Du er her

shakalakkas bilde
shakalakka
Logget av
Innmeldt: 11.08.2016
Demontere Trima +4.1

Hei,

Har en Trima +4.1 jeg ikke har forsøkt å fjerne før i kveld - har forsøkt å følge manualen, men når jeg har løfta opp den grønne hendelen, og forsøker å rulle skuffa bakover, reiser ikke lasteren seg av braketten. Turte ikke prøve hardere da forhjula var på vei til å løfte seg, beina tåler ikke all verden :D Noen som har samme og har tips?

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Ta ut boltene.

Ta ut boltene.

Legg litt tungt i skuffa, Regner med at du har slått ut støttebeina

shakalakkas bilde
shakalakka
Logget av
Innmeldt: 11.08.2016
Beina er ute, treffer bakken

Beina er ute, treffer bakken først med tuppen av skuffa, så ruller jeg den tilbake til beina treffer. Forsøker da å rulle videre, manualen sier at lasteren da skal løfte seg opp i bakkant - men skal bolten kunne dras ut når hendelen løftes?

olabondes bilde
olabonde
Logget av
Innmeldt: 14.03.2018
Ja, bolten går ut når

Ja, bolten går ut når lastaren er løfta frå bakken og du vrir den opp. Viktig at løftesylinderne er heilt inne, og at parkeringsføtene er høge nok når du vrir skuffa bakover. Eg må ha parkeringsføtene i 3. hakket. Traktoren må stå i fri.

Einar Ks bilde
Einar K
Logget av
Innmeldt: 23.01.2019
Demontere laster

Som det nevnes er det viktig å velge høyt nok hakk på støttebeina. Jeg bruker nest øverste.

Bruker også tung skuffe foran for at lasteren skal stå stabilt når den er parkert.
Bruker å gjøre som du å sette føttene forsiktig nedpå gulvet deretter tilte skuffa slik at den nesten når gulvet. Deretter slurer jeg meg framover samtidig som jeg senker lasteren. Da bruker den å slippe lett.

Fordel med flatt underlag slik at det ikke blir bryting mellom braketter og armene. En laster som aldri har vært demontert sitter nok hardere på enn en som taes av jevnlig men trur dette vil funke.

 

 

XT_1s bilde
XT_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Koble av laster

Trøbla med det samme som i starten, prøvde med tung skuffe og alt mulig. Men la merke til som det nevnes over her at en gjerne kan la traktoren skyve litt fram samtidig som en tilter inn, da vipper en den ut av skålene så sant en har senka helt ned og dratt løftesylinderene i sammen.. Fordel at den står nogenlunde plant. Hender den vipper fort ut så en nesten kvekker til litt. Men etter å ha lært dette har jeg av og på lasteren støtt og stadig når det ikke er bruk for den. Er vel samme prinsipp på Ålø og Trima, men Ålø Lock and go klikker i igjen når en kobler den på.

Ser det såvidt i videoen her at kjører litt fram samtidig: Ligger flere videoer hvis søker disconnect ålø loader på youtube.

(100) QUICKE Lock&Go gémcstlakozás - YouTube