Gå til innhold

Begynne med leiekjøring som jobb.


Gjest

Anbefalte innlegg

Tenker på å begynne med leiekjøring rettet mot lanbruk.Er det noe å leve av når man må investere i traktor og utstyr?.Hva er det beste av liesing eller banklån?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du høy inntekt vil det aøltid lønne seg med leasing, får utgiftsført ting mye kjappere. Hvis ikke, som bønder flest, normal eller lav inntekt, ta opp lån. Ved lån og kjøp av utstyr vil du få avskrive 20%, mye til.og begynne med men mindre og mindre for hver år. Leasing derimot kan man velge 2-7 års avtale. Ergo noe som vil nedskrive hele beløpet på feks 2 år.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Gjest Anonym

Hvordan utfører man en slik markedsundersøkelse som du nevnte? Eg er interessert i det samme i og med at jeg tenker på å begynne med leiekjøring, men jeg vet ikke helt hva jeg skal begynne med og jeg vet heller ikke helt hva som lønner seg å drive med, og om det er noen etterspørsel i det hele tatt.

 

Så hvordan er det jeg kan få gjennomført en slik undersøkelse? :)

Noen forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Har man penger til å lease og høy inntekt vil det lønne seg. Du sier man kan justere avskrivningen ved kjøp av maskinen, det er det som er tull du får jo kun avskrive 20% hvert år maksimalt uansett. Leasing får du fordelt beløpet på feks 3 år vil du få avskrevet mye mer hvert år. Men leasing er mer kapitalkrevende hvis du skal ta det på kort tid. Om du eier eller leier maskinen har ingen betydning i praksis, med mindre du betaler leasingen hver måned og har utstyret forsikret kommer du neppe til å høre et ord fra dem du leaser det ifra. Når utstyret er ferdig leaset og utbetalt etter feks 3 år har du det som ditt og det er ikke registrert som formue selv om det mest sannsynligvis er verdt noen kroner, skal sies at det sikkert skal oppgis men det gjør iallefall ikke jeg, ergo ingen formueskatt på det.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...