt bli skyldig for skader som evt oppstår under berginga!!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tracker_1
De som er sjåfør på kommune traktoren her får ikke lov å dra opp biler som har kjørt av veien her. De har vel brent seg et par ganger på dette! Er jo som du sier litt kynisk å bare kjøre videre, men det er bedre det enn å få krav om erstatning etterpå for en skade som kansje ikke er din feil.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei. Får også noen spørsmål om berging noen ganger hver vinter. Bygdafolk er greit, men når det kommer andre folk som ser det som min plikt som traktoreier at jeg stiller opp til berging, tar jeg frem et \&quot\;ansvarfraskrivelsesskjema\&quot\; som de må skrive under. Men hvor mye er disse skjemaene verdt i en juridisk tvist?

 

Berging er de verste oppdragene jeg får, og prøver å styre unna. Men skjønner folk som har kjørt av også, er jo tross alt 2 timer til nærmeste bergingsbil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Du har som oftest ikke forsikring som dekker slike skader heller. Så her skal dere tenke dere om. Så det er en ærlig sak å henvise til bilberger om du er redd for å påføre bilen (ytterligere)skade.

Kan fort bli dårlig butikk.

\&quot\;Ansvarsfraskrivelsesskjema\&quot\; er en god ide for å dokumentere at berging skjer på eget ansvar. Underskrevet av begge parter før en gjør noe som helst.

På den annen side så har en vel plikt til å stanse da. Telefonnr. til bilberger kan jo og være greit å ha tilgjengelig. Litt service kan en jo yte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Et ansvarsskjema er nok ikke dumt. Ellers går det jo greit med folk fra bygdene. Dei som har telefonnummer som starta på 22, 23, 66 og 67 er di verste, dei er omtrent som amerikanerer som skal ha eratatning for alt mulig.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest valtra_1

Har opplevd to ganger at biler har kjørt på meg etter berging, de setter bilen i gir og når den får feste smeller det. Har aldri med slepetau, så vil de berges får de bruke sitt eget.

Har sluttet å hjelpe biler om det ikke er folk jeg veit forstår hva som skjer, å hjelpe til med egen bil når en traktor på 7-8 tonn drar blir jo bare dumt.

La viking gjøre jobben, koster ikke så mye heller....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...