Gå til innhold

Duger atv med skjær til brøyting?


Kårekåkk

Anbefalte innlegg

Bor på en liten gård med ca 400m gårdsvei som lett blåses over på 20min med snø. Har de siste årene klart å holdt veien oppe med en gammel mf 265. Dette går da uhyre tregt fordi jeg ikke synes det er trygt å kjøre med skjær og fart på denne veien og da er fresen eneste alternativ. Det går tregt og klarer aldri få potta helt tett. Så blir pina kullosforgiftet til slutt også.

 

Så har drevet å fundert på andre alternativer og har tenkt på liten traktor med 4x4 som er mere praktisk. Men også en firehjuling og skjær. Det frister en del, men samtidig vet jeg ikke om det er noe som fungerer på annet en liten gårdsplass? Noen som har ærfaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Bor på en gård selv og har ATV her med skjær. Det funker bra helt til brøytekantene på siden av veien blir høyere en skjæret da sliter den med å få kastet snøen ut av veien og skal du i det hele tatt ha sjangs må du kjøre 30 km/t for at den skal kaste høyt nok. Blir det nok snø blir det utfordrende uansett. Så min anbefaling er traktor med 4x4 og kjetting da kommer du fram. Skjønner ikke helt at det går så tregt med fres? Blir jo en tur opp på ene siden av veien og en tur ned/tilbake igjen på andre siden av veien. Hvis du ikke har kjettinger skjønner jeg forsåvidt at det tar tid, utolig hvor man kommer fram med tohjulstrekk og piggkjetting. Vil anbefale deg og kjøpe ny eksospotte da. Tror ikke det koster mer enn 600-700kr på økonomi deler. Tror forsåvidt jeg ville valgt en ATV kontra en sånn liten feks Iseki. Håper dette kan være til noe til hjelp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...