Du er her

HelgeEriks bilde
HelgeErik
Logget av
Innmeldt: 30.09.2018
Tørke ved i storsekker

Overskriften sier vel sitt. Kløyver en del ved i 1000L sekker, og her pallehette over disse. Men det blir jo aldri 100% tørr ved i disse sekkene - spesielt rundt kantene som er værutsatt. Selv kjører jeg inn pallene jeg skal ha til vinteren på høsten, og har ikke noe problem med fuktigheten da. 

 

Spørsmålet mitt er rett og slett om noen har noen gode tips for å tørke, og lage tørre storsekker ute?

OMRs bilde
OMR
Logget av
Innmeldt: 01.02.2018
Bruker gamle takplater over

Bruker gamle takplater over sekkene. Mye mer luftig under disse enn en presenning og da tørker det bedre. Plasserer sekkene på et vind- og solrikt sted. Stort sett tørr ved i løpet av sommeren.

HelgeEriks bilde
HelgeErik
Logget av
Innmeldt: 30.09.2018
Jeg har brukt gamle takplater

Jeg har brukt gamle takplater selv også, men ettersom jeg selger mer ved nå enn før har jeg også brukt pallehetter for å produsere nok. Og nå er jeg også tom for plater :-) Da blir det jo et problem at kantene blir værutsatt med pallehetter, og veden langs kantene blir fuktig. Mel er dette eventuelt noe kjøpere av ved «må regne med»? Jeg mener.. skulle jeg selv kjøpt ved ville jeg jo at alt skulle ha vært tørt, ikke bare 90% av den. 

OMRs bilde
OMR
Logget av
Innmeldt: 01.02.2018
Produserer bare 4-10 sekker i

Produserer bare 4-10 sekker i året til eget bruk, så jeg vet ikke hvor kresne folk er. Noe fukt må man vel regne med når veden oppbevares og tørkes utendørs?

Balle Chlorins bilde
Balle Chlorin
Logget av
Innmeldt: 16.08.2019
Vi bruker takplater, skrudd

Vi bruker takplater, skrudd sammen med plateskruer og stroppet fast med jekkestropper. Ca en halvmeter utstikk hele veien forhindrer det meste av regn og fuktighet. Husk bare å ha litt helling på taket, og ha hellinga rett vei, så vannet ikke renner feil vei der platene overlapper, det tenkte ikke vi på første gangen.... :-/