Du er her

Anonyms bilde
Gjest
DynaDrive

Hei

Er det noen som har erfaring med DynaDrive? Jeg har "arvet" en 2,6m som jeg har prøvd med litt blandet resultat. Enga gir meget gode avlinger etterpå, men den er enormt humpete (bølger). Har prøvd å justere toppstaget underveis, flyt og ikke flyt på trekkstengene, kjørehastighet osv.. Resultatet blir det samme. En kan nesten ikke se det rett etterpå, men når jeg sår og tromler, kjennes humpene godt. Da er det bare å begynne å grue seg til slåtten. Kan det være dekktrykket som er helt på trynet? Kjører med 125hk. En annen ting: Ser at det kan kjøres rett i pløgsla med denne. Hvordan blir det med tomfårene da? Må vel bli en ganske god hump der?

HansA_1s bilde
HansA_1
Logget av
Innmeldt: 07.03.2013
Re: DynaDrive

Hei.
Som jeg forstår det så skal DynaDrive ordne seg selv med den rette instillingen.
Om den går ujevnt kan det være at rullen forran går for grunt og rullen bak (den som har høyere utveksling) går for sakte. Da vil du &quot\;dooze&quot\; jorda istedet for å slå den rundt som en fres.
Vil anbefalle deg så se på instillingen for etterrulla som den støtter seg på, og følge med på at rullen forran ikke går for sakte i forhold til terrenget. Kan ellers være litt kresen på fuktig jord.
(Også må du kjøre fort nok).

OS_1s bilde
OS_1
Logget av
Innmeldt: 24.09.2008
Re: DynaDrive

Dette høres rart ut.. Jeg har også en 2.6m DynaDrive, og har ikke samme erfaring med den.. Opplevelsen jeg har er at det blir mye slettere å legge gjenlegg med denne enn ved å bruke tradisjonell metode. Stiller så den går noenlunde i vater, kanskje litt foroverlent. Dybden stiller en jo på rullen bak. Kjører min på 4 tommer første gang og 2-3 tommer andre gang og et drag med såbedsharva etterpå.
Krever at du kjører fort!
Også er det som HansA skriver veldig viktig at det er noenlunde tørt!
Må vente lengre før en kjører utpå med DynaDriven kontra plogen.

Anonyms bilde
Melkebonde_1
Gjest
Re: DynaDrive

Hmm.. Jeg har egentlig gjort alt etter &quot\;boka&quot\;. Har nok kommet fram til at det må være dekktrykket som er feil.
Var på vekta med traktoren i går, og etter Michelin sine tabeller skal jeg bare ha 0,4 bar i framdekkene, og 0,6 i bakdekkene. Jeg har kjørt med 1,2 framme, og 1 bak... Prøver igjen til våren.