Gå til innhold

Wee vedmaskin treg som fy


paalkas

Anbefalte innlegg

Det dukket opp en ny vedmaskin fra wee her i høst. Bortkastet penger vil jeg si. Denne bruker ca 10 sec på klyvinga. Fra ut til inn på klyver. Når de eldste på gården synses dette er greit blir den stående til forergelse.

Er det mulig å gjøre noe med hydrauliske delen. En gml kjenning sa det var bare å sette ei kobling i mellom. mindre diameter fra sentralen til ut delen på slange ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syklusen skal ta maks syv sekunder. Det er to ting du må sjekke. Det ene er at bryteren som skal slippe olje til stempelet. Den bryteren aktiverer du med håndtaket som holder stokken. Sjekk at bryteren blir presset helt frem, evt juster. Hjelper ikke det må du justere oljestrømmen ut i systemet. Gi meg en lyd om det første ikke virker, så skal jeg finne oppskriften på løsning nr 2.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syklusen på 7 sekunder er oppgitt av Wee, så den kunne du lest om før du kjøpte maskinen. Det går ann å justere på oljemengde, men vet ikke om det gjør syklusen kortere. Sjekk nettsidene til Wee for mer info. Mener det ligger en bruksanvisning på hvordan det gjøres der. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

At syklusen tar 7 sek. Er forsåvidt greit for det står i reklamen, men automatikken sag-kløyving fungerer dårlig på min maskin. Har snakket med wee, men der får eg besksjed om at det er justering. Alt av den automatikken var ferdig montert og har prøvd å justert på det meste, men fungerer på ca 50% av syklusene. Er ei ny maskin, så det burde fungere bedre uten «avansert» justering.Noen andre som har dette problemet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Noen andre eier av wee maskin som har problemer er med at kløyving ikke lenger går automatisk,må holde spaken framover ellers snur den og går tilbake.

Mistenker hydraulikkventilen,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Har en slik som jeg er godt fornøyd med, men bruker den mest til eget bruk.  Jeg opplevde at en spak knyttet til returventilen på kløyveren hoppet over på feil side og da låste hele greia seg.  På min maskin sitter denne på undersiden og er den som sikrer at kløyveren returnerer når den har gått helt ut.  Kan være det er noe knyttet til denne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...