Du er her

paalkass bilde
paalkas
Logget av
Innmeldt: 03.09.2016
Wee vedmaskin treg som fy

Det dukket opp en ny vedmaskin fra wee her i høst. Bortkastet penger vil jeg si. Denne bruker ca 10 sec på klyvinga. Fra ut til inn på klyver. Når de eldste på gården synses dette er greit blir den stående til forergelse.

Er det mulig å gjøre noe med hydrauliske delen. En gml kjenning sa det var bare å sette ei kobling i mellom. mindre diameter fra sentralen til ut delen på slange ??

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Prøv fri retur. Kan og vara

Prøv fri retur. Kan og vara en liten ventil/blokkering i slangekopling, evnt der slanga går inn på sylinderen, får å begrense oljestrømmen. 

Vestlands bilde
Vestland
Logget av
Innmeldt: 06.01.2018
Syklusen skal ta maks syv

Syklusen skal ta maks syv sekunder. Det er to ting du må sjekke. Det ene er at bryteren som skal slippe olje til stempelet. Den bryteren aktiverer du med håndtaket som holder stokken. Sjekk at bryteren blir presset helt frem, evt juster. Hjelper ikke det må du justere oljestrømmen ut i systemet. Gi meg en lyd om det første ikke virker, så skal jeg finne oppskriften på løsning nr 2.

paalkass bilde
paalkas
Logget av
Innmeldt: 03.09.2016
Hei maskin til 70 k så er 7

Hei maskin til 70 k så er 7 sek alt for mye enda. Ikke mulighet til å korte ned tiden 

Vestlands bilde
Vestland
Logget av
Innmeldt: 06.01.2018
Syklusen på 7 sekunder er

Syklusen på 7 sekunder er oppgitt av Wee, så den kunne du lest om før du kjøpte maskinen. Det går ann å justere på oljemengde, men vet ikke om det gjør syklusen kortere. Sjekk nettsidene til Wee for mer info. Mener det ligger en bruksanvisning på hvordan det gjøres der. 

paalkass bilde
paalkas
Logget av
Innmeldt: 03.09.2016
Nå var det ikke jeg som dro

Nå var det ikke jeg som dro dette makk verket til gården 😇får forske litt på dette. Litt over 300 klyvinger på en time gir ikke mye vinterved. Mer eller mindre en hobby maskin for å holde egen husholdning varm

Knut99s bilde
Knut99
Logget av
Innmeldt: 16.02.2021
Zetor proxima

Hei noen som vet hvordan man sjekker gløderele på denne, eller har ein ide hva som er feil. Glødelampe lyser ikke og traktor gløder heller ikke og sikring er i orden