Du er her

elaatss bilde
elaats
Logget av
Innmeldt: 28.06.2021
Topp pakning Volvo BM 430

Hei.

Håper noen her inne kan hjelpe meg med et par spørsmål.

Kjøpte en brukt Volvo BM 430 79 mod gått 3000 timer. Tidligere eier opplyste om at det var byttet topppakning for ca 100t siden. Fikk kjørt den hjem byttet all olje alle filter rundt hele traktoren. Kjøleveska var forferdelig, måtte flushe ut i flere omganger.  alt bra. Så skulle jeg kjøre 10min ned til en nabo og hente ei bakskuffe kobla på kjørte hjem igjen og 10 meter fra garasjen sto blårøyken og det spruta vann ut fra ånderøret og alle plasser. inn i garasjen igjen og begynne å plukke ned. vann i toppen og sylindererene.

 Har svært lite erfaring med å skru på traktor så håper noen som kan forklare hvorfor dette skjedde,  og stemmer det  at tidligere eier har bytta toppakning? Er det bare Shit happens eller er det noe jeg må utbedre?

 

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Toppen må planslipes, om ikke

Toppen må planslipes, om ikke det er gjort. Videre har vi hatt noen små sprekker i blokka fra skruene som går opp i toppen og mot sylinderforing, da hadde     Vi på ett eller Anna slags tetteguffe rundt skruen. Dette holdt i ca 10 år, da måtte reparasjonen det gjentaes 

elaatss bilde
elaats
Logget av
Innmeldt: 28.06.2021
Fått av toppen ja og der er

Fått av toppen ja og der er som du skriver over sprekker i blokka mellom bolt og sylinderforing på to plasser. Finnes det quickfix for å lappe på slikt som holder noen år?

elaatss bilde
elaats
Logget av
Innmeldt: 28.06.2021
Sånn er det under pakning....

Sånn er det under pakning.....

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Det må være helt plant, dra

Det må være helt plant, dra over en rettholt, vinkel eller Anna rett metall og se om det er ujevnheter. Får meg ser det ut som det er hatt på tokomponent-metall eller Anna rart, og dette medfører  ujavnt underlag, da vil pakningen ryke. Det vi hadde på var ei helt    
tynn masse, (som jeg ikke husker hva heter). 1. toppen må være planslipt, blokka må være plan.

2 satt i skruene ned i blokka, hadde på noen dråper rundt skruene ved blokka, der det var sprekkdannelser. 3 på med pakning, 4 på med topp. 5 sett på mutterne og dra til toppen etter system. 

middelet minnet om locktite, men et annet produkt, åsså var den hvit

Får du ikke til dette, så tror jeg det er best å bytte blokka, finnes mange traktorer og treskere med samme motor.

kan sikkert også sveise blokka, men da tror jeg du må på motorverksted, og planslipe blokka, og kanskje bytte stempelforinger=billigere med ny/brukt blokk.

finnes billig på eBay