Du er her

Holmen_1s bilde
Holmen_1
Logget av
Innmeldt: 21.09.2014
Eldre Claas Tresker?

Jeg dyrker 125 dekar korn på Østlandet. Jordene er helt flate, bortsett fra 25 dekar som har litt helning. Jeg har i dag en Dronningborg 3000 sammen med naboen, men ønsker å kjøpe en egen. 

Når jeg dyrker 125 dekar er en godt veklikeholdt tresker fra 1980-tallet det som er realistisk å kjøpe. Dronningborg er en maskin jeg kjenner og er fortolig med. Men jeg også åpen for å kjøpe andre merker. Claas er noe jeg har vurdert. 

Har folket der ute noe fornuftig å si om eldre Claastreskere  - både positivt og negativt. 

HansA_1s bilde
HansA_1
Logget av
Innmeldt: 07.03.2013
Kjører Claas.

Jeg driver 1000daa. Har en Claas Dominator 66 med 3m skjærebord, fra 1981.
Når den går som den skal (noe den ikke gjorde i fjor (girkasse, nikkestikke, slagerlager)... så dekker jeg mellom 300 og 500daa selv og leietresker på resten. Det er en fin måte å holde korntørka i gang uansett hvordan det står til med leietreskingen.
Betaler ca 120,-/daa for leietresking, så om jeg får unna min. 300daa selv så har jeg 35.000,- til service og vedlikehold per år. Det pleier å holde i lange jernbaner. Men noen år, som i 2019, så blir det litt ekstra.. Fordelen med en sånn liten tass er at CF-maskin kan ta av hjula, demontere girkassa og hive den bak i varebilen sin for å gjøre servicen/lagerbytte på sitt eget verksted. Girkassen ble demontert, overhalt og montert på 2 arbeidsdager.

 

toresons bilde
toreson
Logget av
Innmeldt: 09.02.2016
Claas

Kjører Claas.  Jeg startet med Aktiv og Dronningborg slepetreskere, så ble det Clayson/New Holland, ny JD 1032 og til slutt Claas 38.  Jeg veltet med JD treskeren, og siden jeg må igjennom en jernbane-undergang på 4x4m, så begrenser skjerebordet seg til under 10 fot, derfor ble det Claas 38.  For å sammenligne JD og Claas, så er transmisjonen det eneste som er bedre på JD. Treskeverket er bedre på Claas og skjærebordet er mye bedre og hytta er bedre, dessuten så ble det vanskelig med reservedeler til JD 1032 rundt 2010. Dominator er fremdeles i produksjon, men blir ikke solgt i vesten.  For et år siden produserte Claas 200 treskere som ble levert til Irak.  Kjøp ikke brukt Claas som har treverk i vinda, de skjærebordene er ikke å anbefale. Den treskeren jeg kjøpte var en 85 mod. som bare hadde gått 1250 t., men den var svært dårlig vedlikeholdt. Den kom på ca. 60.000 ink. frakt, men da den var ferdig "restaurert" hadde jeg brukt 60.000 til.  Og dette var kun deler og rekvisita, jeg har oppvarmet verksted og gjorde allt arbeide selv.  Undersøk nøye om kornplaten er rusten, tettelistene langs soldkassa, lager på innmatings elevator, bremser og transmisjon, radiator har lett for å bli tett utvendig. Likeledes om slagbru er skjev, "veven" i slagbru er ofte slitt og det fører til at allt for mye, halmstubb og bøss blir med ned på kornplata, som igjen fører til overbelastning på renseverket , veven går det an å bytte men det er noe arbeid. Jeg tror det kan være smartere å kjøpe en tresker med flere timer på teller som er godt vedlikeholdt, enn å gjøre som jeg. Lykke til!  Ole

Fosens bilde
Fosen
Logget av
Innmeldt: 15.08.2019
Det er en helt annen kvalitet

Det er en helt annen kvalitet på Claas enn på Sampo/MF så du må uten tvil se på ei grønn treske. Lykke til!