Gå til innhold

Valtra skogstraktor


Nybegynner

Anbefalte innlegg

Jeg på utkikk etter en allround småbrukstraktor som er god i skogen. Den skal da være egnet til å kjøre ut litt tømmer mm. Jeg har hørt mye bra om Valtra, og lurer på hvilke av deres modeller i prisklassen 200-300k som kan anbefales. Er f.eks. A-serien eller 6550, bra skogstraktorer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å si det litt enkelt så er det bare én skogstraktor og det er som du er inne på: Valtra eller Valmet, som de kaltes før 1994. De andre kan nok gå i skogen også, men da med ekstrautstyr som bukplate mm. Finnen er også bra satt opp for vinterbruk. Du må bare starte å se på de som ligger på Finn. Alle seriene til Valtra går i skogen. Kanskje med unntak av S-serien da, men det er jo en Massey.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste seriene av Valtra går i skogen. Dessverre begynte de også etterhvert å montere en dieseltank i plast på utsida av traktoren, mener dette kom mer og mer etter årtusenskiftet. Før den tid lå tanken inne i chassiset, og kunne omtrent ikke ødelegges. Nå skal det sies at det kan plasseres beskyttelse i metall under tanken, eventuelt hele tanken levert i stål, en såkalt skogstank.

Uavhengig av dette, så er Valtra godt egnet i skogen i utgangspunktet, siden det er høy bakkeklaring og lite mikkmakk på undersida som kan rives i filler. Blant annet er servosylinderen godt innebygd, selv på nye modeller. Dog må man passe på speilene hvis det blir trangt. Før gikk det an å brette speilene inn over frontruta før man la til skogs, men den muligheten forsvant når eksosanlegget havnet på ene dørstolpen, og ett enormt luftinntak på den andre. 

Når det gjelder de to nevnte alternativene er A-serien en liten, kvikk sak, iallefall hvis man har en av modellene med størst effekt. De litt eldre utgavene har litt trang hytte, men det er et lite problem hvis man er alene ombord. 6550 i HiTech-serien er av den gode gamle typen, med dieseltanken gjemt inne i ramma. Her er også hytta enorm, hvis det ikke er installert TwinTrack med ratt og pedaler bak, kan man nesten gå rundt setet. Samme gjelder modellene i Mezzo-serien. Vær obs på sliten forstilling hvis traktoren har kjørt med laster.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...