Du er her

Anonyms bilde
Gjest
2 eller 3 brannet slodd?

Naboen har en 3 brannet Väderstad sledeslodd på 4 meter, har prøvd den litt og har fått veldig lyst på en slodd, slepemodell.

Vil jeg bli skuffet hvis jeg går for en 2 brannet, og er det stor forskjell på forskjellige merker? (en rimelig Lilla Harri på nettet nå) Har ca 200 mål korn pluss en del grassjorder som jeg vil gjøre skikkelig slettarbeid på.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Jeg tror du blir veldig skuffet fordi en 2-brannet følger terrenget alt for godt og gjør derfor en mye dårligere jobb. Er det veldig jevnt og pent pløyd går det jo bedre

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Har du troen på å bare sveise på en sloddeplande til i mellom de to eksisterende på en 2-brannet?

Anonyms bilde
Odd_Magne_1
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Tror det å sveise en i mellom ikke kan sammenlignes med en 3branner! Den er fortsatt veldig kort, og vil nok følge terrenget på samme måte.

Anonyms bilde
Henke_1
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Enig med Odd Magne - på en god 3-brandet slodd er det like langt mellom brandene som på en &quot\;god&quot\; 2-brandet slodd. 2-brandete slodder kan fungere greit, men det bør være god arrodering, lette jordarter og særdeles pen pløying da du ikke får gjort jobben mer enn akkurat. Samtidig er en 3-brandet slodd adskillig tyngre å dra med seg og du må kanskje gå ned noe på bredde for å kompensere for lengden og jobben den gjør. Mener allikevel at en 3-meters 3-brandet slodd gjør en bedre og raskere jobb enn en 4-meters 2-brandet slodd, da du blir nødt til å slodde mye to ganger.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Takker for svar, det er akkurat slike svar som er gode og konstruktive på debattforumet her. Noen formening om Lilla Harrie/Väderstad? Er det veldig viktig med sloddepinner? Har ikke leirjord, men nokså mye sand, litt myr og god jord. Ser kanskje for meg at sloddpinnene har mest for seg i leire for å bryte litt klumper??

Jensb_1s bilde
Jensb_1
Logget av
Innmeldt: 25.11.2011
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Det er kanskje noen her som kan si noe om hvor stor slodd man kan ha på 85 hk traktor? Hvis man har hovedsaklig leirjord, og noen steder sandjord, og man går for en 3-brandet slodd?

Anonyms bilde
Odd_Magne_1
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Sloddepinner har nok, som du sier, mer for seg på leire og tyngre jord, ja. Når det gjelder størelse og trekkbehov kommer det an mye på hvir fin pløying en har. Er det dårlig, å du har behov for å flytte en del masse, kan selv en tremetring bli i meste laget. Men har en lett jord og fin pløying og liter bakker, kan en kansje gå opp på en 3,5 eller 4 meter. Jeg mener kansje det kan være greit å ha litt å gå på, så traktoren ikke går på 90-95% hele tiden. Da blir det med lite jord til å fylle tomfåra...

Anonyms bilde
Vegard_1
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Jeg vil tro 3,5 til 4 meter er høvelig til traktoren din. Men tvilling er nok et must ved en 4-metring, og en betinga fordel på alt under det...

Se om du finner en Bekkevold-slodd, den såkalte Blæstadslodden. Noe av det bedre av 3punktsopphengte slodder. Synd denne aldri har kommet som slepemodell...

Anonyms bilde
ole brom
Gjest
Bekkevold slodd. slepemodell

Bekkevold lanserte for noen år siden en variant med slepedrag. Fungerte dårlig. Slodden gikk fra side til side og var veldig vanskelig å bruke. Ble tatt ut av produksjonen etter hvert.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

4 meteren til naboen var ikke noe problem å dra med JD6320 100hk+ med bare 480 hjul bak, men slodding/harving i fremtiden blir nok utført med 6330 110 hk+ 600 og 540 hjul med trinnløs transmisjon. Forøvrig helt flatt hos meg, og noe annet enn minst 4 meter og slepemodell er uaktuelt for meg.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Hallo! Har veldig god erfaring med 3 branna Rolum slodd. Gjør god jobb på stiv leire! Kjørte denne godt med vettskremte 70-hestere med tvilling. Er parkert nå til fordel for vædrestad såbedsharv. Men tas fram ved spesielle behov..

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Vi har 3 brannet Bekkevold og 3 brannet Väderstad. Dersom du har mye stein bør du velge Väderstad. Bekkevold gjør veldig jobb på leire, men er mindre solid og vanskeligere å kjøre. Bekkevold slep planerer helt suverent. 2 brannet Väderstad gir for dårlig resultat fordi den er for kort. Den må vektes ned og gå med mye jord foran bjelkene, da blir den ikke mye lettere å trekke enn 3 branner. Helt generelt er det bedre med bredde enn fart i forhold til antall hk, så lenge du har grep nok.

Anonyms bilde
Henke_1
Gjest
Re: 2 eller 3 brannet slodd?

Som nevnt over her anbefaler jeg alle å ta en titt på Globus - eller &quot\;Blæstadslodden&quot\;. Fåes hvertfall opptil 4 meter. Et smart konsept der den er seksjonert sideveis. Kommer stein inn i slodden på én seksjon vil kun denne løftes og det er ikke nødvendig å kjøre over igjen. Kjedelig å kjøre Väderstadslodd igjen etterpå, når du må løfte opp og kjøre en runde for å få det pent.

Turbomatik 305s bilde
Turbomatik 305
Logget av
Innmeldt: 13.03.2016
2 eller 3 brannet slodd?

Andre som har erfaring med Väderstad sloddene? Er vel ikke så gode der det finnes mye stein..
Hvor mange hk trengs til en 6 eller 7-meters 2-branner?

 

 

Henkes bilde
Henke
Logget av
Innmeldt: 13.01.2016
5m 3-Brandet

Hei. Har kjørt mye med en 5m 3-Brandet Väderstadslodd. Den var i tillegg vektet ned en hel del. På grei pløying gjorde den vanvittig godt arbeid. Tror nesten den knuser i meste laget.

Har totalt sett mer sansen for prinsippet Bekkevold og Globus kjører med, der midterste Brande er overstrøms. Legger igjen litt jord med større aggregater på toppen på en veldig fin måte. I tillegg har Globus som nevnt en fin patent med at den er 3-delt. Seksjonene løser ut for stein uavhengig av hverandre. Dog unyttig hvis du ikke har stein.

Dro den 5x3 Väderstadslodden med en JD4450 på 7 tonn og masse krefter. Hang som et slips etter. Ville nok hatt 6 tonn traktor og litt futt for å være trygg på egne kneiker.

Du har jo cirka like mange meter Brande på en 7x2 slodd. Forskjellen er at flere meter går som første skanse. Vil tro den går tyngre enn førstnevnte. 

Hvis jeg hadde kjøpt Väderstad hadde jeg valgt 3 Brander framfor mer bredde.

Anonyms bilde
Geir Ove Snarheim
Gjest
2- eller 3 brannet slodd

Definitivt gå for 3-branner i stedet for 2.
Slep i stedet for 3-pkt. 
Trekkraftbehovet er noe det samme da en 2 branner må ofte vektes ned eller kjøres med mye jord foran for samme arbeid. 3-branneren gir et mye bedre resultat.