Du er her

Anonyms bilde
Gjest
Presser, hvem er best?

hvordan presse kjører du? og vilken erfaringer har du me den?

Anonyms bilde
Fulyboy_1
Gjest
Presser, hvem er best?

hvordan presse kj&amp\;oslash\;rer du? og vilken erfaringer har du me den?

Anonyms bilde
Fulyboy_1
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Har kjørt JD. 578 i 5år. etter mye små tull, så bestemte jeg meg for å kjøre en Claas uniwrap i år. Prøvde både JD. 678,Vicon RF 135 Balepac og McHale Fusion, men havna på en uniwrap. Bio var vel aldri noe alternativ etter alt det negative jeg har hørt om den.

Anonyms bilde
jb_1
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Har kjørt JD 575-578 og Orkel 1250 Agronic. Er ikkje i tvil om att Jd er en av dei beste pressene på markede i dag er vertfal den som presser best bunter. var lit dårlig kutteing på 575 bedre på 578. er meget driftsikre og lite tull. orkel var bare tull. Vedlikehold har alt og si hvor lenge en prsse holder er noen som klarer og ødlelegge alt dei kommer over om det er Jd Claas eller Bio. men det virker som Claas og Jd er dei mbeste og mest driftsikre pressene

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Har kjørt både Claas, Vicon og Orkel.
Min erfaring er at Orkel er den beste, veldig driftsikker å grei å skru på hvis det skulle være noe galt.

Anonyms bilde
Jo_1
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Kjører ikkje presse sjølv,så mine uttalelser er fra resultatet eg har fått av og leie inn entrepr. til jobben. John Deere har dei desidert minste og dårlegaste buntane som er presset hjå meg. Og ABSOLUTT ingen spor etter kutting,IKKJE EIT kutta strå.(575-578 presser)
Welger derimot,er eg meget godt tilfreds med. Skjikkeleg STORE,HARDE bunter,og skjikkeleg godt kuttet.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Er nok ikkje pressene det er noko gale med trur eg\&quot\;JO\&quot\; men dei som kjøyrer.Legg ein knivane ned gjeng pressinga litt lettare.Eg meiner kjøyre mønster slik som fart pendling i strengen og å gje pressa eit lite pusterom innimellom slik at ho får tid til å bearbeide ballen,gjer mykje på for mengda pr ball.

Anonyms bilde
rlj_1
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Jeg mener også det er kjøremåten til den som kjører som har mest og si på hvordan ballene blir, og også om det er tørt eller vått grass. Er det veldig høy fuktighet i gresset får du mye mindre for i ballen enn hvist det er tørt. Det er også forskjell på størrelsen på presskammeret på de forskjellige pressene. Feks. har Welger og Bio pressene litt større kammer enn orkel og john deer.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

jeg kjører class uniwrap og veldig fornøyd den lager veldig harde bunter.og kutter bra men det blir kutta best vis slåmaskin legger strået på tvers.eks kuhn 302 og knivene må være skarpe.

LTH77s bilde
LTH77
Logget av
Innmeldt: 31.10.2010
Re: Prsser, hvem er best?

Har køyrt ca 12000 ball med Orkel 1250. Lite tull, god oppfølging og god kvalitet på foret gjer at det sikkert vert Orkel neste gong og. Særleg dette med glidelager synest eg gjer kvardagen lettare. Har enno ikkje måtta byta lager på rullane sjølv med fuktig vestlandsgras.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Har kjørt i overkant av 16000 bunter med vicon rf 130. Bortsett fra vanlig vedlikehold har jeg kun skiftet en valse og ett lager. Lager jemt bra bunter og er enkel og skru på. Har bare 14 kniver,men etter at jeg kjøpte kuhn slåmaskin ble kuttinga mye bedre.
Kjørte noen italienske presser før,og det var som å komme til himmels å få vicon. Med de italienske pressene var det som å spille lotto om man fikk gjort ferdig jobben før noe havarerte.

Anonyms bilde
masseyguru_1
Gjest
Re: Prsser, hvem er best?

Har kjørt biopresse siden 2001. Dette er av dei første pressene som ble serieprodusert på Kverneland- Nærbø. Den er den mest lettkjørte pressa som finnes, hvis du bare stiller den inn til traktoren med hensyn til oljemengde. Den jeg har, er kjørt ca. 15000 baller, har enda ikke byttet ett eneste lager. Det eneste som er byttet er kniver, pickup tinder og kjeder. Kjører forøvrig med John-dere kniver, disse er helt like, men litt brattere, og gir bedre kutting, men har større kraftbehov. (røyner mer på pressa). Det er også greit da disse knivene er billigere. Kjører med en hastighet på pakkeringen på 58 omdr./min så den er veldig rask, men stiller krav til god plastkvalitet. (se forøvrig innlegg om bio

Anonyms bilde
Vegard_1
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Har erfaring med en del presser, og det er vel like ofte sjåføren og hvor nøye eier/sjåfør er på vedlikehold som avgjør hvor solid ei presse virker.
Personlig har jeg gode erfaringer med Orkel 1250, virker som et godt trekk i ludo med glidelagra. Men det er en fordel å åpne deksla et par ganger om dagen for å sjekke at smøringa går dit den skal.
Har og kjørt en god del med Claas 250, og etterfølgerene etter den er sikkert bra de og.
Som \&quot\;p o\&quot\; er og jeg generelt skeptisk til italiensk landbruksredskap, og i særdeleshet noe så komplisert som ei presse. En bekjent av meg i Hemsedal kaller Gallignani for Jallajani, og jeg har en kompis som banner Ferraboli Trotter opp og ned etter at entrepenøren de bruker skifta fra Claas til Ferraboli før sist sesong, han begynner visst å bli lei av å måke halve rundballer opp fra gulvet i forsentralen \;)

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Enig Vegard. Italiensk landbruksredskap er mer eller mindre ensbetytende med problemer. Har hatt gallignani presse jeg. Det var et mareritt!! Kjenner flere som har kjørt ferraboli,og at ingen har fått hjerteinnfarkt er et under.Peronlig synes jeg vicon og kuhn virker for å være solide og driftsikre redskaper for grashøsting.Men jeg har også veldig sansen for orkel 1250 presse, det virker for å være ei solid og smart konstruert presse.

Anonyms bilde
lenn_1
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Har hatt 5 forskjelige presser den siste var faraboli i et år aldri mer ,har hatt 4stk claas. Så det blir enten claas eller JD,noen andre meninger? Eg har køyrt presse i 20 år.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Det er mye avansert utstyr representert her,så jeg må nevne Agro pressa vi selv kjører.Den funker bra til eget bruk og er veldig lettkjørt,en kopi av krones enkle modeller med kjedeprinsipp.Den har ingenting i leiekjøring å gjøre,da vi tok helt livet av den første pressa,på den måten.

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Presser, hvem er best?

Vi kjører Orkel Agronic 1260. Fungerer helt topp under alle forhold. Og er markedets billigste i tillegg.....BIO liker jeg ikke. For dårlig kapasitet, og for dårlige baller, samt kun 1 aksel. Går flere Orkel presser i området her og har ikke hørt noe negativt. JD pressene har de slitt med, gjelder enkelte Vicon Balepack også.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

John Deere 578 er BEST!!!! Ikke noe som helst problem med den pressa. Veldig mye i ballen (max trykk) og bra kuttet dersom knivene er kvasse.Jeg pleier å slipe knivene etter ca 300 ball.
Har byttet til Taarup BIO med 23 kniver, skal bli spennende å se om den er like bra?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Her er det mange gode meninger!!! Så da kan vel jeg og si noe.. Har kjørt litt presse opp gjennom årene og det har jo skjedd mye på pressefronten i løpet av de siste 15 åra.
Bynte med ei Krone 125, og det var jo greit nok når du ikke hadde prøvd noe anna! gikk vel ca 15000 bunt før vi bytta til ei jallejani som så fint sagt her før.(17000 bunt) Men den var da bedre en krone! så ble det claas 46 og da ble det saker! Kjørte nærmest 19000 problemfrie bunt med den.. Så ble det vicon rf135 og den fikk sparken etter 4500 bunt. jammen sa jeg sentral smøring!
bra innmating og greie bunter men herregud for ei nettbinding. der har ingeniørene gjort et kunst stykke i dårig konstruksjon! og lager da.. røyk første etter 3100 bunt!!! meeen, nå skal de vist over på samme nettbind. system som claas har jeg hørt.
Ifjor kjøpte jeg ei orkel 1260 og det har absolutt svart til forventningene! så nå har vi gått sammen 3 stykker og kjøpt ei agronic.
enkel konstruksjon, god og kjøre, meget bra kutteaggregat,solid rotor og den lager prima baller. og ikke minst glide lagerene da, som ikke går tyngre enn kulelager men pga mekanisk låsing av kammeret og høyt trykk så han du kjøre til en 120 hk kveler seg! Som sagt før her, sjåføren har mer og si enn pressa så sant vi prater om proff utstyr når det gjelder tunge baller.
ellers så vil jeg anbefale og legge bred streng så du slipper og pendle på strengen, vis en har slåmaskin til det!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Eg er særs nøgd med min flymo

Anonyms bilde
Vegard_1
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Beit meg merke i avslutninga til signaturen vællers. Du mener det er fordel å legge brede strenger, og sier en da slipper å pendle. Jeg har motsatt erfaringer, ballene blir eggeforma om en kjører etter bred streng / flere strenger raka sammen. Jeg blir mest fornøyd med resultatet når jeg legger smal streng og pendler, selv om jeg er enig i at det hadde vært behagelig å slippe å pendle...

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Jeg deler og Vegard sin erfaring,med pendling langs strengen.Det gir en jevn og fin ball.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Vegard\; Er selvsagt enig i å pendle på strengen vis strengen er ranka sammen eller i det hele tatt er oval, dvs, tykkest på midten! men har du ei slåmaskin med breispredningsutstyr og får justert det riktig så får du helt jevne strenger.
Har kjørt med jf 2.80 med det og det har blitt topp resultat. nå kjører vi Claas 3m slep og den har vi også fått kjørt inn det på. Legg strengen så brei at den akkurat smetter mellom dekka på traktoren, så blir det helt topp! En anna fordel er jo at du får bedre og raskere fortørk og vis du kjører med syre så får du det mer jevnt fordelt. Kjører forresten 1260 agronic og er kjempefornøyd!

Anonyms bilde
Vegard_1
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Jeg har i alle fall klokketro på pressa di vællers :) Har kjørt veldig lite Agronic, men har kjørt masse med ei Orkel 1250-presse, og den er jeg gullende godt fornøyd med (og som deg, jeg har prøvd MASSE forskjellig). Jeg har tro på å kjøre rett på strengen etter hva du sier du gjør - men kjører du med både breispredingsutstyret og skårskjermene på maskina \&quot\;innkobla\&quot\; samtidig da?

Og en annen ting, merka du bedre kutting i pressa når du gikk fra JF til Claas slåmaskin? Hvis du bytta presse samtidig blir jo ikke resultatet relevant, men personlig syns jeg det ble bedre kutting i pressa når jeg gikk fra ei JF-maskin til ei Kuhn. Det er i alle fall helt klart at Kuhn-maskina legger graset mer på tvers enn JF. Men så er jo kanskje og JF-maskina designa mest med tanke på produsentens egne finsnittere, og snittere skal jo ha graset på langs for å gjøre best jobb...

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

ja jeg stiller inn skårskjermene til ønska bredde og så stiller jeg inn sprede skjermene så graset blir jevnt fordelt innenfor skåra..
har kjørt med orkel`n etter begge slåmaskinene og ser ikke noe stor forskjell på det ennå, men er nøye på¨å slipe knivene!!

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Kjører Orkel Agronic 1260 og er veldig fornøyd fornøyd med den. Hadde noe problemer i starten med pakking i pickupen pga.for tette ledeblikk mellom fingrene/fjærene, men dette ble borte da jeg fikk nye ledeblikk med større åpning slik at den renset seg bedre. Ikke noe problem å lage harde baller med denne, med god fortørking blir ballene gode mursteiner,kjører ballene hjem og stabler opptil 5-6 i høyden, bruker gravemaskin med rundballeklype, enormt plassbesparende. Utrolig hvor lite de nederste ballene har krympet i løpet av vinteren. Ja man klarer godt å kvele en traktor på godt over 120. Har en JF 2800 som jeg lager smalest mulig streng med dette for å fylle pressa godt ute ved kantene, kjører pendling og utnytter til fulle at pickupen er bredere enn pressa. det blir alltid nok gras midt på ballen uansett hvordan man kjører.
Servicen hos Orkel er over all forventning og må sies å være den beste av alle leverandørene jeg har vært borti! Nærheten til fabrikken, og alltid treffe på en ekspert på maskinen du har omentrent til alle døgnets tider er fantastisk! Fordi det er mye teknikk og elektronikk å sette seg inn i spesielt når den er ny og før man er kommet vel i gang og både du og pressa er innkjørt. Sentralsmøringa, glidelagrene og det enkle vedlikeholdet i tillegg til at den er solid og bygd for tunge (våte) norske forhold gjorde valget såre enkelt! Anbefales på det sterkeste.

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Presser, hvem er best?

vællers: Du sier du er nøye med å slipe kniver, hvor ofte?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

TG\; kommer jo an på om det har blitt pressa etter ranking eller rett i skåra fra slåmaskin selvsagt og ikke minst om det er en del stein på jordet kombinert med feil sjåfør på rankeriva!! men under normale forhold så sliper jeg ved ca. hver 2-300 bunt. Vis en driver leiekjøring så vil jeg anbefale at kommer en på plasser der det er mye stein og \&quot\;dritt\&quot\; i rankene, legg ut knivene!! Det får være ille nok at en skal bruke pressa som steinplukker.
Odd Vebjørn\; det er mange delte meninger om hvordan en vil ha det som pressemann, alt fra om hvordan rankene bør være og til hvordan rankene ligger. det har enorm betydning hvordan de er, med tanke på ett effektivt kjøreopplegg med pressa.

Anonyms bilde
Svein_1
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Jeg kjører den nye Welger Rp 250 Profi, denne presse pakker utrolig harde og kompakte baller.
og jeg har også skaffet meg en Kvernland Taarup Ta 6690 Bigball presse. Denne bruker jeg bak 7920 min.
Har også akkurat skaffet meg en Class Disco 8500 9m Butterflyslåmaskin som jeg kjøpte igjennom Cf Maskin

Anonyms bilde
Bache_G_1
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

må bare spørre: er det mye forskjell på kuttinga av graset på ei presse med 14-15 kniver imot ei på 20-25 kniver? varierer kanskje fra produsent til produsent, men mange presser har vel lik pick-up, eller hur? det er kanskje forskjell på grovt gras, raigras osv.

Anonyms bilde
Vegard_1
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Jeg har ikke håndfaste bevis på forskjellen på 14 kontra f. eks 23 kniver konrad, men det sies at det er mer økning i effektforbruk enn det er redusert kuttelengde. Og de aller fleste som bruker rundballer som enefor har et eller annet rive/kuttesystem i forbindelse med foringa og - så det er kanskje greit å tenke på dieselforbruket og. Men helt prinsipielt sett skulle jo flere kniver, som sitter tettere, gi bedre kutting. Men så kommer alt dette med strengeform, hvor mye gras som ligger på langs i strengen osv. Dessverre finnes det nok ikke noe fasitsvar...

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Presser, hvem er best?

Du vil normalt se forskjellen. Men en presse som har 20 kniver kan kutte like bra som en med 25 pga måten knivene og rotor er konstruert på. Men tror fortsatt en på 25 kutter vesentlig bedre enn en med 14 kniver. Men det som har mest betydning er å slipe knivene jevnlig. Hjelper lite med 25 kniver om de er slitte....

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

Har kjørt orkel siden 2003. Først en Agronic 1250 som gikk 30000 ball uten å skifte en kjede eller et lager på selve pressa. Nå i 2007 fikk vi en ny presse. Agronic 1260, super maskin. Presset 8000 i år. Nokk å holde fingrene i her på møre. Servicen på Orkel var overraskende bra! Den beste. Fk har ikke sjangs i forhold, selv om den også er bra. Pickupen er svakheten på pressa og har lengtet etter en ny en. Hører rykter om en ny i 08/09. Naboen presser like mye på 2 stk McHale. Den er 1 tonn tyngre og uten boggie. Noen kunder byttet til han pga. litt større baller, trodde de. Men etter han pløyde åkeren var det ikke tvil om at boggie var det rette. Prøvde claas i 2006 og vuderte den. Men den hadde ikke boggie som er en hoved faktor. Ellers er det en god presse. Pickupen er suveren på class. En over sjøen kjøpte nyli en JD 658 eller hva den heter. Gikk som faen når det var tørt, men når det var vått var det bare tull. Vi vuderte selv JD, men pga prisforskjellen og andre faktorer ble det ikke JD. Vil samtidig legge inn en stor takk til Orkel som alltid har deler inne og alltid svarer på spm dag og natt. Et suvurent service apparat som vet hva de holder på med.

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Presser, hvem er best?

kv: Hvor holder du til?

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

har presset 6000 bunter med ny john deere 578 (2008 mod) og alle eg har presset hos seier at det er bedre kutting på den, enn det var på den gamle john deere 578 pressa. og buntane blir harde og fine, dersom ein kjører ordntlig og pendlar.

Anonyms bilde
Anonym
Gjest
Re: Presser, hvem er best?

har kjørt både welger og john deere presse, og welger kuttar bedre, men john deere er den slitesterkaste pressa. men claas er best, det har eg kjørt dei 5 siste åra.

Idefox_1s bilde
Idefox_1
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Re: Presser, hvem er best?

Ehegg: Jeg fortso ikke det helt. Du er veldig fornøyd med kuttinga på Welger (som også er ei solid presse), og du sier slitestyrken er best på JD, men allikevel kjører du Claas? Hvorfor?

SGRyggs bilde
SGRygg
Logget av
Innmeldt: 20.08.2019
Kombipresse til 75hk traktor

Er det ei god kombipresse som fungere på 75 hk traktor?

erlingbas bilde
erlingba
Logget av
Innmeldt: 24.02.2019
Den beste pressa er

Den beste pressa er selvfølgelig Welger RP12.
Kjøpte den av min far da vi overtok gården i våres og den har fått litt kjeft under 1.-slåtten i sommer når det stadig har tufsa seg i pickupen eller knytinga ikke slipper, men i går da jeg skulle starte på 2.-slåtten ble jeg positivt overrasket over den.

Prøvde å dra den bort til jordet med 135'en, men i en litt lei kneik spant traktoren og jeg skled litt bakover. Innen jeg fikk trådd inn bremsene skikkelig hadde pressa hjulet på utsiden av en kant og slo elegant kolbøtte ned i lia.
Vippa den rundt med gravemaskinen, banka løs et par bøyde deksler og dro den bort til jordet og startet å presse.

 

paalkass bilde
paalkas
Logget av
Innmeldt: 03.09.2016
Presse

Blir som å spørre hvilken bil som er best. Noen er heldige og har alldri problemer mens andre bruker mer tid på rep en ball pressing. Nå er jeg overbevist om at bruken er den største faktoren. Kjører du som traktor og pressa er stjælt får du ta følger av det. Her har vi en eldre vicon rf 135 3d presse. Er djævelsk nøye på vedlokehold smøring og rengjøring av pressa. Presser ikke på vatten da dette øker belastning. Alldri noe tull her 

Sesselja Bigseths bilde
Sesselja Bigseth
Logget av
Innmeldt: 06.11.2015
Vi hadde en større artikkel

Vi hadde en større artikkel basert på brukerundersøkelse om rundballepresser i BG nr 8/2018. Der er det mulig å lese litt mer om hvilke erfaringer andre har gjort seg med ulike presser.

SGRyggs bilde
SGRygg
Logget av
Innmeldt: 20.08.2019
Er det noen som har erfaring

Er det noen som har erfaring med Agronic MidiFix eller MidiVario II presse? Og hva koster den ny?

Bærtil_1s bilde
Bærtil_1
Logget av
Innmeldt: 22.02.2015
Presser, hvem er best?

Presser som er best blir vel i samme kategori som hvor lang en flaggstang snor er?

Av erfaring som servicemann uten kjede tilknytning hos en privat entrepenør har jeg fått min erfaring.

De har hatt Mc Hale som basis i sin virksomhet. Orkel, Welger/Pøttinger, Claas og Kuhn har også blitt testa ut, uten noe positivt resultat. Mc Hale står igjen som den med best drift sikkerhet og total mengde baller pressa. De har minst stopptid og raske å få igang igjen ved rullhavari uansett merke.Lagerhavari på McHale finnes ikke så lenge sjåfør følger med og fyller sentral og kjedesmøring. Service mann står igjenn med kjede stramming samt skift av pick up tinder, når pressa blir brukt på dårlig våronn gjorte arealer og blaut myr. Etter de har tjent ut med 25 - 30000 bunter blir de oppkjøpt til en god pris, og fortsetter sin tilværelse i Øst- Europa. 

Runes bilde
Rune
Logget av
Innmeldt: 23.09.2008
Pappa sin presse er best, det

Pappa sin presse er best, det er pappas traktor også...