Du er her

Vimes bilde
Vime
Logget av
Innmeldt: 12.01.2018
Kina Flishugger Erfaring?

Vil som mange andre, (i disse ikke lov å brenne bål tider), kjøpe en flishugger til traktor for rydding langs jorder og tynning i skog, ikke for flisfyring. Ser etter noe for minimum Ø15cm virke med hydraulisk mating. De europeiske «god» merkene er over budsjett og brukte er sjelden for salg. Da kommer jeg ikke utenom de kinesiske, som burde holde for mitt begrensede bruk. Har til nå funnet 4 typer som vurderes uten at det er lett å velge.

1- Wee har en ny modell som virker bedre enn de tidligere, WCX 72 (18cm)

2,-Kellfri WC15 (17,5cm),

3-Deleks DK2000 (15cm)

4-Woodland Mills WC88 (20cm) .

Er det noen som har erfaring fra disse?? Er mest nysgjerrig på Woodland Mills og Deleks. Tror det er kjekt med innebygd hydraulikk pumpe, eller ? i tillegg virker det som de har bedre design. De annonseres mye på finn så det må være noen som har kjøpt. På annen side har Kellfri stort utvalg av kina utstyr og virker seriøse nok, Wee er i følge dem selv storleverandør av flishuggere, så om de tar kundene på alvor burde de ha erfaring nok til å velge gode modeller. Evt. noen som har gode referanser fra andre leverandører/modeller ?? All input mottas med takk!

And3r2s bilde
And3r2
Gjest
Har selv vurdert Woodland

Har selv vurdert Woodland Mills, pga forholdsvis stor innmatings diameter, så spent på å høre om du får noen tips:-)

And3r2s bilde
Ørjan G
Gjest
Wee fliskutter

Har en Wee kutter uten hydr. innmating.

Meget kurant maskin for pengene!!

Maskinen drar selv inn virket, så lenge det ikke er for kronglete eller for sprikende kvist.

Med en motorsag ved siden til å tilpasse virket til maskinen, er dette en meget effektiv maskin i bruk til tørkede kvister.

Seige treslag som er for fuktig, har maskinen litt mer problem med.

Ved fastkjøring er maskinen enkel å åpne opp og få renset.

Vimes bilde
Vime
Logget av
Innmeldt: 12.01.2018
Takk for feedback

Takk for feedback

Noe av det jeg er skeptisk til med disse billig maskinene er hvordan de håndterer sprikende kvist og inntrekk. Hvis inntrekket er dårlig vil det bli lite effektivt og mye irritasjon. På demo videoene bruker de ganske ideellt virke, slanke og ikke med kvist, og da virker alle bra, kan det være en grunn til de ikke kjører demo med en typisk grønn sprikende grein, eller ett juletre....

Det kommer jo an på hvor sterke hydraulikk motorene til materullene er, vil tro Farmi, TP, Junkk.. .. har så sterke motorer som det er fornuftig å ha men er skeptisk til billig modellene om de er i nærheten av de andre. Woodland Mills har bare en drivrull, men den er større enn andre modeller, bra eller dårlig ? Uansett har alle kraftige ruller som ser ut som de ikke skal slure på virket, men det hjelper ikke hvis det ikke er krefter nok. På Deleks video klipper de filmen rett før ett Y virke går eller ikke går inn, senere stopper materullene ved en y rot, greit den ikke går inn i den vinkelen, men det ser ikke ut som det er mye kraft som prøver heller. Om det er slik alle er eller om denne er spesielt svak, eller stilt med lav matehastighet undrer jeg på. https://www.youtube.com/watch?time_continue=136&v=bV6kIiyuVaE  

Enig i Woodland Mills er mest fristende med stor åpning og tillitsvekkende design. Den har lettere kutteskive enn de andre men med reim oppgiring vil kutteren gå 1100rpm med 540 pto(som jeg har) med høy rpm trengs ikke så mye masse. Vil tro den er snillere med traktoren med mindre masse og reimoverføring i steden for direkte drift. Spørsmålet er om den funker like bra som de andre med bare en materull. Så kommentarer fra USA de var fornøyd med WM men at 2 ruller ville vært ønskelig, hvor stort minus det er med 1 i forhold til 2 var ikke nevnt. WM har kanskje en demo, eller kan formidle kontakt med fornøyd kunde for test, skal sjekke det.

 

Hobbybondes bilde
Hobbybonde
Logget av
Innmeldt: 18.02.2017
Er på utkikk etter fliskutter

Er på utkikk etter fliskutter og har snublet over en fra Polen: Inventor Mokobody RT 73 H. Sikkert ikke mange her som har erfaring med den, men noen med synspunkt på kjøp av slik? Finnes det klart bedre alternativer?

http://inventor-mokobody.pl/produkt/RT73H,2

https://youtu.be/LsNpF_RDmts?t=299

https://www.youtube.com/watch?v=jpO2Ff5OqtA

gmail_1s bilde
gmail_1
Logget av
Innmeldt: 23.01.2011
Den ser jo solid ut, men

Den ser jo solid ut, men korleis få kjøpt i Noreg  

skogenskongles bilde
skogenskongle
Logget av
Innmeldt: 28.01.2019
Leter også etter fliskutter

Er selv på jakt etter fliskutter i denne prisklassen. Tenker at å ha egen pumpe på hugger kan være greit ved bruk av gammel traktor med lite hydraulikk tilgjengelig.  

Har vurdert disse to: 

https://www.kellfri.no/fliskutter-170-hydraulisk-innmating-med-pumpe-og-...

https://www.wee.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=1263533...

Ser at begge disse to krever 540-1000 rpm. Har kun 540 på den traktoren som skal brukes til dette og lurer derfor på om noen har erfaringer med å montere noen form for gir for å oppnå turtall på kutter ved lavere turtall på traktor? og evt forslag til gir? 
Kunne også vært greit med tanke på dieselforbruk da 540 er høyt turtall på motoren på den aktuelle traktoren.