Du er her

Anonyms bilde
Gjest
AHI / Melking.no

Er det noen som har erfaring med AHI sine spenegummier, slanger og deler? Har hatt serviceavtale med Delaval i alle år, men vurderer å ta en del av dette selv. Bør jeg fortsette med Delaval originaldeler, eller er uorginalt like bra?

Anonyms bilde
Melkebonde_1
Gjest
AHI / Melking.no

Er det noen som har erfaring med AHI sine spenegummier, slanger og deler? Har hatt serviceavtale med Delaval i alle år, men vurderer å ta en del av dette selv. Bør jeg fortsette med Delaval originaldeler, eller er uorginalt like bra?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: AHI / Melking.no

Har litt erfaring fra tidligere med \&quot\;abonnement\&quot\; ordning på deler fra AHI. delene er sikkert ok, men da plutselig noen deler kom som jeg ikke ville ha ble det et spetakkel. umulig å få retur, og regning måtte betales. det gjorde at jeg ikke kjøper en ting til der, og at jeg omtaler firmaet negativt her.
Tenk også igjennom følgene dersom du kutter servicen. kanskje må du vente lenger på hjelp den dagen noe står i stampe.
Kanskje får servicemannen for lite å gjøre, noe som kan føre til dårligere oppdekking fra forhandlere...
Jeg kan også huske en reportasje i et eller annet fagtidsskrift for noen år siden der en stor melkeprodusent hadde funnet ut at de laval sin spenegummi var bedre og holdt lenger enn uoriginale

Anonyms bilde
wold_landbruk_1
Gjest
Re: AHI / Melking.no

en liten tankevekker der ja, er spenegummi å pakninger din største utgifft?? neppe... har selv melkerobot, ett gått forhold og kjøp av tjenester fra serviceteknikkeren er ei go forsikkring, da kan jeg tillate meg og ringe han mitt på natta noen ganger i året. HE HE...

Karl Daniels bilde
Karl Daniel
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: AHI / Melking.no

Siden jeg sitter på forhandlersiden av dette spørsmålet så skal jeg ikke legge meg borti akkurat den diskusjonen rundt AHI. Men det er interessant å høre dine erfaringer Isak.

Men jeg vil vel påstå at det er lurt å kjøpe orginale deler, så kan du jo evt. skifte slitedelene selv og la serviceteknikeren måle og fikse det han evt. finner der. Det er jo greit å ha et godt forhold til vedkommende når ting står i sju steiner..

I forhold til det du Wold Landbruk sier, så er det vel ganske enkelt slik at det ene følger det med andre.
Har du robot er du jo avhengig av å ha tilgjengelighet til service og deler på kort varsel.. Spørs om det er jevngodt med å skyte seg selv i beinet om man da har fjøset fullt av \&quot\;piratdeler\&quot\;..

Off topic.
Har dere Lely Wold??
Jeg innbiller meg det av en eller anna grunn, som jeg ikke helt skjønner.. :-P

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: AHI / Melking.no

Kjøpte fettprøve taker av AHI. Det er til milkmaster, og er den eneste på markedet etter det jeg kan finne. Men Begynner å bli lei av AHI etter dette. De ringer å maser til stadighet om jeg snart skal ha service på anlegget og om det er noe jeg trenger. Det koster noen kroner å ha delaval til å ta service kvert år, men ikke mye sett i forhold til hvor mange timer det går...... Kjøp orginale deler, dem varer lenger og har bedre kvalitet tror jeg. Spar heller noen kroner på å bytte gummien selv, og kun bruke delaval til måling og justering. Det er tross alt greit å ha et bra forhold til delaval den dagen anleggt står...... det er mye verre en at feks en traktor står....

Anonyms bilde
Melkebonde_1
Gjest
Re: AHI / Melking.no

Er bare så forbanna lei av å mase på de Delaval folkene for å få de til å komme å gjøre noe. Det må alltid minst tre telefoner, og en måneds venting til.

Skulle hatt service for et par måneder siden og har ikke hørt en lyd fra de. Ringer jeg nå, begynner de å mase om ferieavvikling osv.
Derfor tenkte jeg å skifte deler selv. Og kanskje få de til å se på, og måle anlegget kanskje hvert annet år.

Tror nok også at originaldeler er det beste. Men var bare nyskjerrig på andres erfaringer med AHI.

Anonyms bilde
temlav_1
Gjest
Re: AHI / Melking.no

Har samme erfaring som \&quot\;Ja\&quot\;, kjøpte fettprøvetaker til milkmasterne hos AHI og har hatt et sabla mas i lengre tid etter det. Siste gang de ringte ble jeg en smule ufin i telefonen, etter det har det blitt stillt:)
Har bare gode erfaringer med service fra delaval her i området (sør trøndelag). Slitedeler som pakninger, slanger og spenegummi er jo kurant å skifte selv, bare en får tatt de nødvendige målinger og et overblikk fra servicemannen. Jeg kommer ihvertfall ikke til å bruke noe annet en orginaldeler:

Anonyms bilde
wold_landbruk_1
Gjest
Re: AHI / Melking.no

fram til 2006 hadde vi S A C Efektiv, så byde vi på og restaurerte fjøset og satte inn en DeLaval VMS, har hørt mye serlig negativt om firmat før vi fikk erfaring med dem sjøl. men vår dialog med DeLaval er svert positiv, på en skala fra 1 til 10 får dem 9. trekker 1 poeng får stive priser. men allt koster penger. har også syn på andre aktører men det tar vi senere. siden vi starta med VMS har vi hatt enårm pågang med interiserte bønder, fra gjæren i sør til tana i nor, rendaln i øst og førde i vest. er det noen som lurer på noe angående erfaring med roboten er det bare å ta kontakt på tlf 95 96 26 90, svarer etter beste evne. : )

Anonyms bilde
6470_1
Gjest
Re: AHI / Melking.no

Har hatt denne abonemant avtalen mad AHI som isak nevner noen år nå.Kvaliteten er bra den,og så lenge man bruker vanelig spenegummi og ikke silikon så er det vel uansett anbefalt og skifte en gang i halvåret uansett leverandør.Slik att argumentet med lengere levelengde på orginalt utstyr spiller vel ikke så stor rolle.Spenegummi er ikke en uoverkommelig utgiftspost,men alle monner drar og jeg syns Delaval er fryktlig overpriset.Også i sammenligning med SAC\\Effektiv.Hvordan de andre er på pris vet jeg ikke
Men som flere nevner må du nok regne med og få noen telefoner fra ei dame som prater som en foss om mas om å kjøpe ditt og datt.Mottok også,i likhet med isak,en pakke vi ikke hadde bestilt med melkeslanger for flere års bruk og som til gjengjeld ikke passet på våre melkere.Måtte kragle litt for og få retunert varene,men etter att det ble jort klart att viss regningen måtte betales kunne de se samarbeidet som avsluttet tok de varene tilbake.

Anonyms bilde
tracker_1
Gjest
Re: AHI / Melking.no

Vi hadde og abonnement ordning fra AHI for noen år siden. De var nok en smule overivrige i tjenesten. For å si det sånn, det var mye masing!

De Laval er vel en av de dårligste når det kommer til kvalitet på spenegummi og slanger. Var en test i Norsk Landbruk for noen år siden der de kom dårlig ut. Var vel en av de dyreste og på slitedeler, noe jeg har erfart og. De Laval hadde god service her før, men de har tapt seg mye de senere årene. I fjor når jeg skulle ha service på anlegget kom det først en regning på over 9000,-. 4 uker etterpå kom servicemannen å skiftet ut omtrent halvparten av delene jeg hadde betalt for! Har ikke sett han siden, nytter ikke å mase heller...

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: AHI / Melking.no

Får vel kjøpe spenegummi og slanger på fk?
Eg kjøper deler til westfalia hos ak, skifter deler sjølv og leier rådgiver fra tine til å måle anlegge.Ei billig og grei løysing synest eg.Nokre annbefaler at du skal ta tine måling av og til sjølv om du har servismann.

Doffxs bilde
Doffx
Logget av
Innmeldt: 07.02.2016
Spenegummi fra Bole?

Spenegummiene sprekker av og til . Det kan også skje på andre merker enn AHI sin. Den gummien ikke er produsert i Kvinesdal men i Italia , og heter Spaggiari. Mulig AHI selger spenegummiene uten kjempestort påslag . Men prøv f.eks å bestill lager til vakumpumpa . Da sender AHI helt enkle skf-lager som du får for 40kr på Felleskjøpet . AHI tar 280kr pr stykk. Bare et eksempel på at den bedriften ikke eier magemål . Er 7-gangen normalt påslag på alt vi kjøper så er det på tide å slutte å melke og å begynne i handelsbransjen i stedet...
selgeren hos AHI har talens gave og greier alltid å selge mer til meg enn jeg opprinnelig hadde tenkt å kjøpe. Veldig irriterende . Ringer ganske ofte og spør om hvordan det går. -om noe har frosset i stykker i melkerommet og om de korte pulsslangene er hele. Jeg har en haug med korte pulsslanger liggende pga påprakking. De trenger ikke å skiftes like ofte som AHI vil ha det til. De har en boks med måleutstyr som kan leies sånn at det går an å måle inn melkanlegget sjøl. Jeg sparer mye på det. Forrige gang westfalia-mannen var her kom det regning på 30store pluss moms. Så ja, jeg sparer noen kroner på å handle med AHI , men jeg misliker sterkt at de selger smådeler så sinnsykt dyrt. Har noen erfaring med den finske spenegummmien som Bole selger?