Du er her

Elisabeth Revdahls bilde
Elisabeth Revdahl
Logget av
Innmeldt: 29.10.2020
Zetor 7245 - startproblemer/overspenning

Hei,

jeg har en Zetor 7245 som ikke vil starte.

Den har dårlig kontakt til batteriet, men bruke startkabler isteden har ikke hjulpet. 

Det som er rart er at den har en sånn motorvarme som ser ut å være ettermontert. Den har en liten jordingskabel som festes på samme kassa som jordingskabelen fra batteriert festes. Hvis jeg ta den vekk en stund og så holder den på akkurat samme kasse igjen og starter, så prøve den å starte, men kabelen blir glovarmt (prøvd det noen ganger, nå er forpakningen på kabelen smeltet). Naboen har målt strøm på den og det ser ut som om den få konstant strøm. Denne kabelen går først sammen med den som ser ut å være stikkontakt for så å forsvinne i en grå stålkasse (trolig motoren?) som sitter under panseret.  

Venner av meg mente at det kunne være overslag. Startmotoren er knapt 2 år gammelt. Har sjekket alle kabler på startmotoren om de kan være løs, det er de ikke. 

Startknappene fungere åpenbart. 

Har noen andre forslag hva dette kan skyldes. Jeg har ingen peiling av motorene og handler kun på tips fra venner, så jeg må ha det inn med teskje, takk. Hadde også hjulpet meg til å få grunnleggende forklaring hvordan dette henger sammen. Hvorfor kan jeg få strøm på jording til motorvarmeren hvis jeg prøve å starte traktoren min, synes det høres helt merkelig ut.

Takk på forkant

Mvh Elisabeth