Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Kjøp av vendeplog

Planlegger kjøp av en rimelig brukt 3-skjers vendeplog.

Aktuelle er selvsagt kverneland, men også øverum. Har satt prisgrense på ca 45-50000kr. Har sett noen Vogel&noot på salg fra ca 2000. Er det bra ploger og hva med reservedeler, hvem fører det?
Agrolux og Fiskars, noe å satse på? Pløyer ca 100 da i året på noe steirik sandjord. Pløyer noe eng så bør ha forploger.

Noen med gode tips her.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøp av vendeplog

Du skal ikkke kjøpe plog som er mer enn 30 år gammel. Det kan bli problemer med deler. Du skal kjøpe plog som har gått på leirjord. Ploger fra steinjorda på Hedmarken, Toten eller Jæren har fått for hard medfart dersom de er noe til års. De første Vogel &amp\; Not hadde litt bratt veltfjøl, jeg husker ikke hvilket årstall det ble endret. Lena Maskin importerer de og har deler, dvs de som selger Mc Cormic. Øvrum har også bra ploger.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Kjøp av vendeplog

Jeg glemte å foreslå at du laster ned det småskriftet jeg har laget. Skriv Veien til bedre pløying i en søkemotor, så finner du det. Du kan også søke opp: Hva bør en se på når en skal kjøpe brukt plog?

Henke_1s bilde
Henke_1
Logget av
Innmeldt: 04.04.2011
Re: Kjøp av vendeplog

For den prisen du har satt ser ikke jeg, ut fra priser på finn.no noen grunn til å kjøpe noe annet enn Kverneland. Eneste gode argumentet for å kjøpe noe annet er økonomi og den ser det jo ut som du har. Bør kunne få en høvelig 3-skjærs vender med 16&quot\;, kropp 8 og 160 vendehode for den prisen.