Gå til innhold

Potetdyrking i myrjord


LilleBonde

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Driver så smått med potetdyrking i tillegg til kornproduksjon, og lurer i den forbindelse på om det er gunstig å dyrke potet i myrjord. Saken er den at vi har ca 40 mål med myrjord som kun har vært brukt til kornproduksjon de siste 20 år og burde hatt litt vekstskifte på denne jorda.

Vurderer derfor nå å prøve potet på denne åkern, men lurer litt på hvordan dette vil slå ut på potetkvaliteten, tenker spesielt på stivelsesprosenten på poteten da det jo er dette som avgjør prisen ved levering(Saturna, fabrikkspotet til HOFF).

 

Noen som har erfaringer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjarne_1

Vi driver med potetprodukjsjon, både til mat- og industri (saturna). Det jordsmonnet vi dyrker potet i varierer veldig, og er alt fra skarp sandjord til silt- og myrjord.

 

Næringsrik omdannet myr er vel noe det beste du kan dyrke potet i erfaringsmessig. Hos oss gir myrjorda god avling og ikke minst fin og jevn potet av god kvalitet, også på saturna. Ulempen med myr er ved slike våte forhold vi hadde i høst i trøndelag, der vi slet med å komme frem med opptakeren. Så har du relativt godt drenert jord, kan du godt prøve å sette litt potet der til våren.

 

Hvor holder du til da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...