Du er her

majevo_1s bilde
majevo_1
Logget av
Innmeldt: 22.11.2013
Fra ubrukt jorde til grassproduksjon

Hei!
Har et småbruk på 24 mål som vi ønsker å begynne med sau på. Har godt med beite hos andre og ca 20 mål hjemme. Har også disponibelt ca 30 mål jorde som jeg ønsker å dyrke gress på, hovedsakelig til vinterforing. Har absolutt ingen peiling eller erfaring med gressproduksjon. Hvordan går jeg fram? Jordet har stått ubrukt i 3 år nå, og det har bare vokst ugress der? Hvordan blir jeg kvitt ugresset og hvordan får jeg jordet opp å gå igjen? Hva slags gress bør jeg så? Og hva slags utstyr trenger jeg. Har traktor, plog og slåmaskin. Planlegger også å ha to hester på gården, så gresset skal helst egne seg til både sau og hest. Setter stor pris på hjelp!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Fra ubrukt jorde til grassproduksjon

Det hadde nok vert lurt å begynne med å kutte ned det som er av vegetasjon. (er det bare gress og ugress, eller er det kommet et par ung-trær i tillegg?) Til det kan du enten skaffe deg noen geiter, eller en beitepusser/krattknuser. (har du feks. en gammel forhøster kan det fort bli en billig og brukbar beitepusser av den)

Etter det er det bare å sette i gang med pløying, hårving og såing.

majevo_1s bilde
majevo_1
Logget av
Innmeldt: 22.11.2013
Re: Fra ubrukt jorde til grassproduksjon

Tusen takk for svar!
Det er bare ugress og gress. Så jeg må ikke sprøyte med noe for at ikke alt ugresset bare vokser opp igjen? Det holder med å bare pløye, harve og så?

billy_the_kid_1s bilde
billy_the_kid_1
Logget av
Innmeldt: 20.08.2012
Re: Fra ubrukt jorde til grassproduksjon

Det er stor fordel å sprøyte med roundup først. Da er ein ikkje så avhengig av at pløyinga er 100%. Til den bruken du tenkker er frøblandinga fk høy god eller anna blanding med mykje timotei og uten raigress.