Gå til innhold

Lagre rundballer i gropsilo


Gjest

Anbefalte innlegg

Skal legge om til rundballer pga omlegging av drifta, då lurer eg på om nåken her brukar gropsilo til rundballelager. Har travers med gripeklo,men treng nåke so behandlar ballane uten å ødelegge plasten. Nåken lure forslag. Ikkje mulighet å kome inn med traktor..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det mulig å bruke palleløft (eg veit ikkje om namnet er rett) som blir brukt i lastebilkran når pallar skal handterast? På dei horisontale armane som går under pallen, må det treast på rør som ikkje skader plasten. Når ballen er på plass, kan du dra ut palleløftet, og prøve å få laus dei to røra. Alternativt er det å erstatte armane med noko som er hengsla på samme måte som palleløfta som blir brukt på trepunkten på traktoren. Ta kontakt med leverandør av palleløft og hør om dei kan lage slikt.

 

To stropper under kvar balle er også eit alternativ.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser for meg at stropper eller slike palleløftere gjer at det blir vanskelig å stable i høgda og bredda. Lurte vel litt på om nåken har bygd om klørne på grabben til å håndtere rundballer, evt om det er nåke å prøve på? Det krever jo litt plass å åpne å lukke klørne..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukar har traverskran. Då kan ballane leggast der det passar. Skal det brukast rundballeklo, må det monterast ekstra hydraulikkaggregat. Den billigaste løysinga vil nok vere å få sydd løftestropp med lås som kan opnast når ballen er på plass. Det kan vere ein Y som er snudd opp-ned. Lengst nede på Y-en må det syast inn eit horisontalt band på kvar side. På ei eller begge sidene må det vere ein lås for å få tredd stroppa opp over ballen.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lagret rundballer i gropsilo siden 1994. Har traverstalje med hydraulisk grabb. Bruker 2stk 4toms stålrør,1,1m lange med kilt trevek inni,skåret ut hull til klørne,rørene festet med stropper. Lagrer opptil 6 baller i høyden.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løfter du ballane ståande eller liggande då? Går d uten å ødelegge plasten? Ka er hensikten med treverk inni? Ellers høyrest det ut som ein grei å enkel måte som kan vere verdt eit forsøk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løfter ballene liggende og helst på &quot\;flatsiden&quot\; (mest &quot\;plastvern&quot\; der).Nesten ingen problemer med hull i ballene. Treverket inni rørene er for å minske slitasjen på stålrørene da grabben er så kraftig. Alle ballene lagres liggende. De første årene ble ballene dekket med svartmatter, men nå har vi isolert siloen (vi har mye frost).
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høyrest ut som ei løysing eg kunne prøvt på. Om du har mulighet for det, kunne det vert arti å fått et bilde,gjerne på mms korleis patenten ser ut. Om du kan, berre send til 95778858. På forehand takk :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...