Du er her

Anonyms bilde
Gjest
unia plog

Hallo.
er det noen som har erfaring med unia plog.
fra polen.

Anonyms bilde
kase87_1
Gjest
unia plog

Hallo.
er det noen som har erfaring med unia plog.
fra polen.

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: unia plog

Lurer også på disse. Er det virkelig ingen som har erfaringer med disse?
Tenker på en xxl 4 eller 5 skjær med forploger og rulleskjær. Er det verdt merprisen med en Kverneland eller Øverum?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: unia plog

Jeg tror ikke disse plogene står noe tilbake for Kverneland. det er jo en ren kopi.
Regner med at om firmaet er seriøst så får dere prøve en demplog.
Får dere ikke det så sier det egentlig sitt om produktet og imprtøren etter min mening

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: unia plog

Joda, det får en sikkert, men slitestyrken får en jo ikke testet bare funksjonen som sikkert er bra.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: unia plog

Vet ingenting om Unia, men har en mer generell betraktning.
For 20 år siden skulle jeg kjøpe 3 skj vendeplog og valget sto, naturlig nok mellom Øvrum og Kverneland. Kverneland hadde dokumentert at Øvrum sprakk opp etter et visst antall timer. Jeg regnet ut at jeg hadde plog i 50 år før det skjedde, og det var følgelig ikke noe problem. Valget falt på Øvrum pga pris og bruksegenskaper.
Min erfaring var god, men etterhvert begynte jeg å se stadig fler Øvrum som var sveiset både her og der, ofte pga store og farlige sprekkdannelser. Særlig gjalt det 4 skj vendeplog. Det så jeg nesten aldri på Kverneland. Det skjedde ikke meg, men det viste at det er stor forskjell etter lang tids bruk og Kverneland har bevist sin styrke gjennom mange 10-år. Kan godt hende at andre også tåler like mye, men det var det med dokumentasjonen på det da.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: unia plog

synes du skal kjøpe en uni jeg! å spre dine erfaringer,men jeg kan ikke sjønne hva som er kverneland kopi på den?jeg studerte en 3 og 4 skj i sommer m selger,de er jo som andre ploger enkle men kan utstyres etter eget bruk å ønske

det med sprekk å sveis på ploger er synonymt med bruker å forhold-drar du en stor plog over fjell å stein butter i jordfast stein i stor fart osv så sprekker alle ploger
for å gjøre forvirringen maximal så er jeg en misfornøyd kverneland eier som er fornøyd med min nå 17 år gamle øverum å det blir en slik en neste gang
vil tippe at kvernelanden å har utvikle seg da men plog som vender over vil jeg ikke ha.

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: unia plog

Har kikket litt på Unia selv. Er som mange sier her en tro kopi av Kverneland. Ser dette blant annet på steinutløsere osv. Er litt skeptisk til Unia når det gjelder sveisekvalitet. Ser tydelig at det ikke akkurat har vært noen robotsveis. Virker til å være litt rufsete der. Ikke mange som kjører Unia her, vet om en, skal høre med han når han får kjørt litt mer med den. Er ofte da det viser seg i tilfelle..

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: unia plog

Har lite erfaringer med Unia, noen kommer sikkert med noen erfaringer etterhvert. Det er vel solgt noen stykker?
david: Det er vel ikke å stikke under en stol at forholdene vi har enkelte steder her på Jæren (sør) er ganske brutale med mye stein- og mye jordfast stein. Jeg ser ikke annet en at det fortsatt går veldig mye Kverneland ploger her. Har pløyd en del mål med litt forskjellige Kvernelandsploger (3 og 4 skjærs vplog), men det er stort sett bare slitedelene som må skiftes. Den som går i entreprenørkjøring begynner riktignok å ha gått noen mål, men den gjør fortsatt en bra jobb. Om det blir Kverneland igjen vet jeg ikke.
Det går noen få Kuhn ploger her i området, og det virker som om den både fungerer bra og pløyer fint. Men de har nok ikke gått nok mål til at jeg skal kunne uttale meg om slitestyrken. Men kanskje verdt å sjekke opp?

Men er det så vanvittig stor forskjell på pris Unia/Kverneland når en legger til grunn det samme utstyret Rune? er det 10 lapper så hadde jeg ikke vært i tvil. Er det 30 lapper på en 4 skjærs v plog, så begynner en jo å snakke penger. Kommer jo også an på hvor mye den skal brukes?

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: unia plog

Har ikke undersøkt pris enda.
Plogen jeg har lyst på er en 3 eller 4 skjærs vendeplog med forploger eller skumskjær på alt og rulleskjær på alt. Må ha steinutløser og vil gjerne ha hydraulisk førstefårregulering og hydraulisk vario.
Plogen blir å gå 300-500 mål med eng hvert år. Blir å gå mye i morenesteinjord. Steinene er ikke større enn maks 15 cm men det er tett av de mange plasser. Men enkelte plasser huker en i gamle fururøtter fra gammel oppdyrking og kanskje en steinhelle.
Tror en vendeplog blir såpass mye tyngre at den holder seg bedre på plass der det er mye stein.
Blir nok å undersøke pris på flere merker men føler på meg at Unia er ganske mye billigere.
Et alternativ er jo brukt, men det er ikke mange slike typer å oppdrive og skal en kjøpe 6 nye rulleskjær med montasje og ettermontere blir dette dyrt også.

Anonyms bilde
Traktordriver_1
Gjest
Re: unia plog

Har en Kverneland vendeplog 3 x 16 stående jeg. Den vurderes å selges den.

Olas bilde
Ola
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: unia plog

Synes det er ganske mye å finne av brukte ploger jeg. Også de med rulleskjær og stillbar fårbredde.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: unia plog

jeg har en fin øverum xelsior m rulleskjær på alle 4 nye skjær å landsider den kan du få kjøpe

Anonyms bilde
Bolille_1
Gjest
Re: unia plog

Fikk nettopp tilbud på en komplett 4 skjær. (UNIA IBIS XXLS VARIO 4 med rulleskjær og forplog på alle kropper) kr. 104 220,- + mva og frakt..

Traktordriver og jc. Regner jo ikke med dette skal være et salgsforum, \;), men min erfaring er at det er utrolig hva du blir fort kvitt på finn bare prisen er rett..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: unia plog

Da er det ca halv pris mot kverneland. Fikk tilbud på 180000 + mva for en tilsvarende.?

Anonyms bilde
Dole_1
Gjest
Re: unia plog

Det var en ikke helt liten prisforskjell da. Får mye kjekt for mellomlegget, eks såmaskin/trommel. Da er det ikke mye å stusse på, de bruker jo svensk stål i plogene sine Unia også. Leste i en artikkel at fremdeles så er monteringen og sveisingen mest håndarbeid, men det får en jo tåle med den prisforrskjellen. Interessant tråd.

Anonyms bilde
Peter_Raugland_1
Gjest
Re: unia plog CROSS TX

Hei folkens, jeg har et spørsmål!

Siden dere snakker om UNIA, så lurer jeg på om det finnes noen som har erfaring med UNIA CROSS TX, http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tool/object?finnkode=27128408 ?

Jeg lurer litt på hva slags trekkbehov den har, og om den fungerer godt i siltig-sandjord. Jeg har ca 160hk til rådighet. Jeg er i utgangspunktet ute etter en harv som f.eks. Horsch Tiger 3AS, men syntes prisen på denne CROSS harva ser veldig bra ut. Jeg ønsker å bruke den til etablering av vårgrøder.

Jeg ser for meg glyfosat i modentkorn/stubb, deretter lett høst-harving med en S-tinde (el skålharv) i Kornstubb. For deretter å så direkte i såbedet med en 3meters såmaskin med dobbelt-skiveskjær med rundt 80-100kg\'\'\'\'s trykk og pakkehjul rett bak. Tror ikke jeg vil bruke trommel da det er sandjord jeg har, men har det tilgjengelig om det trengs.

Noen synspunkter eller erfaringer med denne harva til dette bruket?

Anonyms bilde
Peter_Raugland_1
Gjest
Erfaring med forskjellige harver.

Jeg syntes det er merkelig at ingen har erfaring med denne type harver. Det behøver ikke være Unia Cross, men det kan også være Væderstads ToppDown, Horschs Tigere, Kvernelands CTS Evo, CLC, etc..

Hva slags erfaringer har en med bruk av disse i Norge til å gå inn i et jorde som er blitt stubbharvet høsten før (evt kanskje hatt en fangvekst), for så å etablere et såbedd med en enkelt overgang. Klart til å så rett i med en såmaskin?

Carrier / Disc er uaktuelt for meg på min jord, da det jordet som har fått den behandlingen de siste årene er betong, og trenger sårt en løsning i dybden..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: unia plog

Opprett en ny tråd, så får du kanskje svar. Denne tråden begynner å bli lang, og handler om plog.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: unia plog

Har ikke erfaring med de harvene du sikter til, men har prøvd å høstgrubbe med amazone pegasus (gåsefotharv), for så å bruke vanlig såbedsharv om våren. For min del oppleves dette som noe \&quot\;trælsomt\&quot\; fordi vi sleit med at såbedsharva tetta seg. Dette gjalt selv om en fjerner halmen om høsten. Tetter seg helst i den bakerste tinnerekka da den på mange harver er tettere en de fremmre på mange harver (f.eks kverneland kilturharv, vâderstad NZ)

Vil derfor råde deg til å prøve å finne ei såbedsharv som er mere \&quot\;åpen\&quot\;, nyere f.eks vâderstad og potila finnes med fler tinneseksjoner enn de gamle. 5- 6 seksjoner istedenfor 4. Da tror jeg harvinga vil gå fint. Har også prøvd å så etter grubbharva, men synes det blir for ujavnt såbed

Anonyms bilde
Peter_Raugland_1
Gjest
Re: unia plog

Hva slags oppsett hadde du på gåsefot harva? Gikk den dypt? Hadde du noen utjevner eller pakker bak? Eller kastet den bare jord og halm bak slik at det ikke ble blandet?

Hvordan føler du det hadde vært om du fulgte opp med en overgang med Tallerkenharv? Ville det jevnet det bedre ut mtp såbedd?

Jeg vurderer å ha et tallerken / jordløsner verktøy, etterfulgt av en pakking for deretter å så i den pakkede sandjorden med skiveskjær. Har ikke lyst til å kjøpe såbeddharv, da sandjorda er veldig medgjørlig i toppen, men steinhard 10++++cm ned. (har vært leid ut).

Men uansett skal du ha mange takk for svar!