Gå til innhold

Øremerking av sau


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vi skal starte med noen få sauer på hobbybasis.

Disse er jo merket fra tidligere dyrehold, og dette merket skal sitte der permanent hvis jeg har forstått ting rett.

Når vi får disse dyra hit så må vi merke dem med hvite merker i det andre øret. Det er her spørsmålet kommer. Ser at det er påbudt med både visuelt og elektronisk merke, er det da godt nok å bruke vanlig visuell tappdel, og elektronisk hulldel, eller må dette være 2 separate merker for å være godkjent? Syns at det høres voldsomt ut med 3 merker i 2 ører, så er veldig takknemlig for en forklaring på hvordan dette gjøres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest hansor_1
Sauene du kjøper har (hvis det er gjort rett hos selger) ett vanlig øremerke og ett RFID-merke. Dette dekker kravet til visuelt og elektronisk øremerke. For å dekke kravet til innkjøpte dyr, må du kjøpe hvite øremerker, og sette dette ved siden av det opprinnelige merket, slik at det blir tre merker i to ører. Det hvite merket er ikke elektronisk. Hvis du har fått produsentnummer og dyreholdsnummer, kan du registrere deg på f.eks. osid.no, velge øremerker for dyr kjøpt i Norge, og så får du riktige øremerker. Merking skal gjøres innen 30 dager etter at du fikk dyra til gards.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for informativt svar. Dette gjorde meg mye klokere. Id-nummer og produsentnummer er i orden, så hvite merker skal bestilles. Bare et lite spørsmål til, hva med kåret vær? Denne vil da måtte gå med 4 merker den da?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest hansor_1
Neida, så lenge den har lilla kåringsmerke i øret, så er dette tilstrekkelig.. Det er allikevel mulig du bør sette inn hvitt merke før den sendes til slakt.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...