Du er her

MF 135s bilde
MF 135
Logget av
Innmeldt: 30.01.2018
Sveise støpejern

Har en MF 135 som det er en sprekk i godset på girkassa på, hvor vann kommer inn og olje ut, så må gå tetta den på en eller annen måte. Det jeg lurer på er hvordan det er å sveise dette, veit jo at det er vanskelig å sveise støpejern, men leste et sted at noen ganger kunne man klare å smelte det sammen med TIG. Stemmer dette? Har også hørt at mange har brukt kjemisk metall på støpejern, og at det har fungert bra. Men vil det holde over tid? 

paalkass bilde
paalkas
Logget av
Innmeldt: 03.09.2016
Hei

Bruk kjemisk metall fungerer som gull. Sveise i gods ender ikke alltid bra 

MF 135s bilde
MF 135
Logget av
Innmeldt: 30.01.2018
Takk for svar! Er fristende å

Takk for svar! Er fristende å prøve å kline på noe slikt ja, skader jo i allefall ikke det😉 Så det ordner seg nok. Skal prøve etterhvert.

Jontas bilde
Jonta
Logget av
Innmeldt: 13.10.2019
Tror jeg ville fått en proff

Tror jeg ville fått en proff sveiser til å fikse det.

Men er det ikke noe bærende vil kjemisk metall eller tokomponent som tåler varme gjøre susen. Jeg har lappa mange motordeksler med det da jeg var trialkjører og stadig måtte lime skader på deksler og motorblokk, til og med støpe områder på 2-4 cm2 Jeg har også erstattet nivå øye i bremsevæskebeholder med to komponent. jeg pleide å bruke Super Epoxy, men den er gått ut. Loctite har en som tåler varme vet jeg. Super epoxy har fortsatt kjemisk metall.

Det er selvførgelig viktig at sprekken er ren og fri for olje, og det er en fordel å lagen en liten fuge til limet med f.eks vinkelsliper.