Gå til innhold

Grasfrø til svart myr


gmail_1

Anbefalte innlegg

Eg har nokre mål med myr som berre blir verre og verre. Tidlegare har eg prøvd å så med strandrør sidan det ofte fungerer bra i myra, men her ser det ikkje ut til at det vil etablere seg, og det vesle som veks er borte etter kort tid.

Er det noko anna eg bør prøve? Myra er flat, svart og tett. Står ofte pyttar med vatn der, og vekstsesongen er kort. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde nok vore det beste, men kan ikkje sjå at det kjem til å bli gjort med det første. Har nettopp slått der, og det gjekk heilt fint, så det er ikkje så ekstremt at det ikkje skulle vere drivbart.

Om ein berre fekk til litt meir gras, då. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis myra blir verre og verre, er det vel et tegn på at det skjer noe negativt med grøftesystemet. Om det er djup myr kan den jo i praksis synke slik at dreneringa får feil fall over tid, en annen klassiker er jernutfelling i rørene. Har et slikt stykke sjøl som er en del av et større skifte på 90 daa, der den djupeste myra (tidligere var det et tjern der har jeg blitt fortalt) har fått navnet Helvete, og er et stykke vi har slitt mye med. Men fikk senka utfall og lagt inn en del nye sugere for noen år siden, og nå ser det rimelig greit ut. Bruker vanlig frøblanding, timotei/engsvingel/rødkløver. Har også et dyrkingsfelt der jeg holder på å grøfte, der var jeg også borti et parti med veldig tung myrjord, som en svamp. Fikk snudd om en del av dette når jeg likevel holdt på å legge igjen sugere, og det ser nå i allefall veldig kurant ut nå i etterkant, selv om det aldri har gått en slådd over jorda der, noen sinne. Blir spennende. Vel så spennende det feltet som jeg grøfter nå, der er det ca 50 cm lite omdanna torv oppå "badestrand-sand" som igjen ligger over tjukk blåleire... 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...