Gå til innhold

Tidsforbruk i melkeproduksjon


Gjest

Anbefalte innlegg

Hallo. Jeg kunne tenkt meg å hørt litt hvor mye tid folk rundt omkring bruker på fjøsarbeid i løpet av en dag.

Jeg driver stort sett på alene i fjøset, og bruker ca 5,5time om jeg kun gjør det "nødvendige" Men det er jo ofte det er kalving, flytting av dyr, rengjøring osv. osv og da kan det jo fort gå 10 timer også, men i det daglige regner jeg 5-6 timer. Dette er på en melkekvote på 360tonn, ingen okser.

Har melkerobot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo. Jeg kunne tenkt meg å hørt litt hvor mye tid folk rundt omkring bruker på fjøsarbeid i løpet av en dag.

Jeg driver stort sett på alene i fjøset, og bruker ca 5,5time om jeg kun gjør det \&quot\;nødvendige\&quot\; Men det er jo ofte det er kalving, flytting av dyr, rengjøring osv. osv og da kan det jo fort gå 10 timer også, men i det daglige regner jeg 5-6 timer. Dette er på en melkekvote på 360tonn, ingen okser.

Har melkerobot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vegard_1
Vi bruker vel omtrent det samme der jeg jobber og, 5,5 timer pr. dag på normalt fjøsstell inkludert innkjøring av silo (fyller et reservoar for ett døgn). Har 2*8 fiskebein melkestall, og rundt 35 kyr som melker. Skal litt opp i kutall neste år (+60 tonn i kvote), men ser det vil gå omtrent 10 min ekstra pr. 8 kyr, ellers små endringer. Forer opp en del av oksene.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Martinus_1

vi har 340tonn, å melkerobot og kviger i melkefjøsen. der bruker ej ca. 3timer pr.dag viss det e ikkje nåke ekstra. 2,5 viss vi er to. men blir fort litt meir tid viss det e nåke eksta.

400tonn neste år trur ikkje det blir so mykje meir arbeid.tks foringrobot.

vi har også to fjøsa med ca 200 oksa i tilsaman, å der bruka vi ca 1.5 tima på.

pluss tilkjøyring av rundballa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei. driver i gammelt båsfjøs og har 160 tonn i kvote. Forer ikke opp okser selv pga plassmangel. Når jeg er alene så bruker jeg i gjennomsnitt ca 6 timer pr dag. Som du stian sier, langt mer de dagene det er noe ekstra som skjer i fjøset. Dyra står på 3 ulike forbrett, så det er kun kyrne jeg får brukt fôrutlegger til, det blir dermed en del fortrilling. Har også få binger, så mye dyr står på bås, og dette medfører mye møkkskraping. Føler selv at dette er lang tid/mye fjøsstell i forhold til størrelsen på produksjon jeg har.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Melkebonde_1
Jeg bruker 4-5 timer på 195 i kvote (båsfjøs) med med fullt påsett. Bruker fire organer + spann. Har fylltømmer og APF vogn. En til to dager i uka prøver jeg å være i fjøset hele dagen for rengjøring, klipping, flytting osv. Har avløser hver helg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har 492000 i kvote, robot, fult påsett.

Bruker vanligvis 2 timer morgen og 1 time ettermidag, men har du kalving og opplæring av dyr i robot og annet klatt, så går det fort 1-2 timer ekstra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaa...har 220t og 38 ammekyr. Fullt påsett. Løsdift til melkekyrne og til 30 ungdyr (er i annen bygning ved siden av fjøs). Resten står på bås. Småkalver går i binger som skrapes for hand.

Har stasjonær fullforblander (må lage 2 blandinger) og aut kraftfortildeling untatt i bygning to.

Jeg (30), min far (66) og min mor (62) bruker nå ca 2 timer morgen og kveld. Derudover bruker jeg ca 1t daglig til forhandtering (silo,halm,høy minerealer) mens min mor bruker 1 time til renhold og gi kalver melk/vann midt på dagen. Totalt ca 14t.

Når ammekyrne nå begynner å kalve kan man legge til min. 1-2 t på den totale arbeidstiden.

 

Må nok gjøre et eller annet ettersom mine foreldre begynner å bli noe oppslitt. Går ikke fullt så fort med dem lengre.

Avløser et et fremmedord, dog hender det at en av oss tar fri en søndagsmorgen en gang i blant foruten noen få feriedager gjennom året.

 

Øverst på ønskeselisten burde nok en ny løsdrifthall stå

 

Et tankekors er at jeg alene passet 140 melkekyr + kalve/kviger på 7 t i Dk. Da i 2x8 melkestald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...