Du er her

Luxxum120s bilde
Luxxum120
Logget av
Innmeldt: 04.01.2018
Erfaringer med Horisontalfres

Hei

Noen som har erfaring med bruk av horisontalfres til korn og potetproduksjon? Fordeler/ulemper?

Vurderer kjøp av machio delfino super 2500/3000. Noen som har erfaring med denne type fres?

Alle svar mottas med takk!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Bruker Amazone kg 303

Bruker Amazone kg 303 rotorhorisontalfres, noen bruker kverneland og noen bruker ferraboli her omkring. Vi får fint  settebed, med lite klump, dette bruker å betale seg med letter opptaging på høsten. Ellers bruker vel proffene å strenglegge, dete passer dårlig her, fordi vi har for mye berg/fjell og for lite jord.

Espens bilde
Espen
Logget av
Innmeldt: 26.06.2016
Vi har ein Machio

Vi har ein Machio horisontalfres med såkasse. Denna brukar vi på grasmark. Etterlater eit fint såbed til det i alle fall. Som regel fresar vi rett i brakka jord, men av og til etter plogen og. 

I fjorb blei ho omtrent brukt som steinrive, men ho kom ifrå det og.

Vi har dog hatt litt problem med at det lek olje frå girkassen i starten. Har vore tett etter verkstadbesøket heldigvis.

I alle fall på gras er det fortsatt ein fordel å fare over med ei rulle etter såing.

Luxxum120s bilde
Luxxum120
Logget av
Innmeldt: 04.01.2018
Rotorharv

Takker for svar.

Tanken er å pløye først for så å bruke rotorharva. Strenglegging er uaktuelt med tanke på det økonomiske.

Vi sliter med en del klump under opptakingen, og det er denne jeg håper å få redusert med å bruke rotorharv før setting av poteter. 

Ser at det er mange som bruker rotorharva til både engfornyelse og i kornproduksjon, men sliter med å finne folk som har erfaring med horisontalfres i potetproduksjon.

Anonyms bilde
Terje
Gjest
Rotorharv

Hei. Har vært med og brukt rotorharv før såing av kålrot. Dette ble brukt for og knuse klump og lage et jevnt såbed. Funker veldig bra. Her blir det høstpløyd, harva for og få det jevnt før rotorharven blir brukt. Usikker på om du klarer og få det jevnt med å kjøre rotorharva rett i pløgsla. du klarer hvertfall ikke å dra med deg jord for å planere slik du for eksempel kan med harv med hydraulisk sloddeplanke.