Gå til innhold

strømgjerde


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei. Er det sånn att hvis det blir for tørt på bakken, så får ikke dyra strøm av gjerde?? Jeg måler att det er strøm på gjerdet. Evnt hva kan gjøres?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Dyra får strøm selv om det er tørt i bakken, men litt mindre effekt. Jordspyde(ne) er det lurt å sette ned en plass der det er fuktig jord, ellers kan det bli dårligere effekt. Pass på at ikke gress eller andre ting ligger innpå tråden som &quot\;kortslutter&quot\;. Sauer og andre dyr med tykk pels kan være vanskelig å gjerde inn hvis de ikke er vant til strømtråd fra før. Hvis det er et veldig langt gjerde du har er det å anbefale å bruke en tråd med lav Ohm/motstand. Det er veldig stor forskjell på effekten på de forskjellige gjerdeapparatene. Hvis det gir for lite effekt, kan det være å anbefale å gå opp til ca. 6000 volt og ca. 6000 joule avhengig av lengden på gjerdet.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Finner du en gjeter som klarer 6000 joule så kan du jo bare kjøre rundt og plukke opp ferdig stekte biffer. Tror nok du kommer langt med 6 joule. Sauene her rørte strengen noen ganger, men etter det var det bom stopp. Ingen utenfor hele fjoråret til tross for innmarka rett på andre sia. Hvis du er i tvil så kan du legge en tråd til jord, da er du aldri langt fra jordingspunkt. Og bruk flere jordingsspyd når du først er i gang.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...