Du er her

Stefanesai_1s bilde
Stefanesai_1
Logget av
Innmeldt: 01.03.2014
Liten plog - Stor traktor

Skal bytte ut traktoren... og den nye er vesentlig større enn den gamle. Fra JD 2040 med 15,5-38 bakdekk til JD 6410 med 600/65-38...

Problemet er at jeg bare har en gammel 1-skjærs plog, type kverneland. Denne kjøpte jeg for en 500-lapp for noen år siden, har ca 20 mål innmark, men driver ikke jorda utenom til hestebeite osv. Kommer også noen Alpakkaer her til våren.

Tenkte å pløye opp og ordne ca halvparten av jorda til våren, og så med noe annet enn bare ugress :-)

Klarer jeg å tilpasse denne gamle plogen sånn at jeg får dette til å fungere sånn nogenlunde til dette prosjektet eller må jeg ut å se om jeg får lånt meg en større? Er endel stein i jorda så blir nok noe plukking. Tenkte så å slodde, tromle og så frø. Høres det ut som en plan?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Liten plog - Stor traktor

Jeg våger meg utpå med et nei. Pløyinga er den viktigste operasjonen, og ikke noe du slurver med. Er enga gammel er den trøblete nok å pløye om plogen passer bra. Finn noen som driver leiepløying. Det bør ikke koste over 1000 kroner å få pløyd 10 mål.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Liten plog - Stor traktor

Den gamle plogen har nok ganske smalt skjær. Smalt skjær og breie dekk gjev dårleg resultat. Når du brukar så mange kroner på ny traktor, bør du nok også bruke nokre kroner på ein større plog. På finn.no er det massevis av brukt reiskap til ein billeg pris.

Stefanesai_1s bilde
Stefanesai_1
Logget av
Innmeldt: 01.03.2014
Re: Liten plog - Stor traktor

Nå er ikke pløying noe jeg driver med særlig ofte, så frister ikke å bruke penger på plog selv om jeg synes det er trivelig å holde på :-) 6410'en er egentlig langt større enn behovet tilsier, må bredde ut både snøfresen og andre ting. Hadde jeg hatt mere kroner ville en 5720 vært mye mer passende størrelse men får en veldig god deal på denne 6410'en \;-)

Tenker jeg får høre med de mer &quot\;proffe&quot\; om å få pløyd da. Harve og slodde og plukke stein og greier kan jeg vel kose meg med selv :-)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Liten plog - Stor traktor

Hei. Har en 1954 ensynlindra Allgaier (Porsche system) traktor som jeg mangler plog til. Har vel blitt solgt ut av min bestefar som hadde traktoren i sin tid. Er veldig interessert i å få tak i en gammel liten enskjærs plog som kunne passe denne traktoren. Har jo traktoren i stand, men mangler redskap, slik at jeg må få andre til å pløye potetåkeren min. Er den du har plogen du har eventuelt til salgs og hvor i landet befinner den seg? Jeg holder til i Andøy kommune lengst nord i Nordland fylke.