Du er her

Arne_Mo_1s bilde
Arne_Mo_1
Logget av
Innmeldt: 21.10.2011
Instilling av forplog

Jeg har tatt over en gård for ca to år siden og har en 4 skjærs Kverneland vendeplog (E160) tror jeg. Jeg har lest "Veien til bedre pløying" av Mangerud. Det stod at forplogen skulle være ca pløyedybde minus 5 cm over brøstet, men det stod ikke noe om hvor i lengderetningen forplogen skulle stå. Sånn ca hvor langt bak plogspissen burde spissen på forplogen stå?

Arne_Mo_1s bilde
Arne_Mo_1
Logget av
Innmeldt: 21.10.2011
Instilling av forplog

Jeg har tatt over en gård for ca to år siden og har en 4 skjærs Kverneland vendeplog (E160) tror jeg. Jeg har lest \&quot\;Veien til bedre pløying\&quot\; av Mangerud. Det stod at forplogen skulle være ca pløyedybde minus 5 cm over brøstet, men det stod ikke noe om hvor i lengderetningen forplogen skulle stå. Sånn ca hvor langt bak plogspissen burde spissen på forplogen stå?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Instilling av forplog

Sett de så langt fram du får de, du, både for at de skal skumme riktig del av velta, og for at det blir bedre gjennomgang av plantemateriale. Hvis du har rulleskjær kan de stå en cm eller to bak koppen på rulleskjæret. Hvis det er forplog av typen med trinnløs dybdeinnstilling må du dra forplogen litt bakover mens du strammer, da løsner de ikke. Og når du setter de langt fram måler du vinkelrett fra spissen (ikke brøstet) og opp til spissen på forplogen. Lykke til!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Instilling av forplog

Anbefaler at du tar evt. finjustering ute i feltet. For lite skumming gjør at du ikke får gjemt plantedelene godt. For mye er heller ikke bra.
P.s. Hvordan går det med \&quot\;trekkdyret\&quot\; som ble diskutert for 2 uker siden?

Arne_Mo_1s bilde
Arne_Mo_1
Logget av
Innmeldt: 21.10.2011
Re: Instilling av forplog

Takker for svar.
\&quot\;Hvis du har rulleskjær kan de stå en cm eller to bak koppen på rulleskjæret\&quot\;.
Jeg har rulleskjær bakerst, på de tre første har jeg skjærekniv. Kroppen på rulleskjæret, er det rulleskjærets senter?
Slik rulleskjæret er plassert og hvis jeg setter forplogen så langt bak som det går, går forplogen ca likt med bakerst på rulleskjæret.

Trekkdyret har jeg ikke fått gjort noe med ennå. AK hadde vist bare et dynamometer i Norge og det var på Voss, skulle en tur innom Kløfta før det skulle nedover mot meg, så det blir lite pløying igjen, men da er jeg klar til våronna!