Gå til innhold

Maskinførerkurs..


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Roy_I._1

Jeg betalte 5.000.- for kurset i fjor. På tide å ta det fant jeg ut etter noen år i hjullaster og graver.... :)

Videre betalte jeg kr. 400.- for oppkjøring på hver enkelt maskin.

 

Synes forøvrig kurset var greit nok. Vil på ingen måte si at jeg ikke lærte noe, på tross av uhyggelig mange år på skolebenken innen noe av det samme som ingeniør og fagarbeider, og på tross av tallrike år bak ratt og stikker \;)

Instruktivt og lærerikt synes nå jeg. Mulig jeg begynner å bli gammel, og har glemt mye :D

Mvh

Roy I.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Hadde oppkjøring til masseforflytingsmaskin/ hjulaster for to uker siden. Oppkjøringen bestod i å ta ut 2 siloblokker med minilesser. Brukte ca 5 min og kostet kr 1.800,- Dette var ved Sikkerthetsopplæring i Bodø.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest langeid_1

Til de av dere som mener at sikkerhetsopplæringen er helt bortkastet: Dere er enten utrolig flinke som kan alt, noe sneversynt eller veldig uheldig med kursinstruktøren(e).

Sertifisert sikkerhetsopplæring(populært kalt 40 timers kurs) omhandler disse temane (link til arbeidstilsynet: http://www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=208508). Popularitetsnavnet gjenspeiler minimumslengden på kurset/opplæringen, og dette er bare et minimumskrav opp mot sikkerhets aspektet for å gjøre bransjen litt tryggere å jobbe i. Det er da 32 timer sikkerhetsteori og 8 timer instruktiv opplæring pr.maskin som det ønskes kompetansebevis på, samt 40 timer praksis pr maskin(under oppsyn av en fadder som har fagbrev og som har hatt det i minimum 5 år) før kompetansebeviset utstedes av sertifisert kursinstruktør.

32 timer teori og 8 timer instruktiv på 6 maskingrupper er litt vanskelig å få til selv på en langhelg, spesielt når man vet at man ikke har lov til å holde mer enn maks. 8 timers dag i forbindelse med kurs/opplæring( bare å lese opplæringsloven, den gjelder for all opplæring/kurs etc). Burde faktisk hatt 80 timer vel.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...