Du er her

Andyrzs bilde
Andyrz
Logget av
Innmeldt: 12.05.2016
Såtabell einbøck pneumaticstar

Hei, har en 6meters einbøck såmaskin i maskinlaget. Bruker å så engfrø med denne, men i år skal vi så hundegras. Er det noen her inne som har brukt den på hundegras og kanskje kan si hvordan jeg skal stille den for å få 3-3,5 kg/daa?  Eventuelt vet hvor jeg kan finne såtabell?

Alternativt må jeg ta fram den gode gamle 3meters FK grasmaskina  jeg bruker:) 

På forhånd takk :-)

tyvemeters bilde
tyvemeter
Gjest
Finnes ikke såtabeller til

Finnes ikke såtabeller til denne maskinen såvidt jeg vet? Denne kalibrerer du før såing ved å velge kjørehastighet og såmengde på terminalen, altså som en vanlig dreieprøve. Stemmer hver gang her i hvert fall. Såmengde på hundegras i reinsbestand er vel normalt på 4-5 kg/daa.

 

tyvemeters bilde
LTH
Gjest
Du må inn i menyen og ta

Du må inn i menyen og ta dreieprøve. Eg pleier vega i bærepose med koffertvekt. 

Andyrzs bilde
Andyrz
Logget av
Innmeldt: 12.05.2016
Hei igjenn, såing ble det og

Hei igjenn, såing ble det og dreieprøve ble tatt:) her mates jo frøet ut av hjulet etter hvert, så hastighet har ikke noe å si... Meny osv var ukjent for meg, her stiller vi med en "arm" som låses i hakk bak på selve såenheten, megnde og millimeter på avstryker... Sikkert flere modeller vil jeg tro :) 4-5kg/daa syns jeg hørtes mye ut,der jeg har lest og spurt har det variert fra 2.5-3.5kg/daa, men selvsagt smak og behag der og :) så nå får vi se om d blir grønt👍