Gå til innhold

Hytte til skurtresker


LilleBonde

Anbefalte innlegg

Gjest Vegard_1
Som jeg sa til en som leita etter John Deere-deler tidligere i dag, prøv å kontakt Felleskjøpet på Koppang. De hugger i alle fall landbruksmaskiner, selv om jeg mistenker han forrige heller finner trekk-krok enn om du finner hytte. Men det er verdt forsøket :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Jeg tror hytta fra Volvo 830 treskere passer.

Prøv å høre med Torp Maskin eller Heen Landbruksverksted. Eller averter i bondebladet.

Det burde ikke være noe problem å få tak i en huggetresker av 830 eller 1130, for de skulle vært hugget alle sammen.

Ikke for å skuffe deg, men blant erfarne skurtresker-mekanikere av den litt eldre garde så er volvo-treskerne og da spesielt 830 et sorgens kapittel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn_1

Hvis du skal bytte den bort (og det bør du gjøre før skrapeelevatoren på kornplata havarerer) så prøv å få tak i en New Holland, John Deere eller Deutz Fahr. De tre er skikkelig solide maskiner som går i mange år. Små deutzer med motoren på sida skal du ligge unna, men Deutz 900 / 922 / 980 typene er skikkelig gode maskiner. De har dessuten svært få reimer og kjeder!

Claasen er også en solid maskin men kronglete å skru på. Sampo er enkle maskiner men litt for spinkle. Dronningborg er utrolig komplisert med et utall reimer på kryss og tvers så de skal du ikke vurdere engang. Kort sagt: Prøv å finne en 10 fots John Deere, Deutz eller New holland, til nød en claas eller sampo, men ligg unna dronningborg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...
Gjest Oddbjørn_1
Til \&quot\;claas\&quot\;: Godt at noen var enig med meg i at Volvo skurtreskere ikke var verdige å sette Volvo-navnet på. Det finnes noen ildsjeler som påstår at Volvo treskerne er bra, men da kan de ikke ha prøvd noe annet. Ikke har de kjørt noe annet, og i hvertfall ikke skrudd på noe annet. Överum aktiv-treskerne er videreutviklet fra Volvo, og med så små forskjeller at det i praksis er den samme maskinen.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...