Du er her

Skogen_1s bilde
Skogen_1
Logget av
Innmeldt: 31.03.2012
Pløying for dummies

Hei, trenger tips om pløying. Hvilken str på plogen bør jeg ha, skal muligens prøve meg på å pløye 60 mål i vår. traktoren er en mccormick cx 105 med 520 dekk bak. Har kun en 3 skjærs teigplog 14" stående,denne trur jeg blir i mnste laget så vil prøve leie en plog. Har lest heftet "veien til bedre pløying" men tar alt av tips som kan dukke opp. Hva etter pløying? Harv,plukke stein, slodd,steinplukk,såiing og tromling?
Er første gang for meg dette og veldig lyst å prøve meg på dette selv. Og når ca starter dere pløyinga,så fort telen har gått? Takk for alle svar

Henke_1s bilde
Henke_1
Logget av
Innmeldt: 04.04.2011
Re: Pløying for dummies

520-dekk bør kunne gå greit på 14 tommer. 3-skjærs teigplog er også mer enn godt nok for å pløye 60 daa på overkommelig tid. Det ideelle er kanskje en 3-skjærs vendeplog til denne traktoren.
Noen tror nok at pløying er slik som kan foregå så fort telen går, men det mener jeg er feil. Plogen er smal og i praksis hjulkjøres hele jordet mer enn en gang før du er ferdig pløyd, derfor er det ekstra viktig at det er lagelig ved pløying. Ulagelig jord ved pløying vil lage pløyesåle. Derfor - vent til det faktisk blir våren.
Etter pløying slodder du, deretter harv og til slutt sår du et eller annet. Steinplukking bør skje etter harving, slik at du får med den steinen harva drar opp. Er det lite stein kan du plukke den på en svans mens du tromler e.l.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Pløying for dummies

Har pløyd mye med 14&quot\; vendeplog og 650/65x38 med godt resultat, skjult mye ugress, og det harblitt veldig bra, så skifta jeg traktor, og fikk ikkje dette til å fungere. måtte prøve å finne ut hva som var feil, og probemet var at eldre Kverneland 14&quot\; vendeploger var lagde for max bredde på 115cm mellom bakhjulene, bygde om så jeg fikk den mere ut til sida, men det endte med at jeg bytta den i en ES plog. Regner med at en 14&quot\; teigplog kan ha det samme problemet. Så dekk er ingen problem i dette tilfellet, og forstår ikke hvorfor du skal leige plog når du har en fullt brukbar, ingen problem å pløye 60 mål med den.

Skogen_1s bilde
Skogen_1
Logget av
Innmeldt: 31.03.2012
Re: Pløying for dummies

Takk for svar.
Grunnen til att eg nevnte å evt leige plog er att eg var usikker på om eg fikk 14&quot\; til å passe til traktoren, får ta å sjekke om eg får stilt den inn så riktig som mulig før eg evt leiger eller låner meg annen plog