Du er her

Anonyms bilde
Gjest
hvordan bytte redskap på s30 feste

Er gått til anskaffelse av minigraver i forbindelse med drenering og noe hagearbeid. Problemet er nå at jeg ikke vet hvordan jeg bytter redskap på maskinen. Eneste jeg vet er at det er s30 feste :-)
Noen som har lyst å forklare?
Er det noe spesielt å tenke på ved bytte av redskap som går på ekstra hydraulikken?

TommyVest_1s bilde
TommyVest_1
Logget av
Innmeldt: 13.02.2014
Re: hvordan bytte redskap på s30 feste

e ikke godt å si om de er mekanisk eller hydraulisk , men med tanke på at de er mini graver så vil eg tro de er mekanisk hurtigfeste , da treng du somregel ei pipe og så e de bare og løstne litt på ein bolt og vippe skuffa av . bolten står rett oppføre skuffa på baksiden . og de er somregel for trangt for ei normal pipe så du må rekne med å dreie av den 1-2 milimeter.

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: hvordan bytte redskap på s30 feste

Har selv en 4t graver med mekanisk S40 feste, vil tro at S30 festet er likt i forhold til å få av skuffen. På min så må en tilte skuffen til seg og på andre siden, dvs baksiden av skuffen så står det ut en ca 10 cm tapp som en skal feste et jern i for deretter å bende den nedover. Dette er fjærbelastet slik at du burde se når noe skjer. På min er selvfølgelig dette jernet borte, bruker bare spett i steden, men dette kommer jo an på hvor mye plass en har.

Ved skifte av slanger til pusseskuff osv så kan det være greit å avlaste trykket før en kobler fra. Dette gjør en gjerne ved å sette på tenningen og bruke den aktuelle spaken/pedalen som er til dette uttaket..