Du er her

Kårekåkks bilde
Kårekåkk
Logget av
Innmeldt: 02.06.2017
Slåing av gress uten å gjødsle.

Er da ikke bonde selv, men vi kjøpte sambo sin familiegård for en del år siden og har leid ut åkrene til en bonde for en symbolsk sum. Han hadde kyr og geit beitende på åkeren i fjord, hvor han måtte kjøre rundball til dem på sensommeren. De hadde da spist både skog og åker tom for gress. Er ganske store områder her, så tror han hadde i overkant mange dyr gående.

 

Nå har han sluttet som bonde, men ønsker å leie fordi og har snakket om at han skulle la en kompis bruke jordet i sommer. Er ok det, men så i mårges at han har slått gresset uten å ha gjødslet. Har ikke mye peiling på slikt men det kan da ikke være helt bra for jorda? Så det har vokst ganske dårlig her i år også.

 

Tror ikke han fyren bryr seg om jorda her siden han bare leier, for å si det sånn.

Jon Bondes bilde
Jon Bonde
Logget av
Innmeldt: 17.04.2017
På kort sikt...

På kort sikt er det vel i første rekke avlingsnivå- og kvalitet det går ut over. Hvis det er brukt til beite kan det jo også være en viss tendens til "urteblanding" som en får mindre effekt av å gjødsle. Det er ikke optimalt for jorda, men så lenge det dyrkes gress vil en ikke klare å "utarme" jordsmonnet, det vil bygges opp torv som tilfører jorda en del næring. Det meste av næringa i graset kommer jo tross alt fra fotosyntesen.