Du er her

Rasken1s bilde
Rasken1
Logget av
Innmeldt: 30.05.2020
Problem vendegir JD 5055E 2015 modell

JD 5055E 2015 modell med ca 220 timer har fått problemer med vendegiret. I nøytral begynner hydraulikklampen (rundt sagformet tannhjul) på dashbordet å lyse når turtallet kommer over 1200 omdreininger. Øker jeg turtallet litt til begynner traktoren å bevege seg sakte bakover selv om vendegearet står i nøytral.

Setter jeg vendegearet i fremover eller bakover fungerer traktoren som normalt og hydraulikklampen lyser ikke.

Kan det være feiljustering på trykksensorene til vendegear/clutch eller er det andre tanker om dette? 

Hydraulikkfilter og olje er skiftet.

Carlo Rizzis bilde
Carlo Rizzi
Logget av
Innmeldt: 18.05.2021
Ja, det var jo trist etter

Ja, det var jo trist etter bare 220 timer. Det er meksikansk overføring på vendegiret på denne? Skyldes altså ikke el. feil. Det kan kanskje helpe å se over presisjon på koblinger (eller wire) imellom girboks og vendegir hendelen. Smøre wirene med CRC. Spray på litt rundt akslingene som går inn i gearboks. Hvis ikke dette hjelper, så kan du se i boka om det står noe feilsøkingstips. Det er også bare å ta med traktoren til nærmeste F-K verksted. Sikkert en bagatell.

Rasken1s bilde
Rasken1
Logget av
Innmeldt: 30.05.2020
Jeg takker for svar. Det er

Jeg takker for svar. Det er mange der ute som har mye kunnskap. Kan jeg spørre om gearkassen ligger rett bak motoren eller lengre bak mot bakakselen? Jeg vil prøve å sjekke disse wirene/koblingene.

Dersom jeg forsto deg rett skal det være wirer fra vendegirspaken på rattet og ned til gearkassen? Jeg fjernet gummimasjetten rundt rattet og det eneste jeg fant var en sort bred strømpe med flere kabler i. Dersom det er wirer ligger disse i selve rattstammen?

 

Carlo Rizzis bilde
Carlo Rizzi
Logget av
Innmeldt: 18.05.2021
Vendegir John Deere 5055 E

Girkassen er i mellom motor og bakaksling. Nærmest motor er kløtshuset. Begynn på høyre side. Hvis du bruker en lommelykt så skal det være så mye avstand mellom hytta og girboks at du kan se det stedet der høyre girspak går videre til girboksen. Bruk litt tid. Se over alt under hytta. Vendegiret trenger ikke ha wirer. Det kan gå som en stang loddrett ned fra hendel og ned i girboks. Det er lurt å ha litt CRC på lager for traktorer som blir stående en stund.