Du er her

jornland_1s bilde
jornland_1
Logget av
Innmeldt: 30.05.2015
Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

Hei,

Vurderer å kjøpe meg tømmerklo til gårdsgraveren. Det blir ikke en klo som blir brukt hver dag, så klarer meg med en rimeligere modell som jeg fant hos RoaldMoen.no -> http://www.roaldmoen.no/anleggsutstyr-fester-skuffer-og-griper/skogklo/g...

Det virker som om denne kloa leveres uten slanger.

Maskinen min har en Engcon EC05B rototilt med S40 feste. På den ser det ut som om det er to hydraulikkuttak med hurtigkoblinger, og jeg lurer på om det er disse som benyttes for å koble til klo? Er det også noen som vet hva slags type hurtigkoblinger som brukes, og eventuelt hvor jeg kan få tak i slike?

Roald Moen svarer nemlig ikke på tekniske henvendelser jeg har sendt ham..

Kuamis bilde
Kuami
Logget av
Innmeldt: 25.06.2012
Re: Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

Er du da sikker på at du skal handle med denne karen?

HansA_1s bilde
HansA_1
Logget av
Innmeldt: 07.03.2013
Re: Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

Nå skal jeg ikke komme her og si at jeg har det mest gjennomtenkte svaret. Men slik har jeg vurdert mine kjøp.

Om du skal ha en klo, hengende fritt i en rotator eller kjetting. Da er en rimelig modell helt ok.
MEN,
Om du skal ha en klo fastmontert i en rotortilt.. Flytte stein og tømmerstokker. Da utsettes den for helt andre belastninger. Legg litt mer penger i det og få et bedre produkt med ordentlig garanti.

jornland_1s bilde
jornland_1
Logget av
Innmeldt: 30.05.2015
Re: Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

Jeg er ikke proffbruker, så tenker at jeg klarer meg med en billigere modell. Men ja, det er selvsagt store belastninger når man flytter stein og tømmerstokker når man ikke har rotator. Man må da kjøre redskapen deretter.

Å legge 25000 kr eller mer i en tømmerklo er uansett ikke aktuelt til mitt bruk. Så må nok gå for en SCANBOLT fra Roald Moen eller ingenting..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

25000??
Du får en proffgrip for 16000kr +mva.(Hurum bil og maskin)
Jeg køpte KTS sin minste proffgrip (0,25m2) til min 5,5t maskin, og det er noe helt annet enn gripen som er på tømmervogna.
Vekta er nesten 3 ganger så stor, og den har en skikkelig grov gripsylinder som klarer holde en stor sten i gripspissen, vilket en vanlig mindre tømmergrip ikke har sjans til klare.
Men vil du absolut kjøpte en tømmervogn grip så kjøp ikke Kellfri eller noen andre kina produkter, for det kommer garantert ikke til å holde.
Men mitt råd er, kjøp en skikkelig grip når den skal monteres på gravemaskin.

jornland_1s bilde
jornland_1
Logget av
Innmeldt: 30.05.2015
Re: Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

Har sett kloa til KTS og denne koster ca 16000 kr som du sier. Men den kloa som Roald Moen har til salgs er for bruk på gravemaskin (iallefall ifølge han selv).

Giant tømmerklo GTG-22S fra Hako maskin koster rundt 25000 kr pluss moms. Denne har identiske spesifikasjoner som SCANBOLT hg22s (samme vekt, gripvidde og løftekapasitet). SCANBOLT kloa koster derimot 9760 kr +mva. Synes også disse to ser veldig like ut i utførelse, men Giant kloa er gul og SCANBOLT kloa sort.. Så da tenker jeg at disse muliggens er produsert på samme plass, men solgt under forskjellige navn.. Typebetegnelsen er også mistenkelig lik og Hako maskin oppgir at Giant kloa er produsert i Kina.

Skal man gå for markedets kanskje beste klo, så er Gjerstad sin kombiklo med S40 feste priset tett opptil 30000 kr +mva.. Det er helt uaktuelt.

Hvordan er du fornøyd med KTS kloa?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

Er veldig bra fornøyd med KTS.
Stor kraft i gripspissen. (holder fast alt jeg klarer løfte med min 5,5t).
Har muret flere 100m med den, med stein i alle slags størrelser.
Men jeg er heller ikke proff, så den er ikke bruk hver dag.
Kan legge til at jeg sjekket ikke linken din, da jeg trodde det var snakk om Kellfri`s største vanlige tømmergrip (for tømmervogner).
Den som du har linket til ser vel helt ok ut, men vanskelig å si noe mer når en ikke har testet den.
Mitt poeng var egentlig å advare mot å kjøpe en vanlig tømmervogn
grip, for de er altfor kleine for en gravemaskin.

Her er data for KTS gripen.
Specifikation

Utrustning 0,25 m2
Gripöppning 1 400 mm
Maxbelastning i grip 2 500 kg
Vikt (utan rotator) 141 kg

jornland_1s bilde
jornland_1
Logget av
Innmeldt: 30.05.2015
Re: Kjøp av tømmerklo til Kubota KX057-4

Jeg har også vurdert den SCANBOLT kloa til å være helt grei (iallefall til mitt bruk). Muliggens ikke like bra som en Gjerstad klo, men så er den er også bare 1/3 av prisen..

Så det jeg da lurer på er hva slags hydraulikkoblinger jeg må regne med å skaffe for å få den til å virke på min Engcon EC05B?

Og på styresystemet på rotortilten min har jeg en AUX knapp.. Denne regner jeg med brukes for å aktivere det dobbeltvirkende uttaket på Engcon rotortilten?