Gå til innhold

Første traktor


Peya88

Anbefalte innlegg

Hei har lurt en stund på å gå til innkjøp av traktor. 

Har aldri eid en egen traktor og har ikke kjørt så alt for mange timer heller. (på nyere traktor)

Så traktoren jeg vil ha må ha tett hytte. 

Har ikke så mye kroner til overs for øyeblikket så ligger på rundt 25 til 50 tusen i investering  

Snakket med en bekjent som sa at skal jeg ha en traktor som er brukanes må jeg minst legge i 250 til 350 tusen. 

Det jeg har tenkt å bruke traktoren til er snøbrøyting på små vei, privat vei samt hjemme i gården til private hjem.

Kommer helt sikkert til å dra henger med diverse bak også. Så hvor mye kan en eldre traktor fra 60-80-90 tallet trekke med seg? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan få kjøpt brukbare traktorer ned til 20-30 tusen (se på Finn), men kravet om tett hytte fordyrer betydlig, kanskje du da må dobble prisen.

En vanlig traktor fra 60 tallet drar nesten ubegrenset på flat veg og fast dekke, det er stigningen og underlaget som er avgjørende. De fleste gardbrukere i Norge klarte seg med en 40 hesting på 60 tallet, så det er bare tull at du må legge i flere hundre tusen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må nok prioritere anna før hytte:

Kor stor motor? Ein traktor på 60 hk greier det meste og er liten nok til alt. Omtrent. 

2wd eller 4wd? Stort skille i pris og stort potensial for dyre reparasjonar. Er det flatt kan du greie deg fint utan, i dei fleste tilfelle. Men det er alltid best å ha det, om du kan.

Servostyring? Mange timar på traktor, så må du ha det. Du vil snart merke kvifor. Spesielt om du har lesseapparat.

Treng du lastar? Fordoblar traktoren, både i bruksområde, pris og reparasjonar.

Hydraulikkuttak. Du må, må, må ha meir enn eit enkelt tipputtak. Der må minst vere eit dobbeltverkande, helst to eller tre. Hydraulisk toppstag er heilt nødvendig og då har du allereie brukt eit dobbeltverkande.

Kjettingar? Kan bli dyrt om du må kjøpe i tillegg. 

Det viktigast av alt: Tilstand. Slitasje, oljelekkasjar, klutsj, dekk, rust, elektrisk opplegg, lys, bremser osv. Reparasjonar er dyre. Ti tusen held til å få transportert havarert traktor til og frå verkstad og få tilstandsrapporten. Kjøp ein traktor som held ei stund.

Så kan du fokusere på hytte, hurtiggir, skikkeleg sete, arbeidslys, varmeapparat og andre ting. Hugs at tett hytte kan du for ein stor del lage sjølv. Det går mange traktorar i landet som har ei enkel bøylehytte som har vore utvida med pleksiglasruter og dører av treplater. Det er mykje greiare å få til når alt det andre er i orden.

Elles er det viktig å hugse at transport av nykjøpt traktor kan bli absurd dyrt og derfor er det lurt å sjå i nærområdet først. Lukke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei takk for svar. 

Vil helst ha hytte pga vær og vind. 

Er ikke redd for å ta i et tak å reparere det som.måtte være av rust og diverse små jobber på traktoren. 

Blir fort litt værre om jeg skal pelle ut motoren og utføre full overhaling  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er å fortrekke hytte og 4wd ja. 

Det meste av hydraulikk utakk og diverse får jeg som regel ufattelig billig. Har allerde et splitter nytt grammer sete som lengter etter å bli satt inn i en traktor. 

Det meste av utstyr som varme apparat, hydraulikk koblinger og etc, servo, arbeids lys osv får jeg veldig enkelt tak i for en billig penge.

Eneste jeg er redd er at jeg blir stående i månedsvis å skru motor og gir i snø sesongen. 

Alle sluskene jeg kjenner har jo så å si nye traktorer og gravemaskiner og utstyr. Så å forhøre meg om en eldre traktor er ingen positive til ?

Min mor er født og oppvokst på gård før dem desverre solgte den og der brukte dem hester i mange år før traktoren ble innkjøpt og byttet ut hestedriften. 

Jævlig synd at gården ble solgt da min mor var alene barn og familien hennes var ikke stor nok til å drive gården videre desverre. Hadde elsket det livet i dag. 

Så mange der ute drømmer om raske biler og store båter om lottokupongen plinger inn. Men for min egen del har drømmen alltid vært et lite småbruk med diverse leketøy i fritt leie vekk fra naboklager ?

Men enn så lenge får jeg holde drømmen til en eldre traktor jeg kan ta vare på og ordne slik at den blir som jeg vil ha den. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...