Du er her

MF_1s bilde
MF_1
Logget av
Innmeldt: 16.02.2009
Kva skal e ta for brøytinga?

Har brøyting for kommunen her eg bur. Det tar ca 3 timar og køyre heile roden. Mestedelen av roden er byggefelt med stikkvegar, ein skuleplass og litt gangveg.
Brukar ein traktor på 90hk. Har no 9000 i berdedskap og 475 kr/time. Dette skal dekke sjofør,traktor,diesel og eget brøyteutstyr.
Synst timeprisen er grei ( burde kansje vert 500?), men berdskapen synst eg er dårleg. skal kansje skrive 3 års-kontrakt. kva bør prisane vere då??

Håpar på svar :)

SR_1s bilde
SR_1
Logget av
Innmeldt: 30.11.2009
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

kor mykkje beredskap he dåkkor pr. km? og kor i landet bur du

tA_1s bilde
tA_1
Logget av
Innmeldt: 01.04.2010
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

årlig beredsk 30\&quot\; i rogaland

Liksombondes bilde
Liksombonde
Logget av
Innmeldt: 25.08.2010
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Årets priser frra Aust Agder:
Prisene her ble liggende på 450 til 620 pr time. De med de laveste prisene hadde stort sett litt mer ved fresing (+ 100 pr time)
Beredskapen havnet på mellom 35000 og 68000. Stort sett var det de med lavest timepris som tok høyest beredskap.
Konklusjon: 500 i timen og 50000 i beredskap er konkuransedyktig pris her på Sørlandet. Tillegg for fresing 100 pr time.
Ligger i snitt på 150-200 timer brøyting i året og har da 500 + beredskap 50000/200
og havner da ut på ca 750 pr effektiv time. Ikke veldig mye, men for meg vil det si at jeg kan holde meg med nyere utstyr enn om det kun skulle blitt brukt på småbruket.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Eg hadde ikkje gidda starta opp traktoren å kjørt dag å natt å kvelder å helligdager for under 750kr pr.t, eg kjører her for eit vaktmesterfirma for 25000 i beredskap, å 900kr pr.t, det er grei betaling!! for snøbrøting eg juling for traktor å redskap, med kommelokk, kantstein osv... du ødelegger for 10000 før du veit ordet av det, så skikkelig betaling skal me kunne ta!! for maten me produserer vil dei ikkje betale for, derfor skal me ha godt betalt for der andre me bidreg til!!! så folk så kjører billigere enn 500 i timen, eg ber dykk om å slutte av å finne på noko betre å gjer, dykk gjer ikkje aent en å ødelegge for resten av oss som vil prøve å tjene litt penger!!!!!!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

\&quot\;valtra6550\&quot\;
Du minner meg om en bortskjemt drittunge som har fått sølvskjea tredd ned i halsen. Holdningene dine kaller jeg (beklager hvis noen blir støtt) jøde !

vemund_1s bilde
vemund_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

valtra6550:du ødelegger for deg selv dersom du ikke GIDDER å starte opp traktoren for under 750 i timen....for min egen del er jeg faktisk fornøyd med 500 i timen,dersom en lavere timepris medfører at jeg får vesentlig flere timer....på den brøytinga jeg har er det fortsatt lønnsomt med 500 i timen,skal man forlange noe særlig over vil lastebil og hjullaster ofte være mer attraktivt enn traktor....til 900 kr/t bør du ha noe veldig spesielt og etterspurt utstyr / brøyting som ingen andre er interessert i?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Jensern: ja du får meine kva du vil om mitt synspungt!! men viss du trenger rørlegger eller elektriker eller en eller annen håndtverker en søndagkveld eller ein annan helligdag, kva f... må du betale for det??? jo neppe mindre en 2-3000 kr for en liten times jobb!!! iallfall må eg det viss eg ikkje klarer å gjere jobben skjølve, å kvifor skal me stille med traktor å utstyr til kansje 7-800000 tusen å i mange tilfelle ennå meir å kjøre på luselønn?? men du har vel jerne så god rå at du kan brøyte snø for gud å hvermann for at du ikkje har noko betre å finne på!!!??? i såfall får det vere din buisniess!!! men eg veit så jækla godt kva eg må betale viss eg treng ein eller annan håndtverker på plass, på samme tid av døgnet så eg sitter å måker snø, derfor meiner eg at me skal ha same betalinga tilbake, å eg drit forsåvidt ein lang i om folk er uenige med meg å mine meininger i dette, men eg vil ikkje godta å måtte rykke ut å måke snø billigere enn ein elektriker tar seg betalt for å rykke ut til fjoset mitt viss det er noko så må repareres umiddelbart!!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

nei ikkje nko spesielt utstyr, men brøytinga foregår på parkeringsplasser, butikker osv, noen trange plasser å nokon store... kjører ein 120hester med laster å snøskuff på 240 å heilhydraulisk bakskjer på 275bredde. men firmaet eg kjører for har sagt dei vil betale godt, men KREVER 100 prosent arbeid til einkvar tid, å dette meiner eg heilt seriøst eg riktig, som jeg sa i mitt forrige inlegg, viss du tenker deg om, å du trenger en rørlegger, serviceteknikker frå de-laval, elektriker eller same kva det er, må iallfall eg betale MINIMUM 2-3000kr, for ein halvtimes jobb, kvifor skal me bønder godta å stille med dyre traktorer å maskiner å brøyte snø for mindre betaling???

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Godt poeng valtra. Men ikke ta deg vann over hodet og bli sittende igjen med utstyret som du ikke får brukt siden naboen tar brøytinga billigere enn deg. Når du har så kostbart utstyr, får jeg håpe for din del at du har avtaler i noen år frem i tid og ikke ser fram til sommern igjen. Ja, du får solgt traktoren og utstyret hvis du ikke trenger det, men du kan tjene mer penger hvis du har avtaler som hjelper deg med inntekter over de neste årene. Siden du mener snøbrøyting er gullgruve, ønsker jeg deg lykke til.
Men får håpe det faller 2m snø i hele Norge i vinter og Hr. og Fru Fisefine oslovestkantfolk blir sittende inne og forbanne seg på de forbanna folka som ikke brøyter. Da skjønner de hva maskinparken i norsk landbruk trengs til.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Ja jeg er litt enig med deg også. Men i den verden jeg lever i så er det konkuranse. Klart jeg vil sitte med en stor maskinpark å håve inn penger jeg også. Men man kan ikke nekte andre å komme inn i markedet, å da blir det konkuranse.

Konkuranse er sundt det. Hva hadde det kostet deg å fly til Barcelona hvis det ikke hadde vært for Bjørn Kjos ?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

jo selvfølgelig er det jo konnkurranse, men min maskinpark blir hovedsaklig brukt til gardsdrifta mi (melk å kjøttproduksjon) å ellers litt entrepenørkjøring innen landbruket, men når det gjeller landbrukskjøring, så er jo prisnivået i takt med den inntjeninga landbruket har å by på.. også er denne snøbrøytinga her i denne kant av landet (rogaland) er så varierende at det nytter ikkje å basere store maskinkjøp på vinterarbeid (snø å is) her i området, å prisen har eg blitt tilbudt frå vaktmesterfirma i stavanger, å i fjor var første året jeg begynte med snøbrøyting, nettop pga denne gode prisen, men det var så dette firmaet sa til meg: me vil ha dyktige sjåfører som gjer ein god jobb, å betaler deretter!!! derfor driv eg med vinterarbeid!! ellers hadde eg parkert traktoren å brukt tida i fjoset heller.. blir nermest forbanna når kommuner å stat går ut med tilbud/anbud å forventer at folk skal bruke opp seg skjølve å traktor å maskiner for å kjøre nermest i ein nullgang!! Derfor burde me blitt flinkere, alle mann, til å KREVD ei VERDIG lønn for arbeidet me skal gjere for dei!!! samme om me har ein valmet 6300 frå tidleg 90 tall, eller for den saks skyld ein massey 590 med kjettinger, det SKAL ikkje ha noko å seie, me skal ha betalt samme f....!! å kva traktor me kjører har ikkje nokon som helst slags betydning, det er opp til kvar enkelt, kva traktor ein bruker å har, men mi meining er ALLE skulle KREVD eit prisnivå på 800-1000kr pr.t på vinterarbeid, Det er feil at me bønder blir vår egne konkkurenter oppi dette her! sitter tross alt oppi 30-40 timer i strekk i traktoren på det verste, å det skal me ha betalt for!!

kvegards bilde
kvegard
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Valtra6550\; jeg er enig med deg at vi bør ta betalt for brøytinga. Stadig høyere dieselpriser, vedlikeholdsutifter, og utstyr blir dyrere. Vi skal ikke lide av dette, så prisene må opp litt.

MEN du sier, at vi skal ta oss betalt uavhengig av utstyr og traktor osv. Da tenker jeg ikke på merke av traktor, redskap etc, men kapasiteten. Det er da jeg river meg i håret når jeg gir inn anbud med spesifert utstyr, og så får en som skal bruke en 90HK med bakskjær og får brøytinga for 100-150 mindre per time og en god del mindre beredskap. For meg er dette helt uforståelig. Jeg gjør jobben dobbelt så fort så han, regelrett og når det blir mye snø klarer han ikke rydde unna og det kommer det inn klagetelfoner. Etter 2 år måtte han bare si fra seg jobben og jeg fikk den på mine premisser. Jobben ble sikkerlig gjort til rett tid og usedvanlige få klager. Det som er problemet er at mange som sitter rundt å vurdere anbudene ikke har peiling på hva de driver med rett og slett. Sånn er det ikke i andre bransjer. Hos mesta er dette greit, da de luker ut slike.

Jeg virker kanskje selvsikker å arrogant nå, og mener jeg er best. Det er ikke slik jeg ønsker å fremstå for slik er det ikke. Konkurranse er sunt, så om en med like bra utstyr, om ikke bedre klarer å presse prisen ned litt og synes det er forsvarlig så all ære til han. Men userriøse aktører som ødelegger for oss som faktisk prøver å fremstå som proffesjonelle i det vi driver med ødelegger for alle. Slik er det også i andre yrker, ta for eksempler handtverkere i snekker bransjen.

Vi blir ikke rik av dette, det er lidenskapen som er drivkraften, men å drive veldedighet er ikke noe jeg ønsker å drive med. Skal tross alt betale regninger som alle andre også!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Kv: er det ikke bare med fres motorstørrelse har noen større betydning??
Nå sier vel \&quot\;valtra6550\&quot\; at han bor i stavangerområde, og der brukes det vel ikke mye fres.
På store deler av kysten i sørnorge brukes det vel stort sett skjær framme eller bak på 2,5-3m og då spiller vel ikke motorstørrelse så stor rolle?
Bor selv litt in fra kysten, og her har jeg ikke sett det har blitt brukt fres siden vinteren 1972.
Kan vel i visse situasjoner faktisk gå fortere med en mindre og smidigere traktor(f. eks i trange bygater og liknende).
Så hva som behøves av utstyr varierer nok veldig, alt etter hvor i landet en bor og hva som skal brøytes.

kvegards bilde
kvegard
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Nå tenkte jeg mer på rett utstyr til brøytingen. En traktor som er for stor egner seg heller ikke. Har selv en rode med mye varriasjon, fra trange plasser, boligfelt, gangveier og veier. Dvs jeg må tilpasse utstyret. De kan godt ansette andre som ikke gjør det og få det. Nå var den roden jeg gav eksempel på vestlandet, litt i indre kyststrøk med en rode med høydeforskjeller på iaf 300m. Det sier seg selv at det krever sitt å få vekk store snøfall, og et lite skjær bak ikke holder til jobben.

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Enig med de som sier at en skal ha betalt for brøytinga. Men det blir litt som med lastebiler, er det en bil i en kommune går det bare bra, så snart det blir 2 biler underbyr disse hverandre inntil begge to er konkurs. Hehe.
Men tilbake til brøytepriser, hva tar dere for privat brøyting? Selv ønsker jeg ikke å binde meg opp til en kontrakt med kommune/Mesta. Satser derfor på brøyting til private hus og ellers blir jeg innimellom innleid til kommune/Mesta ved spesielt behov. Da opererer jeg med timepriser mellom 650-1000Kr/t avhengig av jobb. Jeg bruker en traktor med 150 Hk med snøskuffe foran og en 275 Cm totrinnsfres bak, eventuelt et 275 helhydraulisk skjær bak. Til private tar jeg 150 Kr pr gang og mange av husene har små innkjørsler slik at jeg greier 8-10 hus i timen. Det blir bra timebetaling og jeg kan ta brøytingen utpå formiddagen når de er på jobb. Disse private jeg brøyter for har jeg avtale med slik at jeg tar alle på en runde. Ringer noen utenom runden tar jeg dem på neste runde og helst da på fast avtale, dette slik at jeg slipper alle de som ringer i hytt og pine og krever en ny runde med kaldstart av traktoren.

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Ikke så mye brøyting jeg har (da vi generelt har lite snø....foruten sist vinter).
Jeg er helt enig at en skal ha betalt for å sitte vakt, men det beror nok litt på hvor i landet en bor også. En normal vinter her på Jæren er det ikke mange dagene en kan regne med snø. Men selvsagt skal de som har store kommunale ruter etc ha beredskapsbetalt og grei timebetaling.

Har (hatt) gjennom Bygdeservice en avtale om et industriområde her i nærleiken. Det har ikke vært veldig rar betaling (som BS generelt på maskiner). Men det stilles heller ikke krav til noe voldsomt utstyr. Jeg kunne nok i praksis stilt med MF148 med skjæret bakpå.
Nå stiller jeg dog med den traktoren jeg har det litt mer komfortabelt i, men eneste utstyret utenom er et enkelt skjær. Ift betalingen så er det ikke interessant å bruke mer penger på et helhydraulisk og 3m.

Men foruten denne \&quot\;avtalen\&quot\; har jeg, som er mer interessant, måking for en beninstasjon og et sameie/borettslag. Førstnevnte tar et par timer å måke, sistnevtne ca. 1 time eller mindre.
Her tar jeg kr. 650,-/t. Har ingen beredskapsbetaling, men på samme tid vet de at jeg kommer så fort jeg kan, men ikke noe fast utover det. Så jeg er relativt fri. Stort sett dreier det seg om å ta 2-3 timer på morgenen/føremiddag så er jeg ferdig etterpå. Her er det ikke snakk om noe nattkjøring, og da syntes jeg at 650 kr/t faktisk ikke er så helt værtst mtp at jeg fortsatt bare har dette nusselige skjæret i tillegg til traktoren.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Ser at det var litt ymse av priser her, vi har ein rode for kommunen der vi har ein kontrakt på 5 år med 100000kr i beredskap i året (1 traktor) og 650kr timen, der har vi ein 130hk traktor med 3.2m vikeplog og sand\\salt strøer bakpå. Det var ikkje aktuelt med lavere pris for vår del, utstyr skal betales og du skal tjene litt på det også.

Liksombondes bilde
Liksombonde
Logget av
Innmeldt: 25.08.2010
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Ja Ja her var det mange meninger. Jeg har ingen intensjoner om og brøyte gratis, men noen av dere må jo komme fra en annen verden?
Det er flere ting som bestemmer pris. Etterspørsel, Konkuranse, og selfølgelig utstyret vi bruker.
En annen ting som betyr mye er hvor i landet man bor. Kan man forvente og brøyte 4-500 timer? Eller skal man sitte hjemme bundet av beredskapspengene vi har fått og se frem til 0-100 timers brøyting i året?
Her på Sørlandet regner jeg med ett snitt på 20 ganger i året jeg rykker ut. I snitt går traktoren da 10-15 timer altså ca 250 timer i året.
250 X timepris 490 blir 122500 Har i tillegg 45000 i beredskap samt noe privat. Ett vanlig år vil for min del si 200-300 timer i traktoren og ca 200-250 000 inn brutto. Altså må jeg klare meg med min MF 5455 enda jeg har aldri så lyst på en ny stor Fendt!!!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Eg vurderer å kjøpe hilux m/brøyteutstyr. Er det noen som har erfaring med å brøyte med bil og hvilken pris kan man forlange for det?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Hei!
Nå er denna tråden noen år gammel og diskusjonen gikk så busta føyk. Hvordan er det nå om dagen med priser for brøyting av gårdplasser på byggefelt og kommunen?

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Var mye rare priser ute å gikk for noen år siden ser jeg.. Har inntrykk av at de fleste som kjørte nesten gratis har forsvunnet heldigvis, de har vel ikke hatt råd til å investere i nytt utstyr.. Her hjemme så ligger prisen pr gårdsplass fra 200+mva og oppover, etter hvor mye jobb det er. På plasser så har jeg inntrykk av at de fleste prøver å ha litt beredskap + at de beregner seg en pris pr gang. Denne prisen prøver de fleste å få til slik at en havner rundt 1000 kr/t, i hvertfall ikke mye under. Prisene på kommunal brøyting ligger på 6-800 kr/t + beredskap.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Jeg kjører på byggefelt her på Østlandet og har ca 50 gårdplasser på en og samme rode. Kjører raskt og slipper ned fresen 2-3 ganger pr gårdsplass.
Husene ligger som perler på ei snor og jeg tar 200 kroner + moms pr.gang eller 2500 + moms for sesongen.

Lurer også på å eskalere å tilby strøing samt prøve å få gang og sykkelsti i området. Hva ville dere tatt for strøing og hvordan kommer jeg meg inn på markedet til kommunen. Er det på Doffin det blir lagt ut?

Fint om noen kunne fortelle hvordan man bør prise gang og sykkelsti med tanke på km for fresing og strøing.

Takker og bukker for alle svar og bemerkninger.

Jensb_1s bilde
Jensb_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Jeg har også lest gjennom hele tråden her, fy flate sier jeg.!! Er det voksne mennesker med regnekunnskaper som har skrevet alt dette?

320 kroner eks mva pr time for traktor med utstyr, og det skal attpåtil være bra? Da spiller det ingen rolle om traktoren er ny eller gammel, en sånn pris var vel bra på 1970 tallet...:-D Prøv å ansette voksne folk til nattarbeid, -og spør om dem vil jobbe for 300 kroner.... Så er det bare å prøve å få de siste 20 kronene til å dekke driftsutgifter og kostnader.......

Jeg brøyter for kommunen her, og beregner at jeg skal ha i overkant av 1000 eks mva når sesongen er over og jobben er gjordt. Fører skjemaer for timeforbruk mm, -dette er av hensyn til mitt eget interne &quot\;brøyteregnskap&quot\;...

Hos private tar jeg 150 kroner + mva i år, -har løfte prisen med en tier hvert år. Men dette er for dårlig, så neste år skal jeg løfte til minst 200 eks mva..
Har ca 15 hus på roden, tar dem på en times tid eller halvannen...

Sist jeg var hos frisør var for et par år siden, det kostet meg 500 kroner å få klippet håret mitt!!! La meg legge til at hun brukte 10 minutter med en klippemasklin til maks 1000 kroner.!!! Tenk om vi hadde tatt oss like godt betalt sett i forhold til investeringer, kostnader og tidsforbruk?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Jensb!
Du skriver &quot\;Jeg brøyter for kommunen her, og beregner at jeg skal ha i overkant av 1000 eks mva når sesongen er over og jobben er gjordt&quot\;

Hva mener du?

Nå starta denne trån i 2009 da så det er jo noen år sia. Hvordan beregner du kjøringa for kommunen?

Jensb_1s bilde
Jensb_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Det gikk litt fort i svingen her... :-)

Jeg tenker sånn at når jeg har kjørt en vinter, da vet jeg timeantallet og antall turer, -da bør ikke fastprisen komme under 1000 kroner når den blir delt på timene jeg har kjørt...

Så at jeg skrev feil angående de private også, der står det 150 eks.mva, men det er altså pr tur....

I kommunen her går det mest på fastpriser, da det som noen nevnte tidligere i tråden, er lettere for dem å budsjettere osv...

Da jeg begynnte å brøyte, så henvendte jeg meg til et par brøytere som hadde kasta inn håndkledet, der fikk jeg mange gode tips. Og å være med på en anbudsrunde eller to er ikke dumt, særlig mtp å lære litt om prisnivå der man er og sånt...

Uansett, å kjøre for billig er veldig dumt. I noen tilfeller kan det vel forsvares, men da snakker man om privatkunder i bygda og hytteveier og den slags, ikke om halv-eller helproffesjonell innsats i brøyting til det offentlige. Da må pris også være profesjonell :-)

Jensb_1s bilde
Jensb_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Men for å svare bedre på spørsmålet ditt: Det er alltid, og da mener jeg ALLTID, lurt å beregne sitt eget tidsforbruk, evt. ansattes tidsforbruk og alle de øvrige kostnader man får, inkludert her må også evt. investeringer være.

Da vet du jo hvilken smertegrense du har, og kan ikke gå lavere i pris enn den. Når alt dette er beregnet, da gjenstår det bare å bestemme hvor mye du selv skal tjene på dette.... For kostnadene er der, alltid...

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Ja jeg får regne litt på det. Er det noe sted man kan sjekke når neste anbudsrunde er for den kommunen man bor i?

Jensb_1s bilde
Jensb_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Ikke bare regne litt, du må regne mye. :-)

Gitt at du har en kontrakt som er på 200.000 i året og du kjører 200 timer, da har du 1000 kr/t. Så har du totalkostnader på 100.000 pr sesong, altså 500 kr/t.

Så kommer det en vinter eller 3 der du bare kjører 160 timer pr sesong. Med samme totalsum, så har du altså kjørt for 1250 kr/t.

Hvis faste kostnader utgjorde halvparten, så ville du i dette regnestykket ikke få mere reduksjon i kostnader enn 10.000 kroner, og 90.000 kroner delt på 160 timer blir 562,50. Du ser at selv små svingninger gir store utslag, det man trodde skulle bli overskudd på 750 kroner i stedet for 500, det ble egentlig bare 687,50 Samme forholdet kan man få dersom man kjører mye på timer... Man tror at det går supert, og fastkostnadene går jo ned pr.timeverk, men de variable går opp.

Ett gammelt ordtak sier at: Du skal ha sterk rygg for å tåle oppgangstider også....

Så derfor er mitt aller beste råd at du regner MYE, frem og tilbake, opp og i mente, og så hele greia på nytt igjen. Regn på kostnader, inntekter osv osv... Når det er sagt, så tror jeg at å lage til sykkel- og gangstier er genialt hvis det er ett noenlunde folketett område. Men da kan det hende du MÅ til med strøing også...

Lykke til :-)

Jensb_1s bilde
Jensb_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Tror kommunene legger anbudene ut i Doffin, det er vel pålagt?

Men det finnes unntak, her hos oss bruker dem ordet &quot\;tilbudskonkurranse&quot\;, og har ikke offentlig åpning av tilbudene. Det er for at de skal forhandle med kontraktørene om endringer osv... Jeg har vært i slike forhandlinger to ganger, første gangen &quot\;ga&quot\; jeg litt, nå i høst endte det med at jeg &quot\;tok&quot\; litt... :-D

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Takker for god informasjon.
Har en del kjøring privat som sagt å jeg skal prøve å annonsere litt i området å prøve få noe mer. Tjener mest på fastpris for det er ikke så mange snøfall det er snakk om her i området.

Det er mye sykkelstier her å de blir rødda med kommunal hjullaster. Langt utpå ettermiddagen selvsagt å jeg kan egentlig subbe unna de ganske kjapt før jeg begynner på roden uansett.
Så blir de som skal gå til buss, skole og bhg fornøyde også.

Skal ringe å høre med teknisk etat jeg hva dem sier.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Hei

jeg kjører for kommunen. jeg har fastpris og regnet prisen ut ifra meter og antall ganger. jeg brukte 0,8 kr meteren for hver gang jeg kjørte. samme om det var brøyting eller strøing. så tok bare antall meter vei (oppgitt i anbudspapirene) ganget det med antall ganger jeg regnet med at jeg må ut. kommunen stiller med grus. vi får ikke noe ekstra for kantfresing og slikt.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Anonym bruker
Rydder du gangvegen med frontskjær ettersom du får ekstra for kantfresing?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Låner denne tråden litt. Har planer om å legge inn anbud på brøyting av kommunal vei til høsten. Dette er 8 km grusvei i indre Nordtrøndelag. Man må regne med snø fra oktober til april, opptil 2 meter totalt. Noe fokkutsatt. Må brøytes med fres. Hva vil være minimum fastpris for noe slikt, brøyting og strøing? Har gjort endel beregninger selv men ønsker å høre andres meninger.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Sånn som jeg har skjønt det så er svaret på det spørsmålet her inne like uberegnelig som en sildestim.

Les denne artikkelen å regn litt på det sjøl:
http://www.norsklandbruk.no/media/2288668/leiepriser_nl0711.pdf

innmari_seriøs_1s bilde
innmari_seriøs_1
Logget av
Innmeldt: 27.04.2011
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Jeg har en rode for en kommune på sørlandet, nede ved sjøen. Her kan komme mye snø, blaut snø. Jeg har 750 meter veg, bare. Men 2 p-plasser og 2 kaier. Det tar 3 timer å brøyte. Har 12000 i beredskap og 620,- i timen. Personlig syns jeg dette er i snaueste laget. Men jeg brøyter for alle husstandene i bygda også,( tar ca 5 timer) så det går rundt på den måten. Totalt bruker jeg 7-8 timer pr runde, og det er jo noen ganger alt for mye, men skal man tjene penger på brøyting så er det sånn. Jeg har traktoren kun til brøyting, og kjører inn ca 240000 hver vinter. Jeg har en følelse av å være bygdas mest forhate mann når det snør skikkelig, så man kan jo spør seg om det er vits å holde på. Men det er jo så morro også :-)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Klaus Arnesen: Jeg skal ikke si hva jeg mener om lista du lenker til, men her er lista jeg foretrekker (eller helst den nyeste versjonen, men den holder BG eksklusivt for abonnentene sine, så den får jeg ikke lenket til...)

http://gardsdrift.no/content/download/6008/62738/version/4/file/31569_1.pdf

K.L._1s bilde
K.L._1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Prisen på en brøyterode avhenger av mye, eks antall snødøgn, høyde over havet,stigning, antall kryss/stikkveger/avkjørsler osv. Og så avhenger det også litt av om man har strøinga på samme rode. Hvis man skal vurdere fastpris, så ville jeg antyde fra 35-45 kr pr meter veirode for brøyting og strøing eks. Strøsingel og brøytestikk, og 14-16 kr pr kvadratmeter for rydding av plasser. Men som sagt her er det mange momenter som kan dra prisen både opp og ned.
Rundt her så kjøres det på beredskap pluss timepris. Timeprisen for traktor med brøyteplate og diagonalplog/kommunalskjer ligger i området 590-650 kr, fres 620-750 kr pr time, og beredskapen er på 2200 kr pr rodekm.
På en rode på 20 km så kan dette gi totalt 200-300 000 kr innkjørt på en sesong. Og det er ganske greit synes jeg. I tillegg kan man påregne 20-30 000 kr fra private innkjørsler og plasser på samme roden. Uansett fastpris eller timepris, så bør man sikre seg at man har mellom 800 til 1000 kr pr effektivt kjørt time skal det være &quot\;butikk&quot\;! Man kan ikke leve av å &quot\; kjøpe&quot\; seg arbeid !

K.L._1s bilde
K.L._1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Til Olsen 78.
Kjenner ikke roden din godt nok når det gjeldet beliggenhet, nedbør, temperatur etc, men jeg ville i utgangspunktet si fra kr 300000 og oppover eks strøsingel.
Kanskje nærmere 370-380 000 kr.
Bruker å gå inn på met/kilden.no og ta ut værstatestikk for området først, og vurderer terrengprofil etc. Så dette er mere som et skudd i mørket.
Hadde vært morro å høre hva du synes sjøl ?

Alex_1s bilde
Alex_1
Logget av
Innmeldt: 12.03.2011
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Hva tar dere pr/t med brøyting kommende vinter?

MF_1s bilde
MF_1
Logget av
Innmeldt: 16.02.2009
Kva skal e ta for brøytinga?

Har brøyting for kommunen her eg bur. Det tar ca 3 timar og køyre heile roden. Mestedelen av roden er byggefelt med stikkvegar, ein skuleplass og litt gangveg.
Brukar ein traktor på 90hk. Har no 9000 i berdedskap og 475 kr/time. Dette skal dekke sjofør,traktor,diesel og eget brøyteutstyr.
Synst timeprisen er grei ( burde kansje vert 500?), men berdskapen synst eg er dårleg. skal kansje skrive 3 års-kontrakt. kva bør prisane vere då??

Håpar på svar :)

utepåtur_1s bilde
utepåtur_1
Logget av
Innmeldt: 26.01.2010
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Når en kjører for ISS i oslo så har vi ca 82 000 å må kjøre 170 timer tror jeg det er før en får noe mere. sånn sett har man ikke noen beredskap. men som regel så kjører man ikke det. variere veldig men.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Beredskap på 9000.- er ingenting, for det skal du holde utstyr, være tilgjengelig og edru.
Er det brøyting i 5 mnd er det kr. 50.- pr dag. Har du unger kan du ikke love å være med på noe for du må se på været, skal gutta på Danmarkstur må du se på været først.
Har selv 180.000.- + time betalt 690.- Syns det er helt på grensa om jeg gidder. Det er for mye som du går glipp av.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Okke er det du brøyte for sia du har så godt betalt a fredrik?

Du kan da vel bare gi deg vis du går glipp ta så jævla mye!

SJ_1s bilde
SJ_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Er helt enig med Fredrik, har mann brøyting er mann på vakt 24/7 uansett om det er sol fra sky fri himmel eller snøvær.
Skjønner ikke hvordan MF klarer og overleve men 9000 i beredskap og 475 kr/timen. Selv har jeg aldri kommet til og levere inn andbud med beredsakps pris + timer.

Her hvor jeg bor er det fast pris det går i,
har ikke brøyting selv, men er ansatt som skjofør.
(Regnet anbud selv men ble dobbelt så dyr, men bare litt dyrere enn han som hadde brøyting forje periode.)

MF du burde oppi fast pris på 400 000,- minimum

Må regne pris etter nytt utstyr når mann regner anbud etter min mening, og det skal betale seg 100 % ned i kontraktsperioden.

Er ikke noe poeng og kjøpe seg ny traktor til brøyting også må fjøset være med og betale den for att mann skal overleve.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

SJ: kanskje pga prisen du ikke fikk det !
Antar det er mer lukrativt å være sjåfør ! en ting er hva man kunne tenkt seg å ha og noe anna er ofte hva man får. Hvor mye har du fast som sjåfør a ?
man må jo huske at traktoren skal jo ha innbringende arbeid sommerstid også. totalen som teller ! Veit ikke hvor du bor men hvis det er noenlunde stabilt mange snøfall og man syns timeprisen er grei er man jo så å si garantert inntekt. men men alt kan jo bli bedre betalt\; spørs bare hvor mange det er om beinet der du bor !!

SJ_1s bilde
SJ_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Har 23 000,- i mnd, er ikke mere enn mann må ha, kan \&quot\;ikke\&quot\; ta seg ei kasse øl på byen fra oktober til mai, beredskap hele tiden.

JD4EVER_1s bilde
JD4EVER_1
Logget av
Innmeldt: 17.01.2010
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

iaha:

Slike som deg som desverre er med på å holde prisnivået på brøyting på stedet hvil. Hadde alle stått på krava sine måtte kommuner, og alle arbeidsgivere gi etter. Brøyting er omtrent bare nattekjøring, stress og mas, klaging og suting uansett hvor bra jobb man gjør, håpløse vaktledere osv. Har til og med opplevd å bli slått med spade inni hytta! var en sint huseier som hadde fått snø i innkjørselen sin.

Brøyting er ikke verdsatt i vinterNorge desverre. Vi nordmenn er ikke stolte over at vi har 4årstider. Vi vil ha syden året rundt. Eier vi nordmenn ikke stolthet??
Derfor er snøen en pest og en plage for mange nordmenn enda de er født og oppvokst i dette herlige landet.
Derfor lar mange frustrasjonen gå utover bl.a brøytesjåfører som står på døgnet rundt så de får kjørt på veiene selv når det snør som værst.

Helt enig med sj. Er litt skremt over at de som driver med brøyting mener prisnivået nå på entreprenørbrøyting er grei!? :\&quot\;SKAM DERE\&quot\;. Slutt og ødelegg for oss med fornuft i topplokket.

Jeg gidder ikke drive med brøyting siden det er for dårlig betalt i tillegg til at vi ikke blir respektert, mange som ser rødt når de ser en traktor, til og med gamle erfarne folk som opplevde snømengdene i gamle dager er like gærne som sosser med snøstripe i innkjørsla si. Ingen som innehar sunn fornuft omtrent jo. Vi mister tilslutt all respekt for noen og enhver.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Jeg har nå 30000 i beredskap og 600 pr time. Ingen ting å leve av dersom en ikke har annet fornuftig arbeid å \&quot\;fylle inn\&quot\; mellom snøen. Det verste er egentlig all bindinga.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

Ikke noe å leve av, men et greit supplement. har aldri hørt om noen som kan leve av å jobbe 3 timer hver gang det snør heller.. blir jo ikke enormt med timer, ihvertfall ikke på indre østland.

Enig i at bindinga er det værste med det !

men 400000 som det er foreslått her for 3 timers jobb ,skal jeg se den som betaler ! Må jo finnes en mellomting som folk kan leve med !

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kva skal e ta for brøytinga?

her ligger beredskapen på 30.000 kr, 320 pr time. da holder kommunen kun skjæret. Dete er take it or live it tilbud fra deira side. Me dei prisane dokke har skulle jeg gjerne brøytt MYYYE... fast pris er ikke snakk om... 150.000 for en rode på 30 km for mesta?

Sider