Gå til innhold

kverneland bio


Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Vegard_1
For å kjøre debatten inn på et solid sidespor - hvordan har de pressene som ligner mest på Bio, Tanco-pressa (den som ble konstruert i Gjerstad) fungert? Veit det går veldig få av de, men noen med erfaring?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bio pressa er helt suveren å kjøre (vel og merke når alt fungerer) oversiktelig,kompakt og lettbetjent. MEN etter min mening er det for mye tull og småproblemer. Har en 07 mod med 23 kniver,

som slett ikke har gått knirkefritt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempe fint prinsipp, som er enkelt og man slipper en omgang med pakking \&quot\;press og pakk\&quot\;. men man må være veldg forsiktige med de. tviler litt på kvaliteten. har selv sveisa på de.

og man har episoder der hjul faller av. ikke bra!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kjørt BIO i 3 sesonger nå og er slett ikke fornøyd. Første sesong: Slanger ryker, nettbinding fjusker,Kjeder ryker, tannhjul må byttes. sensorer må kalibreres. ellers ok.

Sesong 2: Kjede ryker: mye tull med nettbinding og nettkniv.

Sesong 3: Lager på rull ryker(mye jobb å bytte på enkelte ruller). Kjede må kappes pga MYE slakke. Girkasse ryker. Byttet picup. Byttet en rull og lager.Friksjonsplate løsner. Brytebolter ryker???

Ellers har vi hatt mye andre småfeil.Innmater\\ picup løsner Di grønne plastrullene som skal støtte opp ballen under plasting kuttes opp når kammeret lukkes, spesielt ved sidehelling.Har sikker byttet 10 slike. Pressa ha nå gått 4000 baller. smører ca hver 200 ball.Service hos FK før hver sesong.

Fikk låne en bio 23 kniver hos FK i år ettersom vår presse har stått mye på verksted. Bolter til picup hjul knakk(ombyggingssett finnes nå)

Styr unna BIO!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Anonym

Hei prøver å få til ein diskusjon på ein allerede eksisterande link og då lurer eg på om 2009 mod Bio presse har fått orden på kvaliteten på pressene eller om kvaliteten er noko dårleg enda???

 

Håper på mange svar og innspill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest 6330_1

Jeg klarte ikke vente lenger, slo ned 50 mål i dag, som skal presses på mandag, håper 09 modellen som står på låven har taklet vinteren.

Jeg er rimelig fornøyd med den, har forstått det slik at ingen presser går helt knirkefritt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kor lenge er det vanlig å la graset ligga mellom slått og pressing når det er fint vèr? Kva er optimalt?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bullseye_1

det kommer jo helt an på både hvor tjukk enga er, og hvilke temperaturer vi snakker om.

 

Men ei gj.snittlig grei eng til førsteslått bruker gjerne ligge halvannet døgn for ei TS-prosent på rundt 35-40.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blåtass_1
Er vel forskjellige erfaringer ang. tørketid, men Tine Meriet Sør sendte akkurat ut et skriv der de skrev maks et døgn i streng og to døgn breispredd. For egen del hender det jo graset blir liggende i streng tett på to døgn uten at jeg har merka noe galt med de ballene, men foret taper seg jo om det ligger for lenge.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...