Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Catros, Carrier, Rubin!

Ønsker å høre erfaringer ang bruk av Catros, Carrier og Rubin da vi vurderer å bytte ut rotorharva i noe slikt utstyr. Skal få en Catros på demo iløpet av våronna, men ønsker gjerne å høre deres erfaringer med bruk av slikt utstyr!

Christian_1s bilde
Christian_1
Logget av
Innmeldt: 20.11.2008
Re: Catros, Carrier, Rubin!

Hei! Kjøpte brukt Carrier til våronna i år, og angrer IKKE!!! Bytta ut en sloddtrommel, som gjorde en super jobb der det er lett jord, men som bare sletta toppene av plognene der det var stiv leire. Har så langt kjørt den direkte i stubb, på både vår og høstplogner samt molda ned litt husdyrgjødsel med den, og resultatet er bra på alle felt. Pass bare på å ha stor nok maskinist foran. Vi har brukt en 125hk 6syl traktor forran, men har også prøvd med demtraktor på 185 hk, samt en dopet 180hk, og DET GJORDE SUSEN!!!
Vi snakket om at det hadde vert fint med 3,5meter arbeidsbredde, grunnet at da ble det samme bredde på Carrieren som på traktoren med tvilling, men er glade det endte med en 3meter. Bør opp på over 180 hk om du skal over 3,5meter. I alle fall om du skal ha crossboard. Bare skålene drar du lett, men når du skal jobbe litt aggresivt med crossboarden, så suger den krefter...
En anen ting er om du skal molde ned husdyrgjødsel... Da kan det være smart å vurdere HEVA Discroller eller den finske som LMB forhandler (husker ikke hva den heter). Der har du separate transporthjul, noe som gjør at du kan flytte deg mellom de forskjellige stykkene uten å grise til vegen slik du gjør med Carrier der det er felles pakkevals og transporthjul.
Vurder også Unia sin.
Billigere enn de andre her, og virker kraftigere. Har større diameter på skålene, noe jeg ikke tror er så dumt. Uansett får du ha lykke til :-)

Anonyms bilde
Henke_1
Gjest
Re: Catros, Carrier, Rubin!

Kjørte samme 3 meters carrier med transportpakker her i 2 år med en 100 hk NH L85. Det gikk da ganske greit, men hadde det vært med aktiv bruk av crossboard så ville jeg nok gått opp noe. Tenker forresten at Crossboard er alfa og omega på en sånn redskap, da dette er eneste måten den faktisk kan erstatte annen redskap ved bearbeiding av pløgsle. Carrier har små skåler og jobber mindre med jorda enn de to andre nevnte.
Rubin skal du hvertfall ha respekt for i forhold til effektbehov. Kjørte den på en JD 7700 i fjordvår og da bølja det godt i den. Kommer selvfølgelig an på hvor djupt den skal jobbe, men potensialet tilsier en real traktor på 150-200 hk.

Catros ser fin ut, men også den mangler crossboard. Hadde den hatt crossboard hadde den blitt min favoritt. Store skåler som jobber godt og mulighet for eks. å fylle tomfårer etter plogen.

Anonyms bilde
SJ_1
Gjest
Re: Catros, Carrier, Rubin!

Har god erfaring med Carrier, har en 3 meter brei med slepedrag og crossboard med vekter så er vell rundt 2500 kg. Gjør en solid jobb, brukes rett etter plogen, sletter fint.
Ingen problem og få en JD 6920S til å spinne i motbakkene når carriern jobber dypt og crossboardet er fullt.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Catros, Carrier, Rubin!

Skal du kjøre i pløysle eller stubb? LEMKEN rubin har de største skålene, ordentlig fjærutløsing på hver skål. Skålene er vinklet slik at de er selvsøkende, har langfingrharv bak skålaeksjonene for og holde jord massene på bakken og ikke i lufta. I tillegg er den mest slitesterk. På 7 cm dybde har den full gjennomskjæring. Må ha 160 hk ++ i kupert terreng. Hastighet fra 12 kmt og oppover. Prøv de forskjellige på samme jordet og i samme forhold, så ser du fort hva du er på jakt etter.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Catros, Carrier, Rubin!

Hei vi har Catros. Valget ble tatt etter å ha prøvekjørt begge på både sand og leire, samme tid samme jorde.
Catrosen gjorde etter mitt syn bedre arbeid.
Denne er brukt i 6 år uten noen som helst påkostninger ca 7000da.
3m Catros løft 110 hk helt ok.
Et ankepunkt: mangler crossboard