Gå til innhold

Støtdemping


PN

Anbefalte innlegg

Har nettopp gått fra en 1978 JD1630M til en nesten ny (under 200 timer, 2017) New Holland T4 Powerstar 75, og det er jo en helt annen kjøreopplevelse....på godt og vondt! Fjæringen er så myk at under slåtten med høyvender humpet det så forferdelig at jeg måtte bruke setebeltet bare for å holde meg i setet, og det ble en skikkelig belastning for korsryggen etter et par timer i traktoren. Det er litt humpete/steinete jorder vi har her, men likevel, dette var i meste laget...vurderer faktisk å gå tilbake til JD 1978 modell!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Kva lufttrykk kjører du på? Det har mykje å seie med for høgt lufttrykk. Ofte kan du justere dempinga i setet. Har du mekanisk sete kan du stramme eller slakke fjæra.Har du luftsete kan som regel dempinga justere i 3 trinn med ein bryter på venstre side under setet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange takk for svar olabonde. Sjekket trykket nå, reduserte litt for å harmonere dekkene og nå har jeg  1.0 bar i bakdekk (480/70/20) og 1.6 i fordekk (380/70/20). Var omtrent slik da jeg overtok traktoren, høres det rimelig ut?

Og ja, har luftsete med trinnløs regulering...det hjelper noe. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På luftsetet er det oftest ein slags bryter fremme på venstre side som kan justeres i 3 trinn. Denne justerer dempinga. lufttrykket i dekka er jo avhengig av belastning. Finn ein belastningstabell for dekka dine på nettet. 1,6 bar på fordekka holder for lasterkjøring. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...