Du er her

Anonyms bilde
Gjest
KJøttprosent/foring av slaktegris

Har hampshire og er plaga med dårlig kjøttprosent. Forer over kruva i starten men går ikke over 3 feg på slutten. Noen med hampshire erfaringer med foringsoplegg og kjøttprosent her?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
KJøttprosent/foring av slaktegris

Har hampshire og er plaga med dårlig kjøttprosent. Forer over kruva i starten men går ikke over 3 feg på slutten. Noen med hampshire erfaringer med foringsoplegg og kjøttprosent her?

Anonyms bilde
Bergum_1
Gjest
Re: KJøttprosent/foring av slaktegris

Har slakta 1843 hampshire.Snittvekt 84,23 kg.Snitt kjøttprosent 60,75.
Disse har gått på full apetitt tørrfor,med dobble domino uten vann i automat.

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Re: KJøttprosent/foring av slaktegris

Jeg fôrer også forsiktig, men har i tillegg kjønnssortert slik at jeg kan stoppe kastratene på 2.95 og fôre \&quot\;purkene\&quot\; til 3.15, om de klarer å ete det. Er litt usikker på effekten ennå

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: KJøttprosent/foring av slaktegris

Bergum: Imponerende resultat! Trodde appetittforing med hampshire ville gi en kjøpttprosent ned mot 58/59 jeg..
Faseforer du eller? Hvilket kraftfor bruker du?
Før fantes det et slaktegrisfor som var beregna for appetittforing og som hadde lavt energinnhold. Men nå har alle blandinngene 1,08 feg pr kilo (fk). Hvor mange griser har du på på en dobbel domino?

Lars: Hva slas rasekryssning har du og kjøttprosent? Slaktevekt?

Svineavlsnytt hadde en interesang artikkel om slaktevekt versus kjøttprosent i siste nummer. Men ikke med en helt klar konklusjon om hva er mest okonomisk optimal utslaktingsvekt.

På hampshirene våre har vi 60,7 kjøttprosent med gjennomsnittvekt 79,8
Kraftfor har variert, brukt faseforing mysekomplett mest men på slutten eksperimentert med 105 og 110 enhetsforing.

Anonyms bilde
Bergum_1
Gjest
Re: KJøttprosent/foring av slaktegris

Nei,ikke faseforing.Ikke kjønnsortert.En smågrissleverandør.
Bruker Norgesfor Ideal 50,het tidligere Svin 70.
Det er det nærmeste jeg kom Felleskjøpets Format Apetitt.
Har store binger,med plass til 50 gris i den største bingen.Her har jeg tre dobble automater.Resultatet kunne vært noe forbedret ved å sortere smågris enda mere etter størrelse.Med så mange i bingen,blir de små tapere hele veien ved for stor forskjell i størrelse.
Det viktigste er nok vann.Denne bingen med 50 stk har 4 stk.dobble drikkestaver med nippel,plassert med ca.2 meters mellomrom i bingen.

Larss bilde
Lars
Logget av
Innmeldt: 27.09.2008
Re: KJøttprosent/foring av slaktegris

Snitt for 2011 er (2100 gris): ca 86,2 kg og 60,5 i kjøtt%.
Har noe innslag av hampshire i grisen, men vet ikke hvor mye, får alt fra en leverandør, men han har ikke kun hampshire.

Jeg fôra flatt 3,05 meste av 2011, men jeg ser at fôrforbruket og daglig tilvekst er for dårlig. Derfor går jeg nå på 3,15 på purkene og 2,95 på kastrata. Litt tidlig å si hva effekten blir.

Etter å ha lest artikkelen i svin, har også bestemt meg for å prøve et forsøk med å sende kastratene litt før til slakt (de letteste være 80 kg ved slakting). Med håp om å få slaktet ut grisene som blir fete før de blir alt for fete.

Hva tror dere, er jeg helt på villspor?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: KJøttprosent/foring av slaktegris

Lars. Høres fornuftig ut. Hvis jeg var deg ville jeg kanskje gått opp på forkurven og ville nok gått ned på slaktevekten. Fått høyere tilvekst lavere forforbruk. Men du har jo ikke noe å gå på iforhold til konsesjonen så høy kjøttprosent har vel mest å si for økonomien din og tilvekst litt mindre å si. Men ifølge svinartikkelen var vel det mest totalt optimale 82 kg slaktevekt. Bøndene på inherred mente 75 kg ca.