Gå til innhold

Wire/Tau skogsvinsj


Rune

Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om noen har erfaringer med bruk av "Spectra" tau til skogsvinsj. Dette er et tau som blir mye brukt innen fiskeri. Spectra er forøvrig det første og mest kjente merket, er sikkert mange merker og typer nå.

Tauet er mye sterkere enn stålwire og det er helt dødt, det vil si at hvis det ryker under belastning legger det seg bare ned isteden for å returnere fort med personskade/knuste ruter som resultat.

Bakdelen er at det tåler dårligere skjæring på skarpe kanter. Hvordan går dette med glidere?

Jeg vil tro at en kan bruke tynnere tau grunnet styrken som gir høyere kapasitet, mindre vekt, mykere og fri for fliser.

Men jeg vet ikke hvordan det spoler seg på trommel, mulig det kiler seg?

 

Er det noen som har erfaring med bruk av slikt tau til skogsvinsj? Har forøvrig en Igland 5002 og bør ha 12mm Stålwire nå, og det blir tungt å jobbe med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Det er sikkert et kostnadsspørsmål. Høres dyrt ut.Men hvis det har så \&quot\;fantastiske\&quot\; egenskaper så kan du jo bare prøve det på en trommel først, men min spådom er at stålwire er rimeligere.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vegard_1

Det høres jo kurant ut, men har du noen meterspris å gå etter, evt. dimensjoner i forhold til stålwire?

 

Ble litt skeptisk når du nevnte problemer med skjæring. Mulignes ikke gliderene som er største problemet, men man drar jo fort over noen stammer, fjellknauser eller rundt stubber da.

 

Når du har totromla vinsj er det vel ikke usannsynlig at du har fjernstyring av en eller annen sort heller? Med vettug bruk kan jo de redusere risikoen for personskade ved wirebrudd betraktelig da, men såklart kan den ta ruter fremdeles.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...