Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Brøyteprisar.

Tar me nok for brøyting rund om i landet,eller byttar me bare pengar me som driv i den bransjen.Har sjølv hatt ein del brøyting men får intrykk av at det aldri skal koste noko.

mf_power_6480_1s bilde
mf_power_6480_1
Logget av
Innmeldt: 29.10.2009
Re: Brøyteprisar.

synes at mange av dere kjører for ingenting, men så lenge de er fornøyd har det jo ikke noe å si for meg det, synes at det er gratis. kjører for 1300+mva/timen, er sånn høvelig fornøyd.Men jeg går på skole å er 18 år da, så jeg har det som hobby. må ha en god del brøyting for at det skal gå an å leve av det i sesongen, men da må en jo ha annet arbeid om sommeren.
har mest p-plasser og private, men det er ikke mange aktører som legger nedpå skjæret for under 1000lappen, her i dalen vertfall.
Go vinter å håper på mye snø\;)

valtramann_1s bilde
valtramann_1
Logget av
Innmeldt: 29.11.2009
Re: Brøyteprisar.

kjører selv brøyting i oslo,hvor vi har en fast summ,opp til et visst antall timer pr sessong.det er en garantisum som vi får utbetalt om det ikke skulle bli mer en noen timer i løpet av vinteren.men skulle vi måtte ut å brøte alle timene så utgjør garanti summen ca 500 pr time.holder ikke noe brøyteutstyr selv.ekstra kjøring får vi 450 pr time .enig i at det ikke er så voldsomt godt betalt for å være i beredskap i 180 dager.... men men..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyteprisar.

Nå får det bli slutt på denna grininga fra dere bønda.

Ikke nok med at det er vi skattebetalerne som brødfør dere gjenom hele året i form av tilskudd så skal dere jammen meg ha penger for å måke snøen for oss også. Hadde det vært litt tak i dere og dere hadde vist litt taknemlighet for at vi holder liv i denna gjengen som det samfunnsøkonomisk hadde vært bedre tjent med å uføretrygde! så hadde jeg skjønt det, men nei da. Dere går gud og enhver mann i næringa og har faste jobber ved siden av. Hvis dere er så dårlig tjent med denna gardsdrifta så skjønner jeg ikke hvorfor dere ikke avvikler.

Men fin traktor skal dom ha, ikke 400.000, ikke 500.000 men 6-7-800.000 skal det koste for å få en doning med skjær på for å dytte snøen ut av vegen. Nei få beina ned på jorda og tenk dere om. Men det er vel som det sies. Det er ikke noe som heter sunt bondevett.

valtra_pwr_1s bilde
valtra_pwr_1
Logget av
Innmeldt: 02.10.2009
Re: Brøyteprisar.

Oij, oij..

Jomar!
Du mener at det er skattebetaleren som brødfør oss bønder? Det stemmer vell ikke helt! Grunnen til at vi får tilskudd, er at sånne som deg skal ha billig mat. Dessuten betaler vi bønder også skatt! Og grunnen til at vi må ha jobb ved siden av er pågrunn av at vi får for dårlig betalt for varene vi leverer. Og hvis du ikke vil betale det det koster kan du jo måke snøen selv? Vi bønder har faktisk et samfunnsansvar, ved å holde kulturlandskapet. Og hadde det ikke vært for bønder hadde det heller ikke vært mye følk i distriktet.

Så jeg vil nesten si at du kaster stein i glasshus her!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyteprisar.

Ehh!
Neida!! Det er mye vil ha mer syndromet som herjer i denne debaten. Skatten kommer jo ingen utenom, bortsett fra en og annen korupt representant fra det diktaturet av ei regjering vi har. Så den skal dere ha. Men hvis dere hadde vært litt sparsome, ikke hatt hytter i fjellheim og ved strandlinja og faktisk jobba litt selv i stedet for å leie inn polske arbeidere til å måke møkka å vaske huset så hadde du sett dette du også. Den vanlige mannen i gata ser bønda kjøre store traktorer med siste skrik av utstyr mens han snakker i mobiltelefon, å når han parkerer den så klyver han ned i en XC 70-90, X5 eller en mæsje av en større utgave. Da blir det feil å klage! Det er nøkternhet jeg snakker om. Skjønner du?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyteprisar.

Kjenner meg godt igjen Joar. Du har helt rett, nyansert og bra. Det er ikke alle som brøyter som er bønder. Så de må jo ha betalt for å brøyte. Du skjønner vel at vi som er godt vant må ha skikkelig utstyr for komfortens skyld, og effektivt opplegg for å komme oss fort tilbake på hytta. Hva jobber du med som er så misunnelig? Mener du ærlig talt at jeg skal bytte den trafikksikre og miljøvennlige Lexushybriden min mot en forurensende Avensis?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyteprisar. helt utenom topic

tror nok ikke det jomar sikter til er helt representativt for den norske bondestand... er vel oftere å se de i litt gamle slitne volvoer:) Men han sier noe dere alle bør tenke litt over. Og det er hvordan folket ser på de få bøndene som er igjen. husk det har krympet fra ca 200 000 bruk på 50 tallet til ca 50 000 nå.... og det er vel bare et fåtall som vet at maten i butikken kommer fra bonden ved der hytta er.... Er vel et enda mindre antall som forstår at tilskuddene til bonden er en direkte reduksjon av matvareprisene i butikken...!? Men i brøytesammenheng er det vel få traktorer som går i bare brøyting... brøyting har vel kommet som en ekstra jobb for å ha inntekt i vinterhalvåret... er jo samme traktoren som går på jordet som i snøen.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyteprisar.

\&quot\;godsbesitter\&quot\;
Jeg arbeider ikke jeg. Har et aldri så lite bruk selv og i den sammenheng arvet jeg også en god slump penger som jeg nyter gode renter av. Samtidig la jeg ned driften og bruker beitene til utflukter i ro og mak.
Men jeg klager ikke.

Starter Lexushybriden i denne kulden da?

820_1s bilde
820_1
Logget av
Innmeldt: 30.03.2010
Re: Brøyteprisar.

Jomar:Kan du fortelle meg hva din pessimisme til landbruket har med denne diskusjonen å gjøre?
Mitt tilfelle:
-Hytta på fjellet er ei lita seter høgt til fjells som blei bygd rundt 1900...
-XC 70\'\'\'\'en din er her en 240...
Andre er bedre stelt enn andre,MEN sånn er det, samme om du er bonde eller noe helt annet.

Men ja,brøyting har jeg,for å spe på inntekten.

Vi bønder har mange timer i en traktor i løpet av et år.Spesielt under brøyting (og innhøsting...) blir dagene lange.
Da går det ikke i det lange løp å ha traktor fra 80 talet.

Syns ikke dette er rett plassen å være negativ til landbruket.
Noen vil drive kun gård,noen vil kombinere med annet.
Syns det må gå an å få velge selv,uten å få kjeft fra deg?

Respekterer at du har dine meninger,men syns det blir for umodig å kjefte på oss,som faktisk gjør vårt beste,365 dager i året,for å få norsk melk og kjøtt på bordet ditt...

Skal vi prøve å holde oss til topic?

Det var min mening.
Fortsatt god helg :-)

Deerer_1s bilde
Deerer_1
Logget av
Innmeldt: 12.01.2009
Re: Brøyteprisar.

Andre enn meg som tar \&quot\;Jomar\&quot\; som en spøk?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyteprisar.

Hehe
Han gjør værdagen litt mere innholdsrik.
XC 70 min er en gammel Camry fra slutten av 80 tallet

tracker_1s bilde
tracker_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2009
Re: Brøyteprisar.

Hmm, kansje jeg skulle selge gården å leve på rentene av pengene jeg fikk...God ide du, da kan jeg sitte i sofaen å klå meg på ballene hele året å ikke gjøre en dritt...

\&quot\;Samtidig la jeg ned driften og bruker beitene til utflukter i ro og mak.
Men jeg klager ikke\&quot\;.

Ser ikke annet enn klaging på deg...\;-)

Og forresten Mercedesen min er lettstartet i kulda..

wold_landbruk_1s bilde
wold_landbruk_1
Logget av
Innmeldt: 21.05.2009
Re: Brøyteprisar.

jo da fålkens, det er ikke rart enkelte av ola normann reagerer på enkelte bønder og biler.enkelte har BMW, MB, VOLVO og andre dyre biler, men det er også en del av dem som ikke får handle kraftfor, kunsgjødsel uten kontant betaling. så det er ett spørsmål om og komme seg på jorda. men det er jo heller ikke slok att fordi om du driver i landbruket så kann du ikke kjøpe disse bilene, vi har jo samme reglene vi som ola normann???. jeg kjører selv en SKODA OKTAVIA 4X4 TDI 2007.DEN JEVNE GÅRDBRUKER HAR SOM REGEL EN SLITEN ARBEIDSBIL/PIKKUPP OG EN STASJONSVOGN/V70,A4,A6 AV NYERE DATO.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyteprisar.

Jomar\; jeg vil anbefale deg VG og Nationens nettdebatter i stedet. De vil pase deg bedre.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Brøyteprisar.

Tar me nok for br&amp\;oslash\;yting rund om i landet,eller byttar me bare pengar me som driv i den bransjen.Har sj&amp\;oslash\;lv hatt ein del br&amp\;oslash\;yting men f&amp\;aring\;r intrykk av at det aldri skal koste noko.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Tror prisene varierer veldig,men det er ingen tvil om at prisene burde vært mye høyere.Men det er jo en slags myte blandt mange at en bonde som har traktor alikevel skal være fornøyd bare han får dekket kostnadene sine ved snøbrøyting.
Samtidig er mye av problemet med leiekjøring generelt at det er for mange aktører i markedet.Og det blir vanskelig å holde oppe prisen når mange smågutter som bor på gutterommet får leaset utstyr for flere hundre tusen og er fornøyd med å kjøre inn leasingleie og dieselkostnad.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Vi driver med brøyting i Oslo og der er hvertfall konkurransen på pris såpass stor at prisene, hvertfall etter min mening, er for lave. Dette gjelder både prisene fra kunde til hovedentrepenør og videre ned til underentrepør/innleide med traktor.

Folk sier at prisene for ei vanlig brøyterute i Oslo ligger på det samme i dag som den gjorde for 20 år siden. Om dette stemmer så sier vel det det meste...
Er det forresten noen som vet om dette stemmer eller ikke? Hva fikk du feks for ei vanlig rute hos kompaniet for 20 år siden?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Hva med de småguttene på gutteromt,har de egentlig lov til å kjøre traktor og brøyte??
Hva med de på 16-18 år,de har ikke lov kjøre traktor med fres eller laster før de er 18 og har riktig opplæring i sikker bruk av arbeidsutstyr.
Hvorfor blir de ikke stoppet??
Det er klart de presser prisene på leiekjøring når de ikke stiller andre krav til inntjening enn å gå i null og at de synes det er morro kjøre traktor,hvordan skal andre konkurere med slik???

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Det er klart at de har lov til å kjøre brøyting, de er vanlige arbeidstakere som alle andre. De må jo evt. gå igjennom sikkerhetskurs el. men de er jo ansvarlige for sine egne handlinger fra de er 16 år! La ungdommen tjene penger og jobbe, det er alt for mange late ungdommer uten tiltak! Det gjør seg med litt konkuranse!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Jeg kommer ifra en kommune utefor tr.heim. og her tror jeg timeprisen for en traktor over 100hk med fres koster rundt ca 420-460,- timen. Hvordan er det i forhold til i de større byene?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Til mf.
Viss du leser arbeidsmiljøloven bruker av arbeidsutstyr.
kravet for å bruke arbeidsutstyr er:
ved selvstendig bruk må en vere 18år og fysisk og psykisk skikket og ha sikkerhetsopplæring.
(jfr.f554.kap.4.8-10.forskrift om arbeid for barn og ungdom).
Og du skal huske at traktorførerkort gir rett til å kjøre traktor med og uten tilhenger,men ikke med arbeidsutstyr(eks.laster,fres o.l.)se vegtrafikkloven.
Så viss du leser lovene som jo faktisk regulerer alt vi holder på med i(det lovlige) arbeidslivet,vil du se at du tar feil,jeg setter pris på at folk ikke bare synes og mener men faktisk ser hva loven sier!
Det er ingen steder i arbeidslivet ungdom fra 16-18 år har lov til å utføre selvstendig arbeid som kan medføre fare for liv og helse!
Men du mener kansje traktor med fres og laster er ufarlig????
Hva sier forsikringsselskapene tror du?
Hvor har du fått det fra at de er ansvarlige for egene handlinger fra 16år???
Kan du vise til den ?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Heisann!

Det er i følge arbeidsmiljøloven en vesentlig forskjell om de kjører for seg selv eller om de er ansatt, bare så det er klart. Er de ansatt kan de kjøre forutsatt dokumentert opplæring, så sant de er fysisk og pysisk skikket. Men hva i alle dager er galt med at unge under 18 jobber og gjør noe fornuftig???? Hvis du mener de tar fra deg jobben din ved at de gjør en like god jobb billigere får du finne deg noe annet å drive med!

Men over til prisene: Brøyting under 500 kroner timen er total galskap, og jeg vil mene at da tjener du ikke penger. Jeg har mye brøyting selv, og slipper ikke lenger ned skjær eller fres uten denne prisen. Mener faktisk at prisen bør over 600 kroner timen skal man dekke skikkelig utstyr, og ha en akseptabel lønn for å jobbe døgnet rundt, samt å ha kuntinuerlig vakt hele vinteren. På flere av områdene jeg kjører ligger prisen opp mot 1000 kroner. Tror folk setter kvalitet høyere enn pris.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

De er ikke mange 18 åringer som har de prisene du nevner der skal jeg si deg. Her i kommunen var det et par smågutter som la inn anbud på kommunal brøyting på 270kr timen. Da må du vel være enig i at de ødelegger for de seriøse???

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

heisann.
Dette er du sikker på??
Hvor i arbeidsmiljøloven står det,(forskriftene gir kun ett unntak og det gjelder opplæring,men det er noe annet(da fra fylte 17år)).
Jeg mener ingen ting om at de tar jobben min,men er lei av at det skal vere greit å ikke følge lovene og regler i samfunnet.
Jeg har ingen ting i mot at de under 18 jobber,men det må vere lovlig.
Er det i dine øyne greit bruke de fra 16-18år til arbeid som kan vere til fare for liv og helse??
Mener du de som lager forskrift om arbeid for barn og ungdom tar feil??

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Bare sånn at d er klart, \&quot\;MF\&quot\; og \&quot\;MF freslt\&quot\; vi er ikke samme person, sånn at ingen tar feil:)
Tror nok at jeg bor alt for langt ute på landet, siden at det ser ut som at timeprisene er over 500kr timen..Her ute har vi heller ikke nattillegg på timeprisen..
Men å ta 270kr timen for brøyting er jo latterlig lite!! Helt greit at smågutter som \&quot\;po\&quot\; (er sikkert en smågutt selv jeg, er bare 25år..hehe) nevner her, prøve å tjene litt penger på jobb, men det er litt dumt at de ødelegger litt for de som trenger brøyting om vinteren for å overleve.
Når de tar 270kr timen, så ser jeg for meg at de låner pappas traktor..og kanskje ikke har de samme utgiftene som andre aktører..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Jeg har drevet med brøyting i snart 20 år får kommunen her og tjener ikke fett på det men jeg har ike all verden skog og brøytinga syselsetter meg i vintersessongen.Jeg har får hver km jeg brøyter og får såkalt \&quot\;tom kjøring\&quot\; + jeg har timing ved eventuelt rydding og utkjøring av kanter.Jeg tjener ikke all verden men jeg betaler ned traktoren på det og drivstoffkostader+så kjøper jeg ikke snøplog og strø utstyr nytt,det finnes så mye fint brukt.Men det som forundrer meg er de kontraktene mesta utlyser som gir entrepenøren en fast sum i vintersessongen.Det vil jo si at bonden eller entrepenøren taper penger hver gang han må ut å brøyte eller strø.Jeg hadde ihvertfall venta i det legste med å ut hvis jeg hadde hatt fast sum vintersessongen får å spare in på driftkostnadene,og da går det utover kvaliteten på veiene.Derfor holder jeg meg til kontrakter med kommunen som er mere fleksible ovenfor kontrakter.Og til disse ungutta som leaser traktor uten kreditsjekk går for en kort stund men til slutt kommer vel banken og henter både traktor og utstyr.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Til \&quot\;roger\&quot\; angående fastkontrakter hos mesta.
er det ikke sånn at når man har kjørt inn den faste summen, så får de pr time over?
trodde at den faste summen var for at entrepenørene skal ha en minimums pris på en sesong for brøytevaktgodtgjørelse osv, og når de har brøytet for la oss si 100000kr (som er den faste summen) så får de utbetalt for hver time ekstra de har brøytet når de har passert 100000?
Godt mulig at jeg tar feil her altså..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Det kallles ikke fast sum,det du mener på kalles en beredskaps sum som entrepenøren (bonden)får får å være i beredskap hele vinteren,men mesta har fast sum kontrakter der du får en fast sum får å holde roden din oppe.Vist noen er så dum til å takke ja til sånne kontrakter så.Jeg har også sett kontrakter der mesta tvinger deg til å ha et GPS system i traktoren,der plogen blir bare registrert når den er i kontakt med veien,og du får bare betaling deretter.Så hvis plogen ikke er i kontakt med veien(det vil si at du vil spare på slitestålet ditt)blir det ikke registrert og du får ikke betaling for disse kilometrene.Nei jeg holder meg til kontrakter til kommunen,de er mye mere fleksible,og da tenker jeg på at jeg kan eventuelt få litt mere brøyting i kontraktstiden,og det går an åta en diskusjon på saklig nivå.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Da var det nok jeg som tok feil:)
Har selv brøytet med traktor og lastebil med gps montert fra mesta, for en lokal entrepenør.
Tror mesta med dette systemet ville luke ut useriøse aktører, som skrev at de hadde vært ute og brøytet, men satt i stolen hjemme i stuen.
Må si jeg er kritisk til denne praksisen, da det ofte ikke er snø på hele strekningen av roden, som f.eks i perioder det er mye snøfokk. Og de fleste har ikke så god råd at de vil slite ut slitestål unødvendig. Samtidig så føler jeg at jeg på en måte blir overvåket konstant av mesta med sin loggføring.
Kan nok være enklere å forholde seg til kontrakter med kommunen ja, ofte fordi du kan ha samtaler direkte med de som har ansvaret for brøyting osv. Mesta er jo et firma som skal tjene penger, og derfor presser prisene hos entrepenørene.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Her er en artikkel fra BG som mener det som \&quot\;roger\&quot\; snakker om:)
http://www.bedregardsdrift.no/id/4734

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Brøyteprisene er så dårlig at man taper penger på det!
Jeg har 310 kr per time, jeg har 12 traktorer gående i brøyting hele vintren
står igjen med femtitusen!

Bache_G_1s bilde
Bache_G_1
Logget av
Innmeldt: 29.09.2010
Re: Brøyte prisar.

brøyting er noe av det mest utakknemlige jobben her i samfunnet. veiene skal være rydda og strødd før folk har stått opp om morran. det er bare negative komentarer uansett, hva du gjør, etter at man har kjørt døgnet rundt flere dager i strekk.og skjer det ei ulykke om vintern, er brøytemannskapet sin skyld, vanlige folk tror vel at snørydderne bestemmer når det skal snø...så jeg vil oppfordre ALLE, og da mener jeg alle til å skru opp prisene orntli. ingen andre yrkesgrupper godtar slikt tøv!

men på en annen side, for en bonde som er nødt til å holde brøyteutstyr med tanke på melkebil og krøtterbil, er det kanskje ikke så dumt å ta på seg litt brøyting, da man likevel har utstyret

PS! driver litt brøyting selv, i tillegg til traktorskruing

når det gjelder ungdommer og brøyting kjenner jeg til en 15-åring som fikk 5000kr i tilskudd fra innovasjon norge, for å drive brøyting med traktor og snøfres ( det skrev han i søknaden til innovasjon norge...)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Vi prøver så godt vi kan da, å holde prisene på et fornuftig nivå. Men det er jammen ikke lett når du på den ene siden har småentrepenører som tar på seg feks en industriplass for nesten ingenting fordi \&quot\;de kjører forbi likevel\&quot\; og du på den andre siden har et visst kompani som er så digert at de priser seg latterlig lavt bare for å få jobber eller for å fylle opp ruter.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Til dka.
Jeg håper du vet hva anbud er.Vi som skaffer oss arbeid får arbeide ved å gi inn ett anbud,og er anbude får dyrt får vi ikke arbeide,sånn er det jo over alt.Hvis jeg skulle hatt inn et anbud av brøyting av en p-plass så ville jeg selvsagt valgt det billigste anbude og ikke tatt et dyrt anbud fra en bedrift bare får å få syselsatt folk på vinteren.Har du litt eldre utstyr og sitter gjeldsfri,så tar ihvertfall jeg på meg arbeid(brøyting,grøfting)til en litt laver pris,for da er jeg til en hver tid sikkra arbeid og førnøyde kunder.
Jeg har en del brøyting får kommunen der jeg bor og da tar jeg på meg en del private p-plasser og veier til en billig penge,fordi min rode går bare ett steinkast unna,ikke for å tjene grovt på det men for å skape en trivsel og får og ikke prise seg helt ut i bygda.
Jeg som entrepenør og bonde er ikke intresert til å si opp kontrakter til fordel for andre firmaer som må ha kontrakter får å ha folket sitt i arbeid.Jeg levere inn anbud som andre gjør og da komer det an på arbeidsgiveren om hvem han vil skal ha jobben gjordt,og da spiller pris en viktig rolle.Vist en bedrift sitter med en hær med for mye folk på vinterstid,vil det jo si at ledelsen og de som sitter og regner på jobber har gjordt en får dårlig jobb.

Vegard_1s bilde
Vegard_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Brøyte prisar.

Andre, du sier jo at du gjør akkurat det dka kritiserer, og så påstår du at han ikke veit hva et anbud er??? Du prøver å kritisere, men forklarer deg rett inn i grupperingene dka nevner :)

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: Brøyte prisar.

Vil si at prisene på brøyting er altfor lave, er faktisk ganske mange med ny redskap som kjører for 300-400 kr/t! Det er galskap! Når en ser på hva f.eks en elektriker tar for en jobb så må vi lære oss å ta bedre betalt.. I tillegg så jobber elektrikeren når han vil, må ikke ut midt på natta og i helger.. Skal en forsvare noenlunde greit utstyr så bør prisene ligge på rundt 500,- pr/t + beredskap. Kjører selv med en 20 år gammel traktor til 400 kr/t og det er siste året i år.. Bør ha mye bedre betalt for å være på vakt hele vintern.. Folk skal jo tross alt ha et privat liv også.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Korleis er det med beredskapen hos dei forskjellige?? Vert den rekna ut på grunnlag av lengda på roda, eller på grunnlag av det aktuelle utstyret som må til for å gjere jobben?? Kva meinar de den bør ligge på??

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Her i min komune er det nye no at komunen sjølv fastsetter beredskaps pris,dette er ein pris pr kilometer på roda.På ein rode som eg hadde før som er på ca 7-8 kilometer har utgjer det 7-8000kr for heile vinteren i tilleg til ein tur pris.Tur prisen som den nye kontraktøren har er ca på 1800kr,må og sei at roda har mange store kryss samt 5 temmeleg store plassar slik som tar mykje tid.Trur dei brukar ca 6 timar på roden.Vedkomande har to temmeleg nye traktorar i bruk samt leiger to personar til å kjøyre når han sjølv er på anna arbeid.DØM SJØLVE om han kan tene noko på jobben,dei siste vintrane har og vore snø fattige i vekes vis.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Til Andre: Du misforstår meg, vi er jo i samme båt og vi ønsker vel alle best mulig betalt?
Jeg snakker om brøyting i oslo og ja: Dersom du hadde hatt ei brøyterute for oslo kommune og plukket med deg flere andre adresser i samme slengen som du bare tok litt betalt for ved siden av så synes jeg det er dumt, fordi du da er med på å senke prisnivået og ødelegge for oss som driver med akkurat den typen brøyting. På landet eller i mindre byer hvor det er en helt annen tetthet av traktorer blir det jo noe helt annet. Selv om jeg brøyter i Oslo er jeg bonde og bor på landet og her også er det slik at vi brøyter litt for naboer og kanskje en bedrift i nærheten for en veldig lav pris. Markedet i Oslo er helt annerledes og dersom du er en liten entrepenør slik som meg forstår jeg ikke hvorfor du er uenig i at det er dumt at kjempestore firmaer med flere hundre brøytemaskiner dumper prisene bare fordi de har råd til det. Byene er helt avhengige av oss om vinteren og hvis det stemmer at prisnivået for brøyting i byen har stått omtrent stille de siste 10-15 årene så burde vi jo prøve å gjøre noe med den saken.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Jeg kjøpte meg ny traktor i år Valtra N121.Bruker den til brøyting til 450kr timen.Får til å betale ned traktoren på det.Til de som sier det er dårlig betalt vil jeg si de har misforstått hele opplegg litt.Jeg har ikke truffet en eneste entrepenør som lever av brøyting vinterhalvåret enda.Jeg som alle andre har arbeid ved siden av,så brøytingen blir som en tileggs næring for meg som i tilegg driver med svineproduksjon.Og til de som sier at man må være på vakt heile tiden,det er jo bare å bruke sunn fornuft og se på værmelding og værprognoser,da går det an å planlegge andre ting også.Til de som tar på seg brøyting i Norge får å leve av det i vintersessongen tror jeg er litt fersk i gamet.Selv har jeg holdt på med dette i snart 20 år.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Du har nok misforstått Helge. Hvis du mener det er fornuftig å brøyte for den prisen tar du nok feil. For det første: Du må tjene anstendendig enten det er hovedgesjeft eller ikke. Å si du har det som bigesjeft og derfor kan tjene mindre, blir som å si at du lever av bare ei næring, men kan tjene mindre om vinteren, fordi dette bare er en del av året.

Blei litt krøkkete forklart dette, men skal like å se den elektrikeren som senker prisen med 150 kroner pr. time av og til, fordi det er greit..

Brøyting under 500 kroner pr. time er som sagt galskap!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Jeg lever inn anbud som alle andre og da er det vel opp til hver enkelt hvor stort anbud vi lever inn.Enten du vil tjene penger eller ha det som en slags hobby.Uansett hvor folk vender og snur på dette så er det det med lavest anbud som vinner uansett.Da spørs det heller om entrepenøren levere det han skal,og det synes jeg skal legges MERE vekt på når anbud behandles.Det må legges mere vekt på kvalitet og service enn bare på pris,men får de stakkars kommunene så legges det vekt på det billigste og rimilgste.

MH434_1s bilde
MH434_1
Logget av
Innmeldt: 29.04.2009
Re: Brøyte prisar.

Jeg har 110000kr i beredsap og 2000kr pr tur.
Brøytinga mi per gang tar 2.5-3 timer.

Detta er enda ikke godt nokk spør du meg, jeg må stille med alt utstyr selv og være tilgjenglig til enhver tid.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Jeg registerer en som syter her.Si at du har ca 45 turer i vinter sessongen det vil si på 5 månder(nov,des,jan,feb,mars)9 turer hver måned,pluss minus ettersom hvor du bor(kystn eller i høyden).Da har du 90000 innkjørt på 5 månder.+110000=200000 tjener du på 5 månder.Da har du 40000 per måned + enda en liten ti tusen for jeg rekner med du driver hvit.Og kansje du i tilleg har litt strøing+++++++.Og du sier fortsatt at det enda ikke er godt nokk.Mye vil ha mere er vel ett norsk ordtak her.og når jeg ser på hvor lang tid roden din tar på bare 2,5-3 timer,så er det en liten rode.Jeg driver selv med brøyting og roden min tar 5 timer.Men med en rode på bare 3 timer er det minimalt med slitasje på utstyr hvis du passer på å ikke høvle veien så det tar mere grus menn snø.

MH434_1s bilde
MH434_1
Logget av
Innmeldt: 29.04.2009
Re: Brøyte prisar.

Roger:
Har hatt 15 brøyteturer og tilsvarende med strøing.
Tingen er at du må regne ca inntekt i en heltids jobb i 5 månder + at du må holde redskap selv.

Jeg som ikke har noen annen jobb om vintern kunne ikke kjørt for 300kr timen, da kunne jeg like godt gått på dagpenger fra aetat

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Når jeg leser innleggene her skjønner jeg godt at prisene er som de er!! Det er liksom helt greit at man som bonde med traktor skal kjøre tilnærmet gratis ser det ut for. NÅ MÅ DERE VÅKNE FOLKENS!!!! Ser dere ikke prisene på andre tjenester i samfunnet?? Jeg er helt enig med deg MH434 man må regne det som en heltidsjobb!! Skal man investere i ny traktor og en del redskap for leiekjøring,må man minst kjøre inn 1-1,2 mill brutto i året skal man kunne leve av det.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Til p.o.
Du kan godt prøve å lever inn et anbud på 500 per time,eller et anbud som tilsvarer en inntekt på 1mill,og da snakker jeg om veivedlikehold.Da er jeg nesten 100% sikker på at du vil bli stående uten arbeid i vintersessongen.Uansett hvordan du vender og snur på dette så er det laveste anbudet som vinner til slutt.Og hvis det sitter en med litt eldre utsyr uten lån på det som lever inn et anbud til 400kr per time,da er det vel rett og rimilig at han skal få det.Vi skal ikke lage et system som innebærer at de med det flotteste utstyre skal få jobbene,bare fordi de må syselsettes på vinters tid.
Hvis noen her er opptatt av litt politik så har vi vel sett at kommune Norge lider av ett underskudds budsjett,og når kommunene er ute etter oppdrag som blir lagt ut på anbud er de kun opptatt av pris pris pris,lavest mulig.Sånn er det i alle yrker det legges ut anbud.Det er jo på denne måten vi skaffer oss arbeid,og da mener jeg vi må være litt mere fleksible.Det er ikke alltid det lønner seg å ha det mest moderne utstyret til en hver tid.Det skal betales.La nå disse unguttene som kjører med leasing holde på.de kjører i ett par års tid,og så får de besøk av banken og utstyret blir inndratt.Det har jeg sett alt for mange eksempel på desverre.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Om man skal kjøre veivedlikehold hele året og leve av dette så er jeg ikke enig med deg Andre at det holder med 400 kroner timen. Det virker nesten som om du vil at prisene skal gå ned! det hjelper ikke at utstyret er gammelt, penger koster det jo likevel. For det første skal du ha en traktor som har brøyteplate med hydr uttak, frontlaster, gjerne ekstra uttak bak. så skal du ha en traktor som har oljekapasitet på minimum 90 liter i minuttet for å håndere feiekoster og annet oljekrevende utstyr. det sier seg selv at dette ikke er snakk om en MF 3060.. Og så er det redskapen da. du skal ha et brøyteskjær som fungerer og da snakker vi vel fort rundt 70 tusen. så skal du ha frontkost, sidekost og feiebrett, hvertfall to av de tre. det er vel mellom 150 og 200. strøkasse må du ha og også en dumperhenger er en fordel for å klare å fylle opp med kjøring innimellom. for ikke å glemme en totrinnsfreser til rundt 50 lapper.
Dessuten er det jo slik at dersom man kjører en traktor over 1000 timer i året så koster det en god del å vedlikeholde. spesielt dersom dette er en traktor som er så gammel at det ikke er lån eller leasing på den slik som Andre sier. i det hele tatt så forstår jeg ikke helt hvordan man kan unngå å måtte lease eller låne på en nyere traktor dersom man kjører over 1000 timer i året

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Brøyte prisar.

Du går rett i den fella med å kjøpe deg dyrt og nytt utstyr.Selv har jeg 80km vei som jeg brøyter og strør.Jeg har en Valmet6300 94mod med krok feste til plogfets(ikke veivesen plate).Så har jeg en Valtra 6850 2000 mod,med veivesenplate.Så har jeg tre spiss ploger en på 3m,og 2 på 2,5m(viking ploger).Kjøpte disse får 5000 per stk med nytt slitestål.Så har jeg to dalen skjær på 3m og 2,75 bakmotert skjær.Men du kjøper deg brøyte skjær til 70 tusen så kjøper jeg meg ploger til 15 tusen.Og til strøing har jeg en brukt kalk vogn som jeg bruker.+ så har jeg en snarkjetting som jeg løfter plogen med.
Utstyret koster ikke mere enn det du vil ha det til selv,vist ikke du stiller krav til deg selv at det skal stå 2007 mod på alt utstyr du skal ha da.Det finnes entrepenører og bønder som gjør ett like god stykke arbeid med litt eldre utstyr mot en med splitter nytt utstyr.

Vegard_1s bilde
Vegard_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Brøyte prisar.

Du har jo visst ikke helt forstått sammenhengen Andre. Forstår godt at det går fint å brøyte vei med det utstyret du har, men det er totalt ubrukbart til å brøyte parkeringsplasser med. Da må du ha et skjær med diverse hydrauliske muligheter foran (samme om det henger i laster, front-hydraulikk eller vegvesenplate), og det koster mer enn 5000. Ikke finnes det bra brukt av slikt utstyr heller, da det for meg ser ut som det meste av slikt utstyr blir kjørt helt ned.

Uansett er litt av poenget at det er mye mer effektivt å kjøre x antall kilometer på en vei, enn å brøyte plasser, der bortimot halvparten av kjøringa er tomkjøring. Derfor sitter du med bedre resultat av mindre kroner enn f.eks. dka, som etter hva jeg har forstått brøyter mest industri.

Det blir også feil om det er veibrøytinga som skal legge prispremissene for andre oppdrag, da det å brøyte vei som nevnt anser jeg for å være mye mer effektiv kjøring.

Sider