Gå til innhold

gris.


Gjest

Anbefalte innlegg

Vurderer sterkt og legge om fra slaktokser til griseproduksjon. sånn som det er nå får jeg inn 70 okser., men syns det er lite som blir igjen når de leveres til slakt. hvor mye skal man sitte igjen med etter at en gris er levert til slakt? tenker på purker og fore opp grisen til slakt. noen som har noen gode råd på hva jeg skal tenke og gjøre før en starter opp for fullt med og realisere noen planer?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest larsen_1
Vurderer sterkt og legge om fra slaktokser til griseproduksjon. sånn som det er nå får jeg inn 70 okser., men syns det er lite som blir igjen når de leveres til slakt. hvor mye skal man sitte igjen med etter at en gris er levert til slakt? tenker på purker og fore opp grisen til slakt. noen som har noen gode råd på hva jeg skal tenke og gjøre før en starter opp for fullt med og realisere noen planer?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Først vil jeg si at jeg føler økonomien i svineprod. er sterkt undervurdert. Klarer du å holde byggekostnader/ombyggingskostnader nede er dette fremdeles en produksjon med stort økonomisk potensiale, spesielt hvis en ser opp mot arbeidsmengde.

 

For det andre er jeg helt enig når du vurderer kombinert produksjon. Har aldri forstått smågrisprodusenter som kvitter seg med grisen når slaktegrisperioden/sjarmøretappen gjenstår. Kan en beholde grisen innenfor de samme 4 veggene hele livet utnytter en dyret bedre også. Færre flyttinger vil føre til bedre forutnytting og tilvekst.

 

Ankepunktet er utforming på eksisterende fjøs, kan den bygges om til rasjonelt grisefjøs? Viktig med god takhøyde, spesielt slaktegrisen trenger mye m3 luft. Kontakt ulike I-mek leverandører, så kan de gi godt svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...