Gå til innhold

..MÅ det vere luftsete..??


xeobib

Anbefalte innlegg

..var å prøvde ein Valtra n92 her om dagen og den hadde ikkje luftsete men vanleg mekanisk ...og eg merka ingen (eller lite) forskjell meiner eg,på dette og luftsete.

Ein sparar jo fort inn 5-6000,-kr på å kutte ut dette. men det er vel slik at jo større og dyrare traktor så vert det rekna meir som sjølvsagt at traktoren har luftsete..med tanke på seinare salg/annenhåndsverdi. osv.

Feks på Valtra N-serie blir det vel forventa og sett på som sjølvsagt...mens på Valtra A92/93 er det vel meir vanleg med mekanisk sete..??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Om det er forskjell avhenger trolig av vekta på sjåføren. Vi som har litt for mye burgerflesk på midten må stramme fjørene i et gammeldags sete for itte å bånne i skikkelige tælahiv. Og da blir det ingen demping i det hele tatt i små homper. Je har erstattet det mekaniske setet i flere eldre traktorer med luftsete. Et par ganger har je kjøpt bare sjølve fjøringsunderstellet fra Ole Kristian By og skiftet ut dette, hvis traktoren har hatt en bra stol men med mekanisk fjøring. Og traktorene er itte til å kjenne igjen etterpå. Ved ny traktorkjøp er det itte noe å tenke på i det hele tatt. Hvis det er 5000 kroner i pristillegg og du skal ha traktoren i 5000 timer så er det ei krone timen for å sitte godt og det må det væra verdt
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
En annen fordel med luftsete er at det er så raskt å stille om vekta mellom flere sjåfører. Bessfar veig gjerne 60 kilo meire enn konfirmanten....
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henke_1
Den tradisjonelle plasseringa av mek.lasterspak som jeg har sett virker hvertfall ikke veldig ergonomisk der den sitter på høyre side av rattkonsollen helt framme ved vinduet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nils_Petter_1
Når du er vant med elektrisk stikke på lasteren, så vil du ikke bytte tilbake. Mye mer behagelig på lange dager med lasterarbeid.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...