Du er her

chris.t_1s bilde
chris.t_1
Logget av
Innmeldt: 03.06.2015
brøyting og bedredskap

hei
jeg skal starte opp med brøyting til vinteren i Arendal
jeg er ny med dette og alle tips er godt tatt i mott

spørsmålet er om jeg har fått det med beredskap riktig

vis jeg har 50.000 i beredskap så er det penger jeg får uansett om det kommer snø eller ikke uansett får jeg de?

har også spørsmål om riktig pris brøyting og beredskap til bedrift og privat kunder

har funnet så mye rart i priser på nett og vil gjerne ha riktig pris

jeg skal kjøpe traktor med nødvendig utstyr

tusen takk

Tu_1s bilde
Tu_1
Logget av
Innmeldt: 03.02.2015
Re: brøyting og bedredskap

Jeg har ikke noen direkte erfaring med brøyting, men skal prøve meg på å svare siden ingen andre har gjort det enda.

For å ta det første, først: Slik jeg har forstått det er beredskapssummen et beløp du får uansett. Dette er ment som kompensasjon for tiden du må sjekke yr.no og holde deg edru og klar til å kjøre, samt delvis for å dekke opp om faste kostnader som renter og avdrag.

For å gå videre på det med pris: Jeg har sett rundt forbi at noen mener beredskapsummen skal være høy nok til å dekke ALLE de faste kostnadene iløpet av kontrakten. Dette mener jeg er tull! Den oppdragsgiveren som går med på dette er idiot, da kunne han jo like gjerne kjøpt utstyr og ansatt folk selv.

Når du skal sette prisene dine, så er leiekjøringsprisene her på denne siden noe å gå ut fra. Personlig er jeg derimot tilhenger av å se på sin egen bedrift og sin egen økonomi. Enkelt sagt kan du bruke denne formelen:

Pris = Faste kostnader + Variable kostnader + Lønn + Ønsket overskudd

For å være litt stygg med deg, men dette er noe du bør ha stålkontroll på, hvis ikke bør du heller la være å drive bedrift. Sett deg ned å se på hvilke krav som stilles til utstyret, gjennomsnittlig snømengde i området, kapitalkostnader, slitedeler, service, forbruksmateriell, administrasjon, regnskapsfører og andre tenklige og utenklige utgifter som kan dukke opp. Setter du dette inn i den nevnte formelen så skal du begynne å nærme deg en fornuftig pris.

Når du skal kjøpe utstyr så oppfordrer jeg deg til å tenke det mest nødvendige og utvide etter behov. Postkassen blir fort full av skjegg hvis du har traktor til millionen og kun to dager med snø fra desember til mars.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: brøyting og bedredskap

Skulle jeg tatt på meg snøbrøyting i Arendal ville jeg hatt veldig høyt fastbeløp, og det bør du kunne kreve. Du kan jo risikere å sitte på utstyr til flere hundre tusen uten et eneste snøfall. Dersom du skal ta opp lån for å kjøpe utstyr uten å bruke det til annet inntektsgivende arbeid så bør du ha sikker inntekt nok til å betjene lånet i det minste. Får du ikke det så dropp det.

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: brøyting og bedredskap

Et annet alternativ er å fakturere minimum et antall ganger pr sesong, feks 12 ganger uansett. Da får en jo også godtgjort hvis det skulle komme mye snø og det blir mange utrykninger samtidig som du har en god pris i bunn.

Du bør ta en runde på det du i tilfelle skal brøyte på og ta et overslag på hvor lang tid det omtrent vil ta. Har du mulighet til å snakke med de som brøyter der nå eller har brøytet der så er det en fordel. De har ofte dannet seg en formening om hva slags utstyr som bør brukes der og har god peiling på tidsforbruket.

Når det gjelder timepris så synes jeg at den ikke bør i praksis være under 900 kr/t eks mva. Redskapen er dyr og det er høy slitasje på utstyret med brøyting, saltsørpa sliter også hardt på utstyret..