Gå til innhold

KJøttprosent/foring av slaktegris


Gjest

Anbefalte innlegg

Har hampshire og er plaga med dårlig kjøttprosent. Forer over kruva i starten men går ikke over 3 feg på slutten. Noen med hampshire erfaringer med foringsoplegg og kjøttprosent her?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hampshire og er plaga med dårlig kjøttprosent. Forer over kruva i starten men går ikke over 3 feg på slutten. Noen med hampshire erfaringer med foringsoplegg og kjøttprosent her?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Bergum_1

Har slakta 1843 hampshire.Snittvekt 84,23 kg.Snitt kjøttprosent 60,75.

Disse har gått på full apetitt tørrfor,med dobble domino uten vann i automat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Bergum: Imponerende resultat! Trodde appetittforing med hampshire ville gi en kjøpttprosent ned mot 58/59 jeg..

Faseforer du eller? Hvilket kraftfor bruker du?

Før fantes det et slaktegrisfor som var beregna for appetittforing og som hadde lavt energinnhold. Men nå har alle blandinngene 1,08 feg pr kilo (fk). Hvor mange griser har du på på en dobbel domino?

 

Lars: Hva slas rasekryssning har du og kjøttprosent? Slaktevekt?

 

Svineavlsnytt hadde en interesang artikkel om slaktevekt versus kjøttprosent i siste nummer. Men ikke med en helt klar konklusjon om hva er mest okonomisk optimal utslaktingsvekt.

 

På hampshirene våre har vi 60,7 kjøttprosent med gjennomsnittvekt 79,8

Kraftfor har variert, brukt faseforing mysekomplett mest men på slutten eksperimentert med 105 og 110 enhetsforing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bergum_1

Nei,ikke faseforing.Ikke kjønnsortert.En smågrissleverandør.

Bruker Norgesfor Ideal 50,het tidligere Svin 70.

Det er det nærmeste jeg kom Felleskjøpets Format Apetitt.

Har store binger,med plass til 50 gris i den største bingen.Her har jeg tre dobble automater.Resultatet kunne vært noe forbedret ved å sortere smågris enda mere etter størrelse.Med så mange i bingen,blir de små tapere hele veien ved for stor forskjell i størrelse.

Det viktigste er nok vann.Denne bingen med 50 stk har 4 stk.dobble drikkestaver med nippel,plassert med ca.2 meters mellomrom i bingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Lars. Høres fornuftig ut. Hvis jeg var deg ville jeg kanskje gått opp på forkurven og ville nok gått ned på slaktevekten. Fått høyere tilvekst lavere forforbruk. Men du har jo ikke noe å gå på iforhold til konsesjonen så høy kjøttprosent har vel mest å si for økonomien din og tilvekst litt mindre å si. Men ifølge svinartikkelen var vel det mest totalt optimale 82 kg slaktevekt. Bøndene på inherred mente 75 kg ca.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...