Gå til innhold

Korndyrking etter eng


Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg har leid nabogården fra iår, og der har det vært dyrket grass i mange år nå. Enga har vært fornyet med tradisjonell jordarbeiding ca. hvert 4-5 år.

 

Jeg skal imidlertid ha korn her. Heder 6-radsbygg.

Det jeg lurer på er om det er for tidlig å sprøyte med roundup el. Enga er ganske grønn, men det er fortsatt endel "vissent" grass slik at grasset neppe er i god vekst enda.

Det står i bruksanvisningen til roundup at grasset må være i god vekst og at man må vente 3-4 dager med jordarbeiding.

 

Jeg skal forøvrig pløye og harve arealet på tradisjonell måte.

 

Jeg må vel sprøte først?

 

Noen erfaringer/meninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest øystein_1

Hei.

 

Har litt erfaring med denne problemstillingen, og jeg mener at du absolutt bør sprøyte først. Har prøvd uten, og det endte med mye gress i åkern i flere år. Dersom du velger å ikke sprøyte er det viktig at du stiller plogen riktig og dekker alt gresset. Min erfaring var at dette gikk greit helt til jeg kom med harva og snudde oppigjen en del tuer.

Når du skal sprøyte er det viktig at det er god vekst i gresset. vent så lenge som mulig. Gresset har forholdsvis små røtter og visner mye fortere en eks. kveke.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest baglern_1

Vent ca 14 dager etter at det har blitt grønt med sprøytinga. Gresset har da bruktopp vinternæringa og er lettere å ta med sprøyting. Ikke bruk minste dose med roundup!!

En annen ting du må ta med deg når det har vært eng i mange år, er at jorda er full av næring. Er en stor fordel å ikke gjødsle så strekt første året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest baglern_1

Halvering hørtes mye ut. Bruker å redusere ned nitrogenet med ca 2-3kg. Husk at omdanninga av rotmassen tar litt næring også. Jeg bruker aldri å ha 6radsbygg etter eng. Kun 2 rader.

Kalking er også viktig. Det er ofte surt etter mange år med eng.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...