Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Fres/kommunalblad

Skal til på en ny brøyterode på ca 13 km. Hovedsakelig gangveier og byggefelt. Har på tidligere rode kjørt med kommunalblad men er mer lysten på fres. Dette er på kysten så det er mye 0 føre det går I. 2 trinns er en selvfølge å da en globus. Noen meninger om dette er fornuftig? Blad eller fres?

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: Fres/kommunalblad

Jeg vil si blad foran og fres bak :)
Kjører selv med vikeplog foran og 2 trinns Globus fres bak. Kan være greit å ikke velge den største fresen, mister en del tak på forhjulene med en tung fres bak, fort å glemme det..
Jeg bruker skjæret for å få åpnet veiene slik at folk kommer seg ut og på plassene. Når det slutter å snø så bruker jeg fresen til å legge ut kantene. Husk på at det som regel går mye kjappere med et skjær enn fres, kan være greit hvis en er seint ute og skal få åpnet veiene. Fres tar fort litt tid og det går mye diesel. Merker stor forskjell når jeg går over fra å bruke skjæret til fresen, går fort dobbelt så mye diesel da.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Fres/kommunalblad

helt klart begge deler. du skal rekke gjennom på kort tid for å holde ruta oppe når det snør mye og da er det ikke noe annet å bruke en skjær. da gjør du god jobb og får roda neste gang også og da koster det ikke mye å ha begge deler.